Home - Články - Uran, Neptun, Pluto – tajemné vzdálené planety

Uran, Neptun, Pluto – tajemné vzdálené planety

vloženo 9. 8. 2021
čas čtení: 7 minut

Uran, Neptun, Pluto – tajemné vzdálené planety

Tři nejvzdálenější planety naší Sluneční soustavy se pohybují zvěrokruhem velice pomalu. Jejich působení je proto dlouhodobé a ovlivňuje nejen jednotlivce, ale celá historická období! V jejich moci je válka, mír, společenské a politické změny a osudy celých generací!

sdílet článek na facebooku

„Nové“ planety

Tyto pravdy byly našim dávným předkům skryté.
V dobách antiky, když vznikla astrologie v její dnešní podobě, ještě Uran, Neptun ani Pluto nebyly známy. Nelze je spatřit volným okem, až moderní dalekohledy nám umožnily se s nimi seznámit.

Antická astrologie počítala se sedmi nebeskými tělesy – byly to Slunce, Měsíc, Merkur, Venuše, Mars, Jupiter a Saturn. Stejně tak tomu bylo i v dobách středověku a renesance.
Uran se dočkal svého objevení až v roce 1781, Neptun v roce 1846 a Pluto teprve v roce 1930! Od samého počátku však bylo astrologům jasné, že tyto „nové“ a vzdálené planety si zaslouží jejich pozornost!


Jeden život nestačí

Nejvzdálenější planety musí na své pouti kolem Slunce urazit obrovskou vzdálenost, nepředstavitelně delší než Země. Proto jim jeden jediný oběh trvá dlouhá desetiletí až staletí!
Stejný, extrémně pomalý je pohyb planet zvěrokruhem, protože zvěrokruh je vlastně obraz noční oblohy, přenesený na papír.


Uranu trvá pouť zvěrokruhem 84 let, tedy přibližně celý život člověka. Neptun urazí stejnou cestu za 165 let a tajemný Pluto obíhá neuvěřitelných 247 let!
Jeden lidský život, jakkoliv dlouhý, tedy nestačí na to, abychom zažili Neptun nebo Pluto ve všech znameních! Co z toho vyplývá?

Vlivy těchto vzdálených planet jsou nesmírně dlouhodobé, a jejich studiem lze předvídat změny, které se odehrají v delších časových měřítkách. Neptejte se jich na to, zda na vás bude zítra šéf v práci nepříjemný nebo zda prožijete vášnivou noc! Uran, Neptun a Pluto určují události ve zcela jiném měřítku! Ovlivňují celé lidstvo, předvídají jeho obrat k duchovnu nebo naopak k materiálnu, rozmach a úpadek náboženství, velké politické ideje a celkovou atmosféru ve společnosti.

Vzdálené planety určují povahu celých generací, které se vždy narodí pod vládou stejného znamení. Například lidé, narozeni mezi lety 1975-1981, mají Uran ve Štíru, narozeni v letech 1981-1988 zas ve Střelci. Díky tomu najdeme u lidí stejného věku hodně podobných črt v povaze!
Protože Uran, Neptun a Pluto ovlivňují společnost jako celek spíš než jednotlivce, astrologové jim někdy říkají „transpersonální planety“.


Uran – planeta rebelů

Fotolia_zvyky_uran_neptun_pluto.jpg.jpgUran je ve srovnání s ostatními planetami něčím jedinečný a výjimečný.
Jeho osa je totiž nakloněna mnohem víc, než je tomu o ostatních planet – vypadá to, jako kdyby se na své pouti kolem Slunce nikoliv točil, ale kutálel! Dny i roční období proto na Uranu probíhají zcela jinak než na Zemi!

Ale zpátky k astrologii. Uran, tak odlišný od všech ostatních planet, je patronem rebelů, revolucionářů a novátorů. Není náhoda, že se stal vládnoucí planetou znamení Vodnáře, který musí být proti svému okolí rovněž vždy o krok napřed, miluje svobodu, pokrok a avantgardní ideje.

V horoskopu Uran vypovídá o změnách, bourání starých struktur a pokroku. Nyní se Uran nachází v Býku a setrvá tam až do 6.7.2025. To znamená, že můžeme očekávat příchod spousty nových a pokrokových myšlenek, které si budou lidé prosazovat velmi energicky, a díky tomu se svět posune o hodně kupředu!

Neptun – vládce snů a fantazie

Neptun, pojmenovaný podle antického boha moře, je planetou snů, ideálů, fantazii, soucítění, ale i iluzí a zmatku. Jeho poloha ve zvěrokruhu vypovídá o touhách a ideálech celých generací!

Proč se jednou lidé přikloní víc k náboženství, jindy k východní filosofii nebo dokonce k ničivým ideologiím, jako je fašismus? Může za to Neptun! Právě on určuje, o čem bude společnost snít, co bude jejím ideálem – ať už pravdivým, nebo falešným!


V roku 2011 vstoupil Neptun do znamení Ryb, což je zároveň znamení, jemuž vládne a do dalšího znamení se přesune až v březnu 2025. To je velmi příznivá konstelace, stojíme na začátku úžasně příznivého období! V nejbližších letech můžeme očekávat příklon lidstva k ideálům lásky, soucitu a vzájemného porozumění! Mírové ideje, plné romantiky, se stanou velmi důležitými, a to je skvělá zpráva!

Pluto – tajemný manipulátor

V roce 2006 odňali astronomové Plutu status planety a zařadili ho mezi planetky, protože je prý svojí velikostí příliš malý. To však nic nemění na poznatcích, jenž o Plutu zjistili astrologové. Ze zkušeností víme, že počítat s Plutem se vyplatí!

Pluto nese jméno antického boha podsvětí a vládne znamení Štíra. V horoskopu odpovídá za vše, co je skryté. Pod palcem má podvědomí, mocenské intriky i psychické manipulace. V historii odpovídá za tajné politické pakty za účelem získání moci!
Klíčovým slovem Pluta je „transformace“, protože právě prostřednictvím toho, co se děje pod povrchem, dochází k největším a nejnitřnějším změnám ve společnosti i v lidech.

Nyní je Pluto od 26.01.2008 ve znamení Kozoroha a zůstane tam až do 23.03.2023 - díky tomu pozorujeme ve společnosti velké snahy o kariérní úspěch a prestiž.

Přejeme vám, ať z vlivu Uranu, Neptunu a Pluta vytěžíte pro sebe jen to nejlepší!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.