Home - Články - Poznejte horoskop starého Egypta

Poznejte horoskop starého Egypta

vloženo 12. 7. 2021
čas čtení: 10 minut

Poznejte horoskop starého Egypta

Nelze pochybovat o tom, že je prastarý Egypt silným zdrojem informací v jakékoliv formě. To platí i pro horoskop inspirovaný 12 bohy. Ke každému z bohů bylo přidáno časové rozmezí roku a charakteristika. Kam patříte vy?

sdílet článek na facebooku

Nil
1. - 7. leden, 19. - 28. červen, 1. - 7. září a 18. - 26. listopad

Cože? Nil přece není bůh, napadne každého. Jenže v Egyptě byl životodárnou silou, uctívaným dárcem života. S úrodou třikrát do roka a s náplavami živné půdy by bez něho vyspělá civilizace ani nevznikla. Jde o totéž, jako Velkého ducha Indiánů nebo Ducha svatého u křesťanů. Jako Duch tedy nebyl ani zobrazován. Jedinci rození v těchto obdobích jsou hybnou silou každé skupiny. Odvážní, vynalézaví, podporující život, lásku, práci, pokrok, růst. Kolem nich se vše rozsvítí, i ostatní lidé. Dokážou přivést ke své úžasné filozofii i jedince, kteří trpí depresí a smutkem. Avšak stejně jako Nil se dovedou vylít z břehů a dát druhým co proto, pokud se naštvou.

Amon-Re
8. - 21. leden a 1. - 11. únor

Král bohů, původně Amon, přidružil ke svému jménu ještě název slunečního božstva Re. Jde o nejvyššího boha, krále všech ostatních bohů. Jedinci rození v tomto znamení se stávají vůdčí silou politiky, průmyslu a ekonomiky. Jsou to kreativní vizionáři, kteří se mohou jevit jako snílci až do doby, kdy své vize uskuteční. Posunují pokrok i kulturu, jsou děti štěstěny, rození vůdci. Jejich nedostatkem může být empatie, které se musejí během života učit.

Mut
22. - 31. leden a 8. - 22. září

Nebeská bohyně a stvořitelka, manželka boha Amona. Slovo Mut znamená v původním jazyce matka. Jedinci zrození pod její ochranou jsou velmi rodinně založení. Pečují, starají se, vychovávavají. Obětují hodně ze svého času a sebe samých, umějí naslouchat, berou druhé vážně, dialog s nimi je plný pochopení. Umějí mladé lidi nadchnout pro nějaký ideál. Z řad těchto zrozenců často pocházejí učitelé, lékaři, ošetřovatelé. Nešvarem může být to, že své děti a svěřence příliš směrují, kudy se mají dát. Mohou být příliš autoritativní či trestající. Časem tuto vlastnost korigují.


Isis
11. - 31. března, 18. - 29. října a 28. - 31. prosinec

Isis byla snad nejuctívanější egyptskou bohyní. Tuto víru v Isis převzali i Římané! Isis byla ochránkyní rodiny a symbolem dokonalé manželky a partnerky. Je mocnou léčitelkou, ví si rady se všemi nemocemi a zraněními, koná zázraky. Dokáže i oživit mrtvé. Kdo se narodil pod její ochranou, má v povaze upřímnost a pravdivost. A také přirozenou intuici, díky níž se dokáže vžít do druhých a najít jejich vnitřní problémy a bloky. Krásnou vlastností je schopnost odpouštět začínat znovu a bez předsudků. Láska a laskavost jsou vrozené tomuto znamení. Problémem může být čistota hraničící s naivitou a zbrklost.

Geb
12. - 29. únor a 20. - 31. srpen

Geb byl ve starém Egyptě bohem hlubin Země, tedy skutečné hlíny a kamene, na němž stojíme. Tak jako země přijímá semeno i tlející stromy, Geb přijímá vše, co do nej padá a uléhá. Lidé náležející k tomuto bohu, mají vztah k zemi a k přírodě. Jsou důvěřiví a přijímají takto otevřeně nejen moudrosti, ale i iluze. Mohou snadno skočit někomu na lep, proto je dobré, když si vše dobře promyslí. Pokud je člověk pohřben do země, náleží Gebovi. Proto jsou lidé narození pod jeho ochranou vnímaví k hlasům z druhé strany. Je však třeba, aby nic nepředjímali a nevymýšleli, ale pouze byli připraveni vnímat. V Egyptě se věřilo, že Gebův smích je zemětřesení. Také Gebovi zrozenci se rádi smějí, a tak halasně, že je slyšet jejich smích na velkou dálku. Přátelé jsou v jejich společnosti rádi, protože tito zrozenci jsou citliví a velmi reagují na potřeby druhých. Pozor si musejí dát na přehnané emoce, aby jim nepropadali.

Osiris
1.-10. březen, 27.listopad – 18. prosinec

Osiris je bohem podsvětí a znovuzrození. Jeho žena Isis ho z podsvětí přvedla zpet do života jeho tělo poskládala z různých kousků. Osiris je proto také bohem znovuzrození a nových začátků. Lidé zrození v jeho znamení umějí pronikat do mnoha tajemství a záhad. Dobře se také regenerují na duši i na těle a jsou takovým Fénixem, který dovede povstávat z popela. Mají velké charisma a dovedou vést různé skupiny. Mívají dvě tváře, bývají zábavní, ale v nitru jsou introverti, jednají konstruktivně a rázně, ale uvnitř skrývají velké pochyby. Potřebují teplo lásky věrného partnera, který je ocení.


Thoth
1. duben – 19. duben a 8. listopad až – 17. listopad

Thoth je bůh moudrosti a lidé zrození pod jeho ochranou jsou učenliví a jsou také výbornými učiteli. Zajímají se o vše a mají obrovský přehled, jejich znalosti jdou do hloubky. Jsou to lidé pevných zásad a bývají uvědomělí, co se týče politiky a lidských práv. Pozor si musejí dát na opačnou stranu této hezké mince, neodpouštějí opačné názory a někdy jsou ochotni se s názorovými odpůrci i rozkmotřit a zavrhnout je. V práci patří k nejvýkonnějším a jsou přesní až puntičkářští. V tomto znamení bývají učitelé, vědci, ekonomové a právníci.

Horus
20. duben – 7. květen a 12. - 19. srpen

Horus je ochráncem faraonů a sjednotitelem Horního a Dolního Egypta. Egypťané ho zobrazovali jako sokola, který vidí vše a létá vysoko.Lidé zrození v tomto znamení mají obrovský náboj energie, kterou předávají i lidem okolo. Jsou ochotni bojovat za svou pravdu a také se angažovat pro ostatní. Jejich smysl pro čest je důvodem, proč se s nimi ostatní radí nebo chtějí rozsoudit spor. Jsou inteligentní a stále chtějí poznávat. Někdy mají majetnické sklony vůči těm, které milují.

Anubis
8. – 27. květen a 29. červen – 13. červenec

Anubis je duch v podobě psa, který hlídá vchod do podsvětí. Váží duše mrtvých, když jsou lehké, nezatížené zlem, nechá je projít. Zrozenci ve znamení Anubise mají velký smysl pro spravedlnost, dobro a zlo. Tato vlastnost je činí ušlechtilými, pokud netíhnou k extrému vidět věci černobíle. Mají bohaté a hluboké= prožívání života, milují dobrodružství. Mají ze života radost, kterou pozitivně nakazí i ostatní. Jsou kreativní a přímo srší nápady. Hodně se pohybují v uměleckém světě a inspirují ostatní. V lásce jsou věrní, pokud vedle sebe cítí silnou osobnost. Chtějí takového partnera najít, ale někdy si před tím hodně zazlobí.


Seth
28. květen – 18. červen a 28. září – 2. října

Seth byl pro staré Egypťany bohem chaosu a boje. To je sice děsivé, ale jeho chráněnci po něm zdědili hodně dobrých vlastností. Tak za prvé, řád vzniká vždy z chaosu a bez chaosu by neexistoval vesmír. Lidé zrozeni v Sethovi mají dar věcmi pořádně zamíchat a nechat ze vzniklé polévky zrodit nové kvality. Neustále experimentují a hledají, jsou věčnými poutníky a hledači smyslu života. Jen tak se ale dá posunout dál! Touží po štěstí, ale trochu jim v tom brání, že mají na sebe velké nároky a chtějí být dokonalí. Štěstí totiž vyžaduje občas prostě nechat věci plavat. Jsou to dost často novodobí beatníci, hledají lásku, svobodu a harmonii. Někdy se ke stáru uklidní a opravdu tyto hodnoty najdou, vždy však inspirují ostatní k pohybu vpřed.

Bastet
14. - 28. červenec, 23. - 27. září, 3. - 17. říjen

Kočičí bohyně Bastet je vyznavačkou rozkoše, lásky a plodnosti. Prostě kočka! Kdo je zrozen pod jejím vlivem, bude zcela jistě vychutnavačem života. Umí prožít přítomný moment, protože ví, že včerejšek a zítřek jsou jediné dny, s kterými nemůže nic udělat. Zrozenci Bastet jsou velmi emocionální. Jde o citlivce, kteří mají intuici a instinkty na takové úrovni, že mohou vycítit, co se děje v nitru druhých nebo na vzdáleném místě. Mohou jich pak využít pro dobro druhých. Pokud si zvolí cestu okultismu, mohou se propadnout do vlivu špatných energií. Proto radíme vždy cestu lásky.

Sachmet
29. července – 11. srpna, 30. října – 7. listopadu

Bohyně války drží ruku nad svými zrozenci – silnými a energickými lidmi. Jsou vždy připraveni se prát za spravedlnost, za ideál a pro pomoc druhým. Musejí si dávat pozor, aby nevyvolávali šarvátky či hádky jen tak, jen proto, aby upustili páru. Lepší je vybít energii sportem. Kromě toho jsou také vtipní a optimističtí, jejich osobní kouzlo je velké. Stále jsou v letu, jsou velmi výkonní. Je zapotřebí, aby uměli někdy zvolnit a nevyhořeli. Jsou rozenými vůdci, mají přirozenou autoritu. Mají smysl pro disciplínu a řád, ale umějí se i utrhnout ze řetězu. Je nutné, aby svou sílu a své dary užívali obezřetně.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.