Home - Články - Magie sněhu a ledu

Magie sněhu a ledu

vloženo 12. 1. 2022
čas čtení: 5 minut

Magie sněhu a ledu

Máte rádi zimu? I když jsou Vánoce již za námi, sněhu a ledu si ještě užijeme dost. Sníh je však dobrý nejenom k lyžování – má totiž současně velkou magickou sílu, kterou můžeme využít k čarování, meditaci, nebo k očistným obřadům.

sdílet článek na facebooku

Symboly ledu a sněhu při věštění

První ze symbolických významů ledu nám prozrazují runy – věštecké písmo starých Vikingů. Najdeme mezi nimi runu jménem Isa, která se píše podobně jako písmeno I a její význam je „led“. Pokud se Isa objeví ve věštbě, znamená stagnaci a nemožnost změny – podobně jako když venku vládne zima, všechno je zmrzlé a my jednoduše musíme s některými činnostmi nějaký čas počkat, protože okolnosti nám nic jiného neumožňují. Podobný význam může mít sníh a led i pokud se objeví ve snu, i když v tomto případě je výklad složitější a závisí na celém snu.

Sníh i led patří živlu vody – je to vlastně voda ve změněné formě. Vodní živel symbolizuje v magické tradici city a pocity, a led tedy může vyjadřovat nejen nehybnost jako v případě runy Isa, ale také pevnost – vzpomeňte si, že po zamrzlém jezeře můžete bez problému kráčet! Na druhé straně, schopnost vody zamrznout a opět roztát symbolizuje proměny a změny, především v citové oblasti. Využijme tedy pozitivní energie sněhu a ledu při čarování! Chcete si to vyzkoušet?


Dejte trápení "k ledu"

Pokud se chcete zbavit nepřátelství nebo chladného vztahu s nějakou osobou, napište na papírek její jméno, položte ho na talířek, zakryjte čerstvým sněhem a trochou cukru a nechte sníh roztát.

Trápí vás nějaký dlouhodobý problém, který v současné době není možné vyřešit? Zkuste ho „zmrazit“! Napište vše na papírek, který ponořte do vody, nechte zamrznout a pak jej někde venku zahoďte. Ale pozor – jde jenom o dočasné zneškodnění a dřív nebo později budete muset potíže dořešit! Přesto se toto kouzlo může někdy hodit.

V případě, že chcete naopak uvést nějaký „zmrzlý“ problém do pohybu a konečně ho dořešit, je postup podobný: Papírek s popisem problému nejprve zmrazíme do kostky ledu a pak ji dál použijeme k čarování. Je to jednoduché – u zapálené svíčky necháme led v misce roztát a soustředíme se u toho na problém. Vodu pak vylijeme ven na zem a papírek si buď ponecháme nebo ho spálíme v plamenu svíčky.


Nové, bílé záčátky

Sníh je díky své zářivě bílé barvě též symbolem čistoty a nových začátků. Snad to není náhodou, že začátek nového roku připadá právě na období, kdy je všude kolem nás bílo! Očistná funkce sněhu se objevuje i v některých pověrách – například umýt se v čerstvém sněhu za úsvitu pro krásu!

Pokud se chystáte na procházku zasněženou krajinou, nejlépe za slunečného dne a při dorůstajícím Měsíci, můžete ji využít pro meditaci očisty a nových začátků. Jak na to? Nejdůležitější je zastavit proud myšlenek, což může být zpočátku náročné. Představte si, že jste očištěni ode všeho špatného a pozorujíce bílou krajinu kolem sebe nechte, ať k vám přicházejí myšlenky na budoucnost a na to, čeho byste chtěli dosáhnout. Nepřemýšlejte však nad nimi, ale nechte vaše podvědomí, ať vám ukáže cestu. Možná budete překvapeni tím, jak vám tajemné síly prozradí, co v životě doopravdy potřebujete!

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.