Home - Články - Rozhovory se stromy: Otevřete se!

Rozhovory se stromy: Otevřete se!

vloženo 3. 6. 2021
čas čtení: 7 minut

Rozhovory se stromy: Otevřete se!

Mluvit se stromy je možné. Mají moudrost země, kterou sají svými kořeny a moudrost vesmíru, která přichází do větví. Rozhovor s touto živou a krásnou bytostí se vám možná zdá nepravděpodobný, ale to jen v tom případě, pokud na vás ještě nějaký strom nepromluvil. Stromy nejsou upovídané a rozhodně nezačnou hovor, pokud nemáte zájem vy osobně. Jak na to? Otevřete se!

sdílet článek na facebooku

Jak si vybrat strom?

Tato otázka je trochu velikášská, a tak ji uvedeme na pravou míru. Strom si vybere vás. Pokud je vám určitý strom nějak blízký, v minulosti jste si ho všimli, chodíte ho pozdravit a dotýkáte se rukou jeho kmene, už na vás nějak zavolal a máte určitý vztah. Pokud o takovém stromu nevíte, choďte prostě lesem a přírodou a počkejte na pocit, u kterého stromu se chcete zastavit, usednout, zklidnit se. Nic si nenamlouvejte, jen prociťujte. Nehrajte si na nic, stromy a jejich duše nelze nijak oblafnout. Strom si vybere vás a zavolá na vás pocitem příjemnosti, klidu, blízkosti, radosti. Udělá to ne kvůli sobě, ale pro vás. Pozná, že potřebujete právě jeho energii a žádnou jinou. A je ochoten vám ji dát.

Žádné interview

Nejprve se připravte na to, že nemůžete dělat klasické interview. Strom vám neodpoví na otázky, ale řekne vám to, co bude sám chtít. Strom má jen jednu preferenci, a tou je život, proto je zbytečné ptát se ho, zda má raději slunce nebo déšť. Není to žádná hloupá celebrita a hloupé otázky prostě neslyší. Vaším úkolem je navázat spojení – zbytek nechte s úctou a pokorou na něm. Strom se svou duší – Slované jí říkali sjena, Keltové dryáda – je svobodná bytost a nenechá se ochočit ani vycvičit, aby dělal to, co chce člověk. Bez pokory, úcty a lásky se nedomluvíte.


Vaší výhodou budiž to, že se nemusíte učit cizí jazyk, neboť jazyk stromů už znáte. Nevěříte? Jsou to city a emoce. My lidé mluvíme a myslíme v pojmech, složitých myšlenkových konstruktech, které tvoří racionální mysl a s ní spojené ego. Pokud chcete mluvit se stromy, musíte mysl a ego vyřadit, přimět je, aby chvíli mlčely.

Meditace zpěvem

Stromy žádné pojmové konstrukty nevymýšlí, a tak zůstaly u jazyka, který jsme dříve ovládali na první dobrou: u pocitů a citů. Pokud byste chtěli zažít ten moment, kdy se s nějakým krásným dřevitým švihákem domluvíte, je třeba méně myslet a mnohem více cítit. Znamená to ocitnout se ve stavu ducha, kterému se říká meditace, nebo v něčem hodně podobném. Není na to třeba žádný kurz. A není to věda. Je to dáno všem, protože všichni pocházíme z jednoho zdroje. Pokud chcete otevřít stromům bránu citů a sundat z ní závoru všekomplikující mysli, musíte dostat hlavně sebe do stavu, kdy budete něco cítit. Nejlepší způsob je… zpívat. Ano, tak jednoduché to je. I šaman Marko Pogačnik, který po celém světě pořádá kurzy komunikace s elementárními živly a léčení krajiny, postupuje tak, že se lidé chytí za ruce a zpívají. Nemusíte být na kurzu a držet nikoho za ruku, stačí, když budete zpívat stromu lidové písničky. Je v nich tolik citu, že po chvíli uvidíte i ucítíte reakci přírody ve vašem okolí.


Svěřování tajemství

Pokud máte nepřekonatelné zábrany, co se týče zpěvu, můžete stromům povídat o vašich láskách, radostech, trápení a všem, o čem přemýšlíte. Povídejte mu o členech rodiny, o dětech, když byly malé, děj své oblíbené knihy nebo filmu. Když se budete smát nebo plakat, a to opravdu ze srdce, jste na dobré cestě. Nejlepší cestou je však silný klid. I to je pocit, a to naprosto základní. Je to pocit země a stromů. Nemusíte proto ujíždět do žádné hysterie, o tom to vůbec není. Je to jen o naší pravdivosti a autentičnosti. Zvolte si strom za svého přítele a důvěrníka. Vyprávějte mu, on slyší. Mezi povídáním a písničkami ponechte dlouhé chvíle mlčení. Jen tak můžete zaslechnout toho, koho jste oslovili.

Co se stane?

Chvíli to potrvá. Je třeba, abyste nespěchali na moment, kdy ucítíte kontakt. Pokud budete zpívat nebo mluvit nahlas, můžete zpozorovat jev, který potvrdilo mnoho lidí: Příroda nejdříve ztichne, protože budete rušivý element. Ptáci se vyplaší a odletí, žáby přestanou kvákat a naskáčou do rybníka, cvrčci umlknou. To však bude trvat jen pár minut. Vy nepřestávejte zpívat a s něhou se do zpěvu vciťte. Po chvíli začne příroda žít svým normálním životem a zvířata začnou znovu komunikovat. Za dalších pár minut se může stát – a nejspíše stane toto: Motýli, cvrčci, žáby, ještěrky, hraboši, ptáci – všichni se stáhnou směrem k vám a budou se stále víc přibližovat. Příroda pocítí vaše vyladění do klidu a něhy a vaši ochotu komunikovat. Někteří lidé viděli pár metrů před sebou lasičky na zadních anebo veverky, které si člověka se zájmem prohlížely. K někomu seskákalo z větví hejno kosů. Je to nevšední zážitek komunikace s přírodou. Pokud jsou naladěny tyto bytosti, pak je zřejmé, že i váš strom je na vás naladěn. A vy na něj.

Co říkají stromy?

Stromy mluví v jednoduchých pocitech a obrazech. Mají potřebu vás oslovit nebo vám říci své jméno. Je to velká důvěra, pokud vám ho sdělí, protože věří, že ho nezneužijete. Jméno přírodní bytosti je klíč k jejímu nitru. Nikdy to není nějaký zvuk, většinou popisuje obsah a roli této bytosti v okolní přírodě. Strom na rozhraní města a lesa, který odráží civilizační energie a tvoří bariéru mezi industriálním a přírodním územím, sám sebe chápe jako Strážce. Od kořenů rozvětvený dub, který působí jako pětice stromů, upozorní na to, že je jen jedním stromem, tím, že se představí jako Jediný. Naopak vysoko nad zemí rozvětvená bytost buku dává na vědomí, že je společenstvím, tím, že vám sdělí, že se nazývá Spolu. Když vám zazní v hlavě, víte s jistotou, že nejde o výplod vaší mysli, ale o hlas zvenčí, který ve vás rezonuje. Stejně jednoduše, jako se představí, osloví vás nějakým jménem, jak vás cítí. Mohou dát radu na vaše trápení, která se objeví jako obraz bez nutnosti vysvětlení, ihned ho budete chápat. Nelze předvídat, co uslyšíte, stromy vás svou ryzostí vždy překvapí. Věnujte se jim, a najdete svou odměnu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2023 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.