Home - Články - Voda je krev světa

Voda je krev světa

sdílet článek na facebooku
vloženo 29. 1. 2016

Voda je krev světa
Změňte ji a ona změní vás


Ačkoliv si to málokdy uvědomuje, tak voda je pro nás tím nejcennějším, co máme. Zaslouží si proto více pozornosti. Třeba pak objevíme její magické schopnosti. Jaké? Stačí se zamyslet nad mytickými příběhy, v nichž často hraje hlavní roli.



Podvečer. Loudám se s kytarou k venkovskému rybníku. Usedám na plochý kámen. Ještě hřeje. Žáby jedou v rákosí na plný výkon – a cvrčci mezi orobincem prožívají dnešní finále. V olšovém houští se z ptačího zpěvu stalo něco jako ptačí hlahol. Hodina, kdy si den a noc předávají vládu, je plná zvuků. Sáhnu do strun a spustím. Ej lásko, lásko, to bude dobrý začátek! Jakmile zazní můj hlas, všechno ztichne. Žáby se schovají pod hladinu, cvrčci přinoží, ptáci se skrčí v hnízdech. Teče voda, teče. Lastověnka lítá a hned po ní Ave Maria. V trávě se cosi zahemží. Žáby jdou blíž. Cvrčci se opět rozvržou, po nich i ptáci v hnízdech. Proběhne zajíc, myš, těsně nad mými vlasy profrčí netopýr. Na zadních strne kuna a dobrou minutu mě pozoruje. Nepřestávám zpívat.
Ne, já nemám magické schopnosti. Jen to zkuste, položte se do zpěvu a uvidíte totéž. A co to má společného s vodou?
Všechno. Voda je minimálně ze dvou třetin součástí všech živých organismů na Zemi.

Masaru Emoto – ten, který zpívá vodě

Tenhle Japonec má prazvláštní zálibu: zazpívá vodě, řekne jí básničku nebo modlitbu, případně vloží pod sklenici vody obrázek. Pak vyfotografuje její zmražený mikroskopický krystal. Nezpochybnitelným množstvím pokusů zjistil, že zatímco „před tím“ má krystal nepravidelný a ošklivý tvar, „poté“ tvoří na mikroskopické úrovni nádherné vločky se světelným jádrem uvnitř. Zkráceně řečeno – voda z kohoutku je pod mikroskopem „ošklivá“, ale když jí něco hezkého nabídnete, stane se magicky krásnou. Voda má ve zvyku reagovat ve stejném módu na určitá slova. Například vložíte-li pod ní lísteček s nápisem „maminka“ nebo „mír“, bude tvořit ne sice stejné, ale podobně strukturované vločky. Naopak na slovo „pitomče“ reaguje rozmazanou skvrnou podobnou výbuchu. Na slovo „válka“ ještě hůř. Voda rozumí.



Masaru šel ještě dál: Zpíval se sborem dobrovolníků vysoce znečištěnému tokijskému jezeru. Voda se nejen vyčistila a krystalizovala do krásy, ale dokonce vydala tělo pět let zabité dívky, která doposud ležela na dně.
Tají se vám dech? To je dobře.
Masaru je přesvědčen, že síla myšlenky mění subatomární strukturu vody. Vydal o tom bezpočet knih, projezdil svět s přednáškami. Vodu můžete podle něho oživit, nebo zmrtvit. Požehnat, či zaklít. Ve světle jeho zjištění nabývá i pro bezvěrce na významu žehnání vodě, křtění vodou, očistná koupel…
Až si příště natočíte sklenku vody, zkuste jí poděkovat, za to že je a co přináší, anebo jen pijte své doušky s větší úctou. Možná pro vás bude moci voda udělat více než dřív. Protože ji změníte.

Voda jako nejmagičtější tekutina

V astrologii a duchovních vědách voda představuje cit. Ve všech kulturách jsou jí zasvěcena božstva, kterým se lidé celé věky klaní. Rusalky tančí kolem jezera, bláznivá Viktorka zpívá u splavu. Proč asi? Viktorka, to je zrazená láska. Vodník, pro staré Slovany Muk, nebyl skřehotajícím mužíčkem na vrbě, ale mocným vodním duchem, jemuž se přinášely oběti. Bral na sebe podobu zvířete, ptáka nebo ryby, leckdy i klády, která před plavcem pojednou vyplavala na hladinu. Mohl člověka zahubit, anebo také odměnit a stát se jeho ochráncem. Strach z vodníka je možné vykládat i jako strach z lidských citů. Dávají životu smysl, ale často nás vedou do záhuby.
Podívejme se na bibli. Na každé stránce, ve Starém i Novém Zákoně, je voda skloňovaná ve všech pádech. Ne náhodou. Mojžíš svou mocí, kterou dostal od Boha, vytvořil Izraelitům cestu ke svobodě skrz hlubinu mořských vod. Svatý Jan křtil vodou, a slíbil, že po něm přijde jiný, který bude křtít Duchem svatým. Když římský setník bodl do Kristova boku, aby se přesvědčil, že je mrtev, vyšla „krev a voda“. Velmi zajímavý je Kristův citát: „Nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, nemůže vejít do království Božího.“ Kvásek, který je základem chleba, těla Božího, nevzejde bez vody.
Podle všeho je voda nositelem ducha.
Pokud jsme všichni jedinou bytostí, jak učí všechny staré věrouky, je voda naší společnou krví. Vypadá to jako program, co říkáte?

Pohádka o živé vodě

V Erbenově Zlatovlásce podniká Jiřík svou výpravu, o jejímž účelu předem nic netuší. Tak to s námi v životě bývá. Domnívá se, že plní příkaz krále, ale jede si pro svou lásku (jejímž hmotným symbolem je voda) a také aby dal svému životu novou, duchovní kvalitu. Díky svému dobrému srdci se mu podaří získat živou i mrtvou vodu, jin a jang pohádkového světa. A jaká zvláštní shoda s Knihou knih: Král, který použije oba dary neuváženě, zůstává mrtev. Jiřík však projde smrtí a probouzí se do nového života.
Voda, která proudí v žilách světa – řekách a potocích – byla možná stvořena jako ŽIVÁ VODA. Pokud Masaru Emotovi i nám z kohoutku teče mrtvá, bude to nejspíš naší vinou.
Dobrá zpráva zní: Můžete ji přetvořit zpátky v živou.

P.S.

Pokud je to tak, co vše je tvořeno vodou? Co vše má v sobě kód shůry, který můžete spoluprogramovat a vytvářet? Tím kódem jste tvořeni vy sami. Váš partner. Vaše děti. Všichni lidé. Zvířata. Rostliny. Všechno, co jíte a co pijete. – Dejte se do to! Zpívejte vodě. Tvořte!

Udělali jste v životě špatný krok? Nevíte, jak svou chybu napravit? Ráda vám poradím, zavolejte mi na tel.: 906 701 701! Kartářka Lea

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.