Home - Články - Drahé kameny jsou úžasná věc!

Drahé kameny jsou úžasná věc!

vloženo 3. 8. 2021
čas čtení: 6 minut

Drahé kameny jsou úžasná věc!

Nejenže jsou krásné, úchvatně barevné, různorodě a neuvěřitelně dekorativní, navíc ještě mají i magické a léčivé účinky.

sdílet článek na facebooku

Magické drahokamy v sobě ukrývají energie, které jsou tak různorodé a fascinující jako kameny samotné. Některé jsou něžné, jemné a uklidňující, z jiných vyzařuje síla, která ochraňuje a pomáhá.

Vzácných kamenů existuje nepřeberné množství, pojďte si spolu s námi najít ten pravý pro sebe!Ze všech drahokamů, které existují, jsme pro vás vybrali deset z těch nejzajímavějších a nejoblíbenějších.

Léčivé a magické kameny lze používat různými způsoby. Můžete je mít zasazené ve šperku, nosit u sebe jako amulet pro štěstí nebo použít větší kamínek jako krásnou a blahodárně působící dekoraci do bytu. Každý kámen, který používáte, je potřeba pravidelně čistit od negativních energii, začněte hned před prvním použitím. Nejjednodušší způsob čištění je pod studenou tekoucí čistou vodou.
Při výběru toho pravého kamene se řiďte nejen tím, co si přečtete, ale především svým srdcem. Účinky kamenů jsou totiž různorodé a vaše intuice vám proto nejlépe prozradí, který z nich vám bude právě teď nejlépe vyhovovat. Možná jich bude dokonce i víc než jeden! Tak tedy neváhejte a naslouchejte svým pocitům!


Křišťál
Průzračně čirý křišťál patří mezi nejmocnější magické a léčivé kameny. Jeho energie je čistá a jasná, stejně jako jeho nádherný vzhled. Je to kamínek, který by rozhodně neměl chybět nikomu z vás, protože jeho účinky jsou neuvěřitelně blahodárné, ať už vás v životě trápí jakékoliv potíže, duševní nebo tělesné.
Křišťál působí ochranně a bude vás neustále nabíjet novou energií. Rozjasňuje mysl, čistí auru, zahání trápení a negativní síly, harmonizuje energie. Podpoří vaši vnitřní sílu a ochrání vás před vším špatným, co by vám mohlo uškodit. Pomáhá napojit se na vyšší energetické úrovně a spojit se s vašimi neviditelnými ochránci. Snad žádná slova nestačí k popsání univerzálních účinků tohoto kamene! Křišťál se zároveň perfektně hodí do kombinace se všemi ostatními kamínky.

Růženín
Něžně krásný růženín je kamenem lásky, citů a emocí. Tento jemně růžový kamínek je pověstný svojí téměř až zázračnou mocí léčit zraněná srdce. Cítíte se osaměle? Nedaří se vám najít člověka, který by vás opravdu miloval? Utrpěli jste citové zranění? V tom případě neváhejte a začněte nosit růženín, který účinkuje dvojím způsobem – jednak zmírňuje bolest ze zklamání a osamělosti, a jednak pomáhá najít a přivolat lásku!
Růženín pomáhá nesmělým projevit své city. Nešťastným pomůže zbavit se pocitů viny. Je to kámen, který nám pomáhá odpouštět a vytváří atmosféru lásky, krásy a harmonie.
Po zdravotní stránce léčí růženín poruchy plodnosti, dlouhodobé nemoci a pomáhá tělu zkrásnět. Jeho nošení se velmi hodí i pro malé děti.

Ametyst
Okouzlující fialový ametyst je, podobně jako křišťál, jedním z nejuniverzálnějších magických kamenů. Jeho energie je receptivní, tedy přijímající. Má velkou očistnou a ochrannou moc, proto je to kámen vhodný téměř pro každého. Je jako stvořený pro dnešní hektickou dobu, protože navozuje pocit klidu a vyrovnanosti a zahání stres, obavy a vztek. Jeho nošení vám přinese duchovní ochranu.
Energie ametystu v sobě spojuje sílu a klid a působí na sedmou, tzv. korunní, čakru, která se nachází na vrcholu hlavy a představuje duchovnost. Je vynikajícím pomocníkem při zbavování se závislostí všeho druhu, podporuje objektivní uvažování. Napomáhá soustředění a podporuje rozhodnost. Posilňuje dlouhodobou a věrnou lásku. Po zdravotní stránce pomáhá ametyst imunitnímu systému a je užitečný pro lidi, kteří trpí nespavostí.


Měsíční kámen
Duhově mléčně lesklý měsíční kámen je zasvěcen naší nebeské průvodkyni Luně. Je to kámen, který je jako stvořený pro ženy, protože právě ony jsou na měsíční síly napojeny mnohem víc než jejich mužské protějšky. Tento kamínek má přijímající energii, u svého nositele podporuje intuici a vnímavost, uklidňuje rozbouřené city. A co je ještě lepší, má moc přitahovat lásku! Jeho nošení vám pomůže vyřešit vaše vztahové problémy!
V oblasti zdraví se měsíční kámen hodí pro léčbu menstruačních a jiných ženských potíží. Udržuje v rovnováze hormonální systém, podporuje plodnost a taky pomáhá k lepšímu spánku. Navozuje příjemné sny a pomáhá lépe pochopit jejich skrytý význam.
Měsíční kámen se hodí nejen pro ženy, ale díky svému harmonickému působení i pro děti.

Granát
Temně rudý granát v sobě ukrývá spoustu energie, která prozáří váš život. Jeho účinky jsou regenerační, povzbudivé, očisťující a posilňující. Cítíte se sklesle, chybí vám síla, energie a sebedůvěra? Pak je granát přesně ten pravý kámen pro vás! Granát vám dodá vyrovnanost v krizových situacích, podpoří vaše sebevědomí a zároveň i klid. Je to kamínek, který zahání deprese a povzbuzuje vitalitu.
Po zdravotní stránce působí granát na srdce a krevní oběh, jejichž činnost upravuje a podporuje. No a nakonec to nejlepší – granát má schopnost podporovat sexualitu a posílit její prožívání. Posilňuje vášeň a u mužů dokonce pomáhá léčit impotenci!

Rubín
Dalším zářivě červeným drahokamem je rubín, ceněný odedávna jako jeden z nejvzácnějších kamenů. Je to drahokam zasvěcený bojovné planetě Mars, proto vám pomůže prosadit se a získat v tvrdé konkurenci vše, co si přejete. Drahocenný rubín přináší svému nositeli bohatství, ochranu a sílu. Dodává životodárnou a tvořivou energii, která je v životě zárukou úspěchů! Rubín podporuje zdravou míru sobectví, která je nezbytná k dosažení zisku.
Rubín je nejen kamenem bohatství, ale také radosti a dobré nálady. Podobně jako granát podporuje sexualitu a dodává energii do života. Napomáhá pozitivnímu myšlení a zahání strach. V oblasti zdraví podporuje imunitní systém – tedy obranu vašeho těla!

Jaspis
Jaspis je velmi zajímavý kámen díky tomu, že se v přírodě vyskytuje v celé škále nejrůznějších barev. Jeho energie je zemitá, přináší svému nositeli radost, štěstí, spokojenost a vyrovnanost. Podle toho, kterou barvu kamene zvolíte, se mírně liší jeho účinky a především to, na kterou čakru ve vašem těle bude nejvíc působit. Jako u všech kamenů, řiďte se svojí intuicí a nemůžete udělat chybu, vaše nitro totiž přesně ví, co potřebuje.
Vesele barevné jaspisové kamínky vás budou chránit, posílí vaši rozhodnost, ale zároveň i trpělivost, pomohou vám navodit pozitivní myšlení a dodají zdravou dávku odvahy. Jaspis potlačuje deprese a pomáhá při nemocech ledvin a vylučovací soustavy.


Tyrkys
Nádherně zářivě zbarvený tyrkys v sobě ukrývá energie ochrany, přátelství a intuice. Už jen pohled na něj napovídá, že tento kamínek podporuje tvořivost, představivost a duchovní růst. Zároveň náleží živlu země, proto nám pomáhá spojovat kreativní život s každodenním štěstím a spokojeností. Tyrkys je kamenem cestovatelů a je nepostradatelný jako amulet pro štěstí na dlouhých cestách. Ovšem nemusí jít pouze o cesty vnější, může to být i putování duše – tyrkys přináší ochranu při meditaci. V lásce a partnerství pomáhá tyrkys dosáhnout harmonie a rovnováhy.
Po zdravotní stránce tyrkys podporuje funkci vnitřních orgánů a pomáhá při stavech vyčerpání.

Onyx
Temně černý onyx má v sobě něco magického. Je to kámen ochrany, který dodává svému nositeli sílu a odvrací od něj negativní energie, které by proti němu mohly být namířeny. Je to kámen, který vám pomůže v situacích psychického a fyzického vypětí, při konfliktech a ve stresových a zátěžových obdobích. Jeho černá barva pohlcuje špatné energie a neutralizuje je. Pomůže vám zvýšit vaši sebedůvěru, dodává odvahu, zbavuje strachu a smutku.
Účinky onyxu na zdraví jsou všestranné, protože zbavuje negativních energii. Tento kamínek však není vhodné nosit bez přerušení dlouhodobě a je potřeba věnovat zvláštní pozornost jeho čištění, aby se na něm špatné energie nehromadily.

Olivín
Posledním kamínkem, který vám dnes představíme, je průzračně zelenkavý olivín. Díky své jemnosti vyvolává dojem, jako kdyby ho právě ztratila nějaká něžná lesní víla. Jeho energie je uklidňující, jemná a zároveň velmi silně přivolává štěstí hned v několika oblastech. Olivín podporuje lásku a harmonii ve vztazích, navozuje rovnováhu a pomáhá řešit neshody. Zároveň je to kámen bohatství, který vám pomůže získat peníze a úspěchy. A to všechno jemně, nenásilně a s lehkostí!
Olivín utišuje nervozitu, odbourává vztek, navozuje dobrou náladu. Podporuje metabolismus, pročišťuje organismus a napomáhá jeho regeneraci.

Tak co, vybrali jste si z našeho seznamu magických drahokamů ten pravý pro vás? Vsadili bychom se, že určitě ano!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2023 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.