Home - Články - Magie sněhu a ledu

Magie sněhu a ledu

vloženo 12. 1. 2022
čas čtení: 5 minut

Magie sněhu a ledu

Máte rádi zimu? I když jsou Vánoce již za námi, sněhu a ledu si ještě užijeme dost. Sníh je však dobrý nejenom k lyžování – má totiž současně velkou magickou sílu, kterou můžeme využít k čarování, meditaci, nebo k očistným obřadům.

sdílet článek na facebooku

Symboly ledu a sněhu při věštění

První ze symbolických významů ledu nám prozrazují runy – věštecké písmo starých Vikingů. Najdeme mezi nimi runu jménem Isa, která se píše podobně jako písmeno I a její význam je „led“. Pokud se Isa objeví ve věštbě, znamená stagnaci a nemožnost změny – podobně jako když venku vládne zima, všechno je zmrzlé a my jednoduše musíme s některými činnostmi nějaký čas počkat, protože okolnosti nám nic jiného neumožňují. Podobný význam může mít sníh a led i pokud se objeví ve snu, i když v tomto případě je výklad složitější a závisí na celém snu.

Sníh i led patří živlu vody – je to vlastně voda ve změněné formě. Vodní živel symbolizuje v magické tradici city a pocity, a led tedy může vyjadřovat nejen nehybnost jako v případě runy Isa, ale také pevnost – vzpomeňte si, že po zamrzlém jezeře můžete bez problému kráčet! Na druhé straně, schopnost vody zamrznout a opět roztát symbolizuje proměny a změny, především v citové oblasti. Využijme tedy pozitivní energie sněhu a ledu při čarování! Chcete si to vyzkoušet?


Dejte trápení "k ledu"

Pokud se chcete zbavit nepřátelství nebo chladného vztahu s nějakou osobou, napište na papírek její jméno, položte ho na talířek, zakryjte čerstvým sněhem a trochou cukru a nechte sníh roztát.

Trápí vás nějaký dlouhodobý problém, který v současné době není možné vyřešit? Zkuste ho „zmrazit“! Napište vše na papírek, který ponořte do vody, nechte zamrznout a pak jej někde venku zahoďte. Ale pozor – jde jenom o dočasné zneškodnění a dřív nebo později budete muset potíže dořešit! Přesto se toto kouzlo může někdy hodit.

V případě, že chcete naopak uvést nějaký „zmrzlý“ problém do pohybu a konečně ho dořešit, je postup podobný: Papírek s popisem problému nejprve zmrazíme do kostky ledu a pak ji dál použijeme k čarování. Je to jednoduché – u zapálené svíčky necháme led v misce roztát a soustředíme se u toho na problém. Vodu pak vylijeme ven na zem a papírek si buď ponecháme nebo ho spálíme v plamenu svíčky.


Nové, bílé záčátky

Sníh je díky své zářivě bílé barvě též symbolem čistoty a nových začátků. Snad to není náhodou, že začátek nového roku připadá právě na období, kdy je všude kolem nás bílo! Očistná funkce sněhu se objevuje i v některých pověrách – například umýt se v čerstvém sněhu za úsvitu pro krásu!

Pokud se chystáte na procházku zasněženou krajinou, nejlépe za slunečného dne a při dorůstajícím Měsíci, můžete ji využít pro meditaci očisty a nových začátků. Jak na to? Nejdůležitější je zastavit proud myšlenek, což může být zpočátku náročné. Představte si, že jste očištěni ode všeho špatného a pozorujíce bílou krajinu kolem sebe nechte, ať k vám přicházejí myšlenky na budoucnost a na to, čeho byste chtěli dosáhnout. Nepřemýšlejte však nad nimi, ale nechte vaše podvědomí, ať vám ukáže cestu. Možná budete překvapeni tím, jak vám tajemné síly prozradí, co v životě doopravdy potřebujete!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.