Home - Články - Rozhovory se stromy: Magický ochránce jeřáb

Rozhovory se stromy: Magický ochránce jeřáb

vloženo 29. 11. 2021
čas čtení: 4 minuty

Rozhovory se stromy: Magický ochránce jeřáb

Jako jediný ze stromů sám tvoří a obsahuje pentagram. Najdete ho na vrcholku každé jeřabiny. To je příznakem jeho kouzelné síly. Však také anglický název pro jeřáb zní rowan, což ve starém skandinávském jazyce znamenalo runa neboli kouzlo. Jeřáb je ochráncem života, bojovníkem a mocným věštcem. Zneužití jeho magie se opravdu nevyplatí!

sdílet článek na facebooku

Bojovná víla

V pradávných bájích najdeme tři slavné severské víly - sudičky, které na vřeteně osudu předou životní cestu každého člověka: Urd, Verdandi a Skuld. Říká se jim také dísy a konkrétně této partě přadlen se říká Norny. Každá má svou jasnou úlohu. Urd určuje osud nového člověka v kolébce, tedy zná to, co si s sebou přinesl z jiného světa, jak my v Čechách říkáme, „z hub“. Verdandi zná tok lidského osudu v současnosti, ví, proč se vše odehrává právě takto, a ví také, jak pomoci. A pozor, do třetice! Skuld ví, jak se osud člověka dále bude odvíjet, a jako jediná zná příčiny, které k té budoucnosti vedou. Zná tedy budoucnost. Má ještě další roli, chodí s bojovníky do bitevního pole, a pokud jsou stateční a čestní, odvádí je pak do Valhaly, nebe bojovníků. Proč je pro nás Skuld tak důležitá? Jelikož zná budoucnost, ví také, před čím má člověka ochraňovat. Její moc není nekonečná, ale je velká. Záleží asi na tom, jak moc jí na vás záleží.

Druhým důvodem je to, že jako jedná z těchto tří je patronkou stromu jménem jeřáb. Jeho plody mají posvátnou rudou barvu, pentagram na šošolce a byly prý na začátku světa pokrmem bohů, prostě tento strom je magický skrz naskrz. Má rád bojovníky a statečné lidi, ale pozor, nejde o ty, co strach nemají – má ho každý. Ale o ty, kteří svému strachu v krajní situaci dovedou poručit a překonat ho. Patříte k nim?


Strom věštby

Jeřáb je také stromem věštění. Z jeho suchého listí, drcených plodů a spadlých větévek můžete udělat kadidlo. Při jeho pálení se vám v kouři ukážou různé tvary. Je dobré mít připravenou otázku, kterou jeřábu položíte. Nesmí to být žádná blbost, ale vážná věc. Pokud strom poprosíte, odpoví vám tvarem, který dokážete pochopit. Rituál lze také provést, pokud do žhavých uhlíků končícího ohně vhodíte připravené kadidlo. Hodí se zároveň poprosit strom o ochranu. Má tu moc, kterou mu propůjčila jeho patronka Skuld. Nepleťte si však vlastní ochranu s ubližováním druhému člověku, například není správné požádat strom, aby vašeho nepřítele odstraní z cesty. Skuld vás vidí a nelíbilo by se jí, že jste zbabělí a chcete, aby za vás strom vykonal špinavou práci. Každého, kdo by se tohoto nefér činu dopustil, potká trest. Skuld sleduje, kdo je k jejímu stromu uctivý, a kdo ne. Pokud však strom i jeho patronka vycítí, že v životě hrajete fér, dočkáte se ochrany a dobrého konce problémů.

Z divokého býka beránka

… prý učiní hůlka z dřeva jeřábu. Tak velkou má sílu. Například na splašeného koně funguje jako nic jiného. Stejně tak na vzteklého psa. A samozřejmě i na člověka. Záleží, zda jeřábu důvěřujete. Žádný úkon nemůže být jen formou, musí mít vnitřní obsah. Asi nepůjdete na vzteklého člověka s holí, ale můžete mít jeho větvičky u sebe, nejlépe převázané červenou nití. Také čaj z drcených suchých jeřabin zklidňuje, kromě toho patří k nejsilnějším přírodním antibiotikům. Druidové, slovanští kněží a kněžky i vikingští šamani, ti všichni velmi často používali kouzelnou hůlku právě z jeřábu.


Jak mluvit s jeřábem?

Je dobré se na jeho energii předem naladit. Zapálit si špetku kadidla z jeho plodů a listů, dát si kolem krku náhrdelník z jeřabin, do kapsy jeho větévky. Pak jděte na návštěvu ke statnému a moudrému stromu, který na vás silně působí. Nejdříve mu pravdivě odhalte své nitro, trápení a otázky. Pak zůstaňte v mlčení a co největším klidu myšlenek. Snažte se, aby se vaše myšlenky nehýbaly, pokud nějaká přijde, uvědomte si ji a nechte ji jít. Uvidíte obraz, uslyšíte slovo či budete mít silný pocit. V něm naleznete odpověď a také příslib toho, že vás strom bere pod svá ochranná křídla. Od té doby jste v kontaktu s jeřábem i se Skuld. Buďte čestní a dobří. Poznáte, jaké podpory se vám dostane.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.