Home - Články - Příchod Štíra

Příchod Štíra

vloženo 23. 10. 2017
čas čtení: 3 minuty

Příchod Štíra

Váha končí a na pomyslný měsíční trůn místo ní usedá Štír. Žezlo si předávají 24. října. Do našich životů to přináší novou energii. S ní navíc přichází jeden z největších magických svátků v roce – Samhain. Známý též jako Samarin, Halloween nebo také dušičky.

sdílet článek na facebooku

Co přinese Štír do našich životů

Energie Štíra je odlišná od znamení Vah, zatímco Váhy milují večírky a zábavu. Štír umí mnohem více ocenit samotu a zkoumání vlastního nitra. Naše niterné pocity také budou přesně tím, čím se v tomto období budeme zaobírat.

Dlouhé noci, stejně jako chladná rána ponoukají k delšímu odpočinku, přemítání ale i budování útulného domácího zázemí. Štír je znamení zvídavé, takže není vyloučeno, že se dáme na studium něčeho, co nás už delší dobu lákalo. S pochopením souvislostí rozhodně problém mít nebudeme.

Štír má velmi blízko k esoterickým oborům, více si budeme všímat drobných zázraků i neuvěřitelných náhod. Lepší porozumění nalezneme i se zvířaty, přijdeme na to, že řeč zvířat není o slovech, ale o vzájemném souznění duší.

Také je to úžasná doba pro objevení svého totemového zvířete – vašeho ochránce, který je s vámi spjat nějakým způsobem už od narození. Může to být kočka nebo klidně šnek. Pohodlně se usaďte, ideálně třeba ke krbu, světla nechte zhasnutá a přemítejte, které zvíře má ve vašem životě od dětství svůj vliv. Štír vám pomůže nejenom najít odpověď, ale i jistotu.

S čím můžeme v této etapě počítat je také intuice, ta nám bude ukazovat mnohem více než jindy. Na co bychom si měli dát pozor, jsou negativní emoce. Jednak je budeme mít tendenci skrývat, někdy i sami před sebou, což pak může hrozit pořádným zlobným výbuchem, a jednak budou mít často svůj zdroj v problémech minulosti.



Dojdeme-li k tomu, že nejlepším lékem je odpuštění, bude se nám žít lehčeji. Dobré výsledky můžeme mít u regresní terapie, která nám umožní vrátit se zpět, někdy až do minulých životů a se svojí minulostí se vypořádat.

Rituály našich předků

Za vlády Štíra se můžeme těšit na jeden z nejvýznamnějších magických svátků, známý už z dob Keltů – Samhain, který připadá na konec října. Keltové v tuto dobu slavili konec roku a příchod toho nového. Loučili se s obdobím světla a chystali se období temna, kdy se noci až do zimního slunovratu stále více prodlužují.

Zajímavé je, že i pozdější národy tento svátek nějakým způsobem převzali, v dobách středověku to byl v Evropě Samarin, později v anglicky mluvících zemích Halloween a u nás tradiční dušičky. Odmyslíme-li náboženskou stránku věci, pak se svorně v tyto svátky věřilo v jakési míšení světu.

Náš svět se měl mísit se světem duchů a nazpět se tak mohli vracet nejenom dobré duše, ale i ty zlé. Naši předci proto konali rituály jednak pro přivolání a uctění dobrých duší svých předků a zároveň konali ochranné rituály před duchy zlými.

K dobrým rituálům patřilo zapalování svící na oknech, popřípadě ve světnici, aby duše zemřelých předků trefily nazpět domů. Na tomto to základě jsou založené i Halloweenské dýně, které ukazovaly cestu dobrým duším a ty zlé naopak lekaly. Také měly dodat sílu všem přítomným do následujícího období temna.



Na prahy domů se rovněž pokládalo různé podzimní ovoce, například jablka a ořechy, které sloužilo k uctění dobrých duší. K ochranným rituálům pak vedle dýňových svící patřilo také dávání vrbových proutků do oken, protože se věřilo, že se do nich zlí duchové zapletou. Pro ochranu obydlí se využívalo i účinku různých bylin, například bobkového listu.

Věřilo se, že v tomto období se násobí magické sily a my můžeme využívat modrosti a dovedností našich předků. Kouzla a rituály proto měly mnohem větší moc. Ochranný rituál, který můžeme vyzkoušet i v současnosti, je například očištění prostoru od negativních vlivů.

Postačí krátce povařit bobkový list, tak aby z něj stoupala očistná pára a pak projít dům či byt místnost po místnosti a soustředit svou mysl na to, že vše negativní odchází a prostor se naopak prosvětluje pozitivní energií.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.