Home - Články - Dvanáct znamení, dvanáct chutí

Dvanáct znamení, dvanáct chutí

vloženo 19. 6. 2018
čas čtení: 7 minut

Dvanáct znamení, dvanáct chutí

Chuťové pohárky jsou velmi individuální věc, ale datum narození stravovací zvyklosti ovlivňuje víc, než se může zdát. Jaká dobrota na talíři potěší vás nebo vaše blízké? A čemu byste se naopak měli obloukem vyhnout?

sdílet článek na facebooku

Narodili jste se pod nadvládou energického Berana? Pak si nejspíš v nabitém programu na jídlo neuděláte adekvátní prostor. Proč byste ztráceli drahocenný čas sezením v restauraci, když můžete zhltnout sendvič nad klávesnicí, nebo se odbít sušenkou. I přestože kvůli hektickému životnímu stylu nemáte tendenci k tloustnutí, hrozí vám obliba fast foodu a nezdravých jídel. Na druhé straně patří Berani mezi velké požitkáře. Takže když už se dostanou ke slavnostnímu stolu, rozhodně se nežinýrují. Pakliže chcete rozmazlit jejich chuťové buňky, nebojte se jim připravit něco pikantního. Rádi experimentují a zkouší zahraniční speciality. Zaručeně se jim strefíte do vkusu pořádným kusem kvalitního masa s ostrou omáčkou. Když nabídnete víno proslulé značky, polovinu úspěchu máte v kapse.

Býci
platí za požitkáře, kteří mají navíc tendenci od přírody věci schraňovat. Kvůli tomu si na talíř mohou nabírat víc, než je zdrávo. A ještě k tomu inklinují ke sladkým a tučným chutím. Vychutnat si šálek kávy bez nadýchaného dortíku je pro ně skoro hřích. Stejně tak odříci si těstoviny nebo čerstvé pečivo. V kuchyni bývají Býci ve svém živlu, rádi obohacují recepty o vlastní nápady, a rozmazlují tím sebe i své nejbližší. Rodinné stolování je pro ně výjimečným okamžikem, který si hodlají vychutnat v každém soustu. Držet dietu do plavek je pro Býky synonymem neskutečných muk. Jistým kompromisem může být výměna dezertů za čerstvé ovoce a bílé mouky za celozrnnou. Snažte se také zmenšit porce - jezte do polosyta a pijte do polopita.

Vedle Blíženců si mohou ostatní znamení zvěrokruhu připadat jako otesánci. Zatímco celý stůl hoduje, Blíženci vedou zábavnou konverzaci a jídlo decentně uzobávají. Jsou dokonce schopni vynechat oběd nebo svačinu, protože jsou právě zaměstnaní nějakou mnohem poutavější činností. A řekněte, napadá vás jiné znamení schopné jíst čokoládovou tyčinku na třikrát?! Mají-li ovšem Blíženci, pro koho připravovat lahodné pokrmy, jsou v kuchyni hotovými šéfkuchaři. Tady se totiž mohou kreativně vyjádřit. Rádi zkouší nové recepty a nebrání se žádným surovinám, takže v jejich jídelníčku stěží zavládne rutina. Také nepočítejte s tím, že byste od nich jedli jedno jídlo vícekrát. Pokaždé jej totiž ozvláštní něčím novým a své objevy si zásadně nezapisují.


VAŠE PŘÁNÍ A PLÁNY STÁLE NEVYCHÁZEJÍ? Od dětství mám dar, se kterým vám odhalím, co změnit, abyste žili šťastně! Volejte na tel. číslo 906 701 701. Vaše astroložka Dalila


Ochránce rodinného krbu, Raky, najdete v kuchyni velmi často. Jsou v sedmém nebi, pokud své blízké mohou rozmazlovat domácí stravou připravenou podle tradičních receptů z x-tého kolena. Byla by však chyba myslet si, že Raci jsou při jídle zpátečničtí. Novinkám se rozhodně nebrání, dokonce jsou schopni sezobnout žabí stehýnka nebo hmyzí pochoutky. Jen málokdo dokáže jejich gastronomii odolat. O jídle umí povídat celé hodiny a zahrnou vás spoustou tipů a vlastních receptů. Jestliže potřebujete kuchařskou pohotovost na telefonu, obraťte se právě na Raky. V obchodě jsou schopni utratit jmění za kvalitní suroviny a často je najdete na farmářských trzích. Jídlo je bohužel i jejich slabou stránkou, řeším jím své psychické potíže a ve stresu mají sklony k přejídání i konzumaci nezdravých potravin.

Vaření není pro Lvy nejoblíbenější kratochvílí. Mají spoustu důležitějších a zábavnějších činností než ztrácet čas přípravou svíčkové se šesti. Možná proto tak často usedají za talíř plný zeleninového salátu. Když už musí obléknout kuchařskou zástěru, poznáte to podle nejdražších surovin, které končí v nákupním košíku. Jídlo totiž připravují z těch nejlepších ingrediencí a umí si ho náležitě užít. Nejraději se však stravují ve slovutných podnicích se správnou společností a fotografie lahodných pokrmů okázale šíří po sociálních sítích. V domácím jídelníčku bývají o poznání disciplinovanější. Pokud se Lev rozhodně pro zdravý životní styl, pak ho málokdy poruší. Záleží mu totiž na tom, aby dobře vypadal! Jestliže podlehne pudům, inklinuje k tučným jídlům.

Pokud jde o zdravý životní styl, nejpřísnější k sobě dokážou být zrozenci Panny. Mají-li motivaci, na nezdravé jídlo ani alkohol se nepodívají, natož aby po nich sáhnuli. Ve svém přesvědčení bývají nekompromisní a nezdravými pamlsky nerozmazlují ani své blízké. Panny patří mezi šetřivá znamení, proto tito lidé neradi utrácí za značkové nebo luxusní potraviny, ideálně si vypěstují vlastní bio zeleninu a ovoce. Při vaření sází na osvědčené suroviny, z nichž ale dokážou vykouzlit hotové zázraky. Dokonce si nadšeně upečou vlastní pečivo, nebo připraví zdravé sušenky pro své ratolesti. Ušetří finance, a ještě mají pod kontrolou složení. Jídlo raději zamrazí na horší časy, nebo zužitkují v jiném pokrmu další den, než by skončilo v odpadkovém koši.



Ne nadarmo se říká, že člověk jí i očima. Nejmarkantněji to je vidět na stravování Vah, které si potrpí na vynikající jídlo v krásném obalu. Není divu, že mnoho jejich fotek z dovolené je právě s plným talířem. V běžném režimu si málokdy najdou čas, aby ho sami připravili, proto se odbíjí sladkostmi nebo sladkými limonádami, které tak moc milují. Pokud se přece jen chopí vařečky, jen tak se jí nepustí. Baví je všechno připravovat ručně a klidně se dlouhé hodiny mučí u vytváření zeleninových nudliček. Pakliže mají doma kuchařský full servis, rádi ochutnají vše, co nabízí. Jsou vděčnými strávníky, ale klidně nechají polovinu porce na talíři, aby jim zůstalo místo na sladkou tečku ke kávě. V restauraci jsou oblíbenými hosty s dlouhým účtem. Za svou spokojenost neváhají zaplatit nemalé spropitné.

Zrozenci Štíra mají pořádně mlsný jazýček. Hned tak něčím se jim nezavděčíte, jsou zvyklí na vyvážené a pikantní chutě. V restauraci platí za ostré kritiky, na druhé straně sami v kuchyni bravurně vládnou, takže si svou nespokojenost mohou dovolit. Pochválí-li Štír vaše kuchařské umění, můžete na sebe být právem pyšní. O dění na kulinářské scéně mají perfektní přehled, sledují food blogery a nesmí chybět na žádném slovutném gastronomickém festivalu. Doma mají sice spoustu světových kuchařek, přesto nejčastěji vaří podle svého oka. Pokud je přepadne hlad nebo chuť, neváhají se pustit do kuchtění třeba o půlnoci. A rozhodně svou dietu nešetří. Smažené řízečky, domácí bramborové lupínky nebo tučná zmrzlina dělají radost tendenci k ukládání tuku na břiše. Proto jim hvězdy radí pravý opak. A totiž dát si sklenici vody a utéct do peřin.

Existuje-li znamení, které se nevyhýbá žádným experimentům na talíři, pak to jsou Střelci. Jídlo milují a jen neradi si ho odříkají. Mají sklon k přejídání, protože se toho na trhu nabízí tolik lákavého. Baví je cestovat za exotickými recepty, zkouší netradiční koření i kombinace. A pokud se v okolí otevírá restaurace se zahraniční kuchyní, budou mezi prvními, kdo si v ní rezervuje stůl. Jedete-li na dovolenou se Střelcem, pak se vám vyplatí zaplatit all-inclusive stravování. Na druhou stranu se stejně nevyhnete ochutnávání dobrot místního regionu, a ještě počítejte s tím, že bude třeba připlatit nadváhu kufru nacpaného kvalitním olivovým olejem, kořením nebo sušenými rajčaty. Stejně přeplněná je také jejich spíž a lednice. Představa, že by neměli z čeho vařit, je děsí.

Láska je kořením všech jídel - Každý z nás si pamatuje určitá jídla, která z našeho života zmizela spolu s člověkem, který je vařil. Babiččiny buchty, tetin bramborák, tátův guláš. Snažíme se je napodobit, seženeme i přesný recept, ale ať děláme, co děláme, není to ono, je to jen SKORO ono.


Oproti tomu jsou zrozenci Kozoroha velmi nenápadnými jedlíky. Jídlo považují za potřebu, kterou je nutné splnit. Nejspíš mají pečlivě nastudované výživové tabulky a snaží se je bezmezně dodržovat. Hlídají příjem bílkovin, sacharidů i tuků, takže si dokážou ohlídat štíhlou linii. Ne že by rovnou sáhli po amarounech, ale na velké experimentování je také neužije. Do vkusu se jim strefíte osvědčenými rodinnými recepty, které nejsou příliš pikantní ani kořeněné. Rádi stolují se svými blízkými, a tím spojí příjemné s užitečným. Samotní si pokrm moc nevychutnávají. Připravují-li jídlo sami, stráví v kuchyni spoustu času a snaží se o vyváženou chuť, což může být pro ostatní znamení zvěrokruhu frustrující. Věřte tomu nebo ne, na každé špetce jim neskutečně záleží.

Lidé narození pod nadvládou Vodnáře obvykle nemívají problém s dodržováním zásad zdravé výživy. Vyhovují jim lehké pokrmy ze zeleniny a ovoce, kterým dávají přednost před masem. Pokud už sáhnou po živočišných bílkovinách, volí libové maso nebo mořské plody. V kuchyni nepotřebují žádné kuchařky, vaří intuitivně podle svých chutí. Mnohem raději se však stravují v restauracích a na návštěvách. Baví je objevovat nové chutě a exotické recepty. Pokud se nemusí potit u plotny, pak si jídlo mnohem více užijí. Kvůli své pohodlnosti mohou bohužel sklouznout k návštěvám fast foodu nebo konzumaci polotovarů! Kaňkou v životosprávě Vodnářů bývá také přemíra kofeinu a tendence k přejídání se ve večerních hodinách. Hřešit umí i díky kvalitním sladkostem v čele se sametovou čokoládou.

Ryby jídlem rozmazlují své blízké, ale sami k němu nemají nijak vřelý vztah. Dobře si uvědomují, že to, co svému tělu dodají, se odrazí na jejich fyzické i duševní kondici. Proto do svého jídelníčku zařazují méně libové druhy masa a spoustu čerstvého ovoce a zeleniny, v čele s tou listovou. Nejvíce si užívají rodinné hodování a prostřednictvím tradičních receptů předávají lásku svým spolustolovníkům. Bohužel mají velmi citlivé zažívání, proto by se měly vyhýbat tučným a příliš kořeněným pokrmům, stejně tak nadměrné konzumaci alkoholu, ke kterému mají sklony. Na čem naopak mohou i nadále „ujíždět“, to je láska k rybám a mořským plodům. U nich si ovšem musí dát pozor na potravinovou intoleranci, k níž mají sklony.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.