Home - Články - Záhadný mystik a léčitel Rasputin

Záhadný mystik a léčitel Rasputin

sdílet článek na facebooku
vloženo 3. 2. 2016

Záhadný mystik a léčitel Rasputin

Pro jeho příznivce byl svatý mužem s léčitelskými schopnostmi. Pro odpůrce byl hříšníkem – alkoholikem a smilníkem, který dělal ostudu pravoslavné církvi. Kdo byl ve skutečnosti Grigorij Jefimovič Rasputin, který se narodil roku 1869 v malé sibiřské vesničce v rodině sedláka?



Z hříšníka mnichem

Když dospíval, tak střídal děvčata, často se opíjel a dopustil se podle policejních archivů krádeže. Nic v jeho životě zatím neukazovalo na to, čím se později stal. V osmnácti se oženil s dívkou ze sousední vesnice a narodil se jim syn Dmitrij a dcera Matrjona, o jejichž dalším osudu není nic známo. Později nastal nečekaný zlom v jeho životě, kdy začal hledat boha, a proto putoval po klášterech na Sibiři.

Léčitel malého careviče Alexeje

Rasputinovi se podařilo po příchodu do Petrohradu dostat do přízně petrohradského biskupa Jana Kronštadtského, kterému věřila carská rodina. Nejen přes něho, ale i díky věhlasu, který získal léčitelskými schopnostmi, se mu podařilo přiblížit se carské rodině, především k carevně Alexandře Fjodorovně. Roku 1909 měl pětiletý carevič Alexej Nikolajevič malou nehodu, která kvůli jeho utajované nemoci byla nebezpečná pro jeho život. Následník trůnu trpěl hemofilií, tak že sebemenší poranění mohlo způsobit silné a dlouhodobé krvácení. Přivolaný Rasputin malého Alexeje vyléčil. Získal tak přízeň a podporu carské rodiny. To bylo příčinou závisti významných šlechticů carského Ruska, kteří se obávali vlivu Rasputina na cara.



Otrávení, zastřelení a utopení

Tak jako byl neobvyklý život Rasputina, tak byl neobyčejný i jeho konec. Protože Rusko vstoupilo do první světové války, tak car Mikuláš II. odjel na frontu řídit svojí armádu. V jeho nepřítomnosti Rasputin ovlivňoval carevnu. V roce 1916 Rasputin údajně přesvědčil cara prostřednictvím carevny, aby ukončil válku s Německem a podepsal s ním příměří. Jeho významný vliv na carskou rodinu a skandální život plný alkoholu a žen mu tak přinesl mnoho nových nepřátel. Několik z nich, v čele s knížetem Felixem Felixovičem Jusupovem, se domluvili na přípravě atentátu na Rasputina. Mezi spiklenci byli jak příbuzní cara, tak poslanec státní dumy a významní šlechtici.

Nejdříve se Rasputina pokoušeli otrávit cyankáli přidanými do vína, ale jed z neznámých důvodů neúčinkoval. Poté ho spiklenci střelili do srdce a hlavy. Nakonec, aby si byli jistí, že zemře, tak ho hodili svázaného do řeky Něvy. Po vylovení jeho mrtvého těla, byla provedena pitva, která určila jako příčinu smrti utonutí. Tak jako jeho celý život, tak i tato vražda byla předmětem mnoha spekulací a výkladů. Jediné, co opravdu je jisté, že Rasputin byl významnou a tajemnou osobností carského Ruska.

VZTAHY VE VAŠÍ RODINĚ JSOU NA BODU MRAZU? Ráda vám citlivě poradím, jak to změnit! Obraťte se na mě!
Kartářka Adéla na tel.: 906 701 701 nebo mi pošlete SMS ve tvaru SMS ADELA na 904 30 44.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.