Home - Články - Žena vidí hluboko, muž daleko

Žena vidí hluboko, muž daleko

vloženo 11. 8. 2020
čas čtení: 5 minut

Žena vidí hluboko, muž daleko

Těsně před usnutím povídá žena svému manželovi: „Nemohl bys mi také někdy říct pár hřejivých slov?“ Manžel ani nemrkne a odvětí: „Infrazářič, léto, slunce, radiátor.“ Možná vás to rozesmálo, ale ve vlastní praxi to často namíchne. Pouhé tři měsíce stačí vydržet jít si naproti. Pouhé tři měsíce – a je tu změna.

sdílet článek na facebooku

Rozum a cit

Nikdo z nás za to nemůže. Ovládají nás hormony. Pro ženu je důležitější pravá mozková hemisféra zaměřená na city a pocity. Pro muže levá, zaměřená na racionální myšlení. Protože každá hemisféra komunikuje do opačné poloviny těla. Funguje, když ženě zašeptáte láskyplné slovo do levého ucha a muži slova obdivu do pravého. Vyzkoušejte to!!!

Ano, muž je přesný, pregnantní, říká, co myslí, myslí, co říká. Proto vždy neoceníme lichotku typu: “Miláčku, ten nový rolák ti sluší. Úplně ti zakrývá tu dvojitou bradu.“

Žena, která je, jak známo, z docela jiné planety, je citová, romantická, básnivá, mluví v symbolech a ocení orosenou kytičku natrhanou na zahradě často víc než zlatý šperk, na rozdíl od hloupých vtipů, které se vyprávějí. Proto taky ženino: “Mám pocit, že už si tak nerozumíme jako dřív. Náš vztah upadá,“ ve skutečnosti nevyjadřuje katastrofu vztahu, je to pouhé povzdechnutí, znamená: „Dnes jsi mne po příchodu domů nejen ani nepolíbil, ale dokonce jsi nepochválil večeři. Potřebuji utěšit.“


Spolu ano, ale všeho akorát

Proč se říká: Pro muže je svět srdcem, pro ženu je srdce světem? Tohle kdysi napsal Christian Diettrich Grabbe a tou větou řekl skoro vše, co bylo třeba říci. Muž je potok s vodopádem. Žena je tůň. S bystrým potokem loďka dopluje daleko a objeví nové světy. V hluboké tůni zapadne kamínek do největších hlubin matky Země a do náruče vod, uvidí nepoznané, a přitom se v podstatě nepohne z původního místa. Žena může s mužem plout a vidět dálky, může své srdce konfrontovat se světem „tam venku“ a nutno říct, že je jí to třeba. Pokud ovšem na této plavbě nedojde občas k nějaké té romantické snídani či koupeli v prosluněné vodě, žena nebude ochotna se s mužem na výpravy vydávat.

Muž má možnost poznat u své ženy největší hlubiny citu, lásky si naložit každý den vrchovatý talíř, vyposlechnout poučné lekce o citovém životě dětí, partnerů, babiček, dědečků i přátel, ale aby nastavil ochotné ucho a občas si něco z lekcí odnesl, nesmí být těch lekcí moc a mezi nimi je třeba registrovat vyžehlené košile, knedlíky jako od maminky a partnerku, která když se na večírku zavlní v bocích, v očích okolních mužů se zaleskne lovecká vášeň. Ano, to jsou body. Body, které se dají počítat.


Královny a bojovníci

Proto také slýcháme v romantických filmech – „Chci se v tobě utopit,“ z úst muže – a „Chci s tebou odletět někam daleko“ z úst ženy. A kupodivu, i v reálnem světě to z úst zamilovaných sem tam zazní. Ženy jsou královny, nosí se, blýskají se, potřebují být uctívány a jsou bohyněmi, bez nichž by život ustal. Muži jsou bojovníci. Potřebují tančit kolem ohně s ostatními chlapy, vydávat hlasité skřeky na důkaz síly, mít oštěp větší než ostatní a být pochválen za uloveného jelena. Lidé se nemění – a nebo přesněji, měnit netouží. V ženách stále hárá oxytocin a v mužích testosteron. Ženy chtějí své bojovníky a muži chtějí své královny. Pokud se z mužů stávají hospodyňky a z žen generálové, je to tak trochu symptom nemocné doby. Proto buďme královnami a nechme muže, aby mohli být bojovníky. Ne stále, ale aspoň sem tam. Však vy mu stejně pomůžete umýt auto a on pohlídá děti, když budete mít dámskou jízdu. Nedopouštějte se však psychické kastrace a nechte svého muže býti mužem. Zisk z toho budete mít oba. A proto také buďte jeho královnou, říkejte si o obdiv ne citovým vydíráním, ale šarmem a nechte se občas nosit na rukou. Mluvte na muže v krátkých srozumitelných větách, při PMS si vezměte prášek, krmte ho a občas se pro něho nastrojte a navoňte. A úplně nejvíc dokážete pochvalou! Chvalte ho ráno, že vám uvolnil koupelnu, chvalte ho v poledne, že koupil chleba, chvalte ho večer, že utáhl pantík u dveří.

Vy, mušketýři, změňte zvyky a zkuste říct i po patnácti letech ženě, že jí to sluší. Prohoďte před dětmi, že mají tu nejlepší mámu, jakou si mohou přát. Pochvalte svou královnu, že má pro vás stále pochopení. Řekněte při večeři: „Miluju tvoje rizoto.“

Hudebník a myslitel Vlastimil Marek má experimentem vyzkoušené, že tři měsíce, pouhé tři měsíce stačí, a realita vašeho vztahu se změní. To, co byste rádi prožívali, se stane skutečností. Tři měsíce pochopení a pochval a budeme zase královnami a bojovníky. Pokud to dokážeme v této královnám a bojovníkům nepřející době, pak jsme dokázali něco důležitého.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.