Home - Články - Jaké znamení jste podle indického védského horoskopu?

Jaké znamení jste podle indického védského horoskopu?

vloženo 15. 10. 2020
čas čtení: 4 minuty

Jaké znamení jste podle indického védského horoskopu?

Védská astrologie se řídí skutečným postavením hvězd. Řídí se tzv. repsesí bodů rovnodennosti, která se mění při otáčení země. Když se narodíte mezi prvním a osmnáctým dnem daného měsíce, jsou vám připisovány vlastnosti předchozího znamení. Seznamte se svým indickým horoskopem!

sdílet článek na facebooku

Méš – 21. 3. – 20. 4.
Zrozenci Méše jsou odvážní, nadšení pro věc, hledí pozitivně do budoucnosti, i když jsou někdy k realitě slepí. Méš je symbol mužství, dynamiky, silné vůle, objevování nových poznatků, dobrodružství a autority. Může se stát, že je toto znamení ovlivňováno jinými, což je u jeho průkopnické povahy zbytečné.

Vršabha – 21. 4. – 21. 5.
Lidé narození ve znamení Vršabha jsou vyrovnaní, klidní, trpěliví, stálí, což může být pro jiné spíše odpuzující a nudné. Není jim cizí vytrvalost, avšak nepřátelství ke změnám všeho zaměření. Vršabha, to je také vnitřní moudrost, vzdělání, vedení a vůdcovství. Je nutné poslouchat vnitřní hlasy a nenutit ostatním zastaralé zákony.

Mithuna – 22. 5. – 21. 6.
Toto znamení je přítulné, společenské, zvídavé, všestranné a vynalézavé nejen v lásce. Mithuna vyhledává lásku, přitažlivost, vášeň, erotiku. Čiří z něj zamilovanost, důvěra v city protějšku a slušné chování k lidem. V lásce jsou tito jedinci spíše nestálí, i když se chtějí skutečně zamilovat. Bojí se nepravého partnerského spojení.

Karkata – 22. 6. – 22. 7.
Symbolika Karkaty se nese v duchu jasnosti, změny k lepšímu, duchovní cestě, sebezkoumání, silných emocí a citlivosti. Karkata se nebojí samotné fáze změny, ale vidiny špatné budoucnosti. Nesmí se dívat do spokojené minulosti, jinak přichází úzkost. Pokud si uvědomí své schopnosti a dovednosti, vyzraje nad své pochyby.


Sinha – 23. 7. – 22. 8.
Sinha rovná se vítězství, triumf, sláva, autorita, sebevědomí. Své síly mu umožňují dosáhnout vytyčených cílů, moc dobře ví, jak zpracovat svoje kvality a vrozené schopnosti, talent. Řídí se vlastním úsudkem. Sinha je tvořivý, vášnivý, miluje požitky života a zakládá si na sexu. Na druhou stranu rád ovládá své okolí.

Kanjá 23. 8. – 22. 9.
Vláda Kanjá se na člověku podepisuje schopností vnímat skutečnou realitu. V tomto ohledu hraje velkou roli zabezpečení a pochyby o něm. Zrozenci Kanjá hledají nejlepší cestu ducha, proto bývají osamělí a nepochopení. Měli by si užít své vnitřní pochody a respektovat názory druhých, jen tak prožijí spokojený svazek.

Tulá 23. 9. – 23. 10.
Tulá je symbolem rovnováhy mezi životem a smrtí. Reaguje na to, že vše musí být vyvážené a promyšlené. Za žádnou cenu se rovnováha nesmí porušit. Lidé narození v tomto znamení jsou spokojení, vyrovnaní a stále nad něčím dumají. Prahnou po vnitřním klidu a pořádku. Neumějí se zcela uvolnit, nemají důvěru ve své kroky.

Vrischika - 24. 10. – 22. 11.
Zrozenci Vrischiky by chtěli být rádi vyrovnaní, ale občas zajdou za kopím spravedlnosti příliš daleko. Neradi se přizpůsobují a porušují pravidla, když jsou přesvědčeni, že jsou špatná. Pokud se ocitnou v nevýhodě a nebezpečí, dokážou zvítězit. Vrischika se neřídí starými zákony a principy, ale svým vlastním instinktem.


Dhanus – 23. 11 – 21. 12.
Znamení je vyobrazováno jako luk a šíp, protože lukem lze vystřelit něco do vzduchu. To je právě správná symbolika, odvaha, dobrodružství. Luk je vnímán jako tělo a šíp představuje mysl. Jakoby se tělo osvobozovalo letem mysli do výšky. Harmonická transformace, tvořivost, snadný přístup ke změnám, zkušenosti, nové poznatky, otevřenost.

Makara 22. 12. – 20. 1.
V této fázi není na plánu dne emociální cítění a soucit. Když chce Makara něco dokázat, nemá s tím problém a nehledí na své city. Jakoby číhal, je chladný a trpělivý krokodýl. Jeho nitro je tvořivé, pyšné, moudré. Svůj potenciál musí vypustit ven, jinak mu pukne srdce. Drží se toho, co ho naučili, potřebuje nahlédnout na změny pozitivně.

Kumbha 21. 1. – 20. 2.
Kumbha sleduje okolnosti naruby. Vidí je jinýma očima, přesto je přístupný novým technologiím a poznatkům, potřebuje komunikovat s inteligentními jedinci. Umí přijímat i dávat, ale celý život hledá sám sebe. Mnoho času věnuje přemýšlení, jakoby si nedopřál klid a nenašel v sobě mír. Kumbha, to je džbán s vodou, která hasí žízeň.

Mína – 21. 2. – 20. 3.
Mína pluje neznámými vodami, má strach, ale umí se bránit. Prahne k doplutí do čistých bezpečných vod. Kalné a divné prostředí nedělá tomuto znamení dobře. Mína má velkou fantazii, proto se v ní někdy zapomene a sní i v realitě. Když pochopí svou podstatu a napraví chyby, bude už navždy plout v čistých a průzračných vodách.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.