Home - Články - Úcta k předkům – proč je v esoterice tak důležitá?

Úcta k předkům – proč je v esoterice tak důležitá?

vloženo 25. 8. 2020
čas čtení: 5 minut

Úcta k předkům – proč je v esoterice tak důležitá?

Lidé, kteří žili na Zemi před námi, nám zanechali své zkušenosti, znalosti a sílu, kterou můžeme čerpat. A nemusí to být pouze vaši pokrevní příbuzní!

sdílet článek na facebooku

Energie našich předků v nás žijí dál

Ať už jsme ochotni si to připustit nebo nikoliv, energie, které jsme zdědili po našich předcích, mají ohromný význam pro náš život a pro to, jestli budeme šťastní a spokojeni. Lidé to věděli odedávna, proto jsou rituály na uctění duší předků součástí esoterické tradice prakticky všech kultur po celém světě. V rámci těchto obřadů bylo často zvykem nechávat duším předkům drobné dárečky a pozornosti nebo se s nimi podělit například o jídlo ze svátečního stolu. Zkrátka a dobře, duše lidí, kteří žili na našem místě před námi, se vždy a všude těšili velké pozornosti. My jsme však na to v dnešní moderní době tak trochu pozapomněli.

Máme v úctě své prarodiče a praprarodiče, jejich fotky patří do rodinného alba a nezapomínáme si je uctít na jejich hrobech, ale na rozdíl od minulosti, kdy lidé intenzivněji vnímali nehmotné energie než my dnes, si tolik neuvědomujeme, že jejich síla je zde pořád s námi, aby nám pomáhala, že nepatří minulosti, ale že nadále existuje. Podobným způsobem nás provází i energie dalších různým způsobem blízkých lidí, kteří zde v minulosti žili a zanechali nám zde své nehmotné poselství.


Kronika světa uchovává zkušenosti každého, kdo žil na Zemi

Duše lidí, kteří opustí náš svět, se odebírají na druhý svět, aby tam našly klid. Pokud je z našeho světa neoddělila nějaká tragická událost spojena s traumatem, nemají důvod se bez zvláštní příčiny vracet. Bytosti, zjevující se na Zemi v podobě duchů, jsou prakticky vždy duše, které nenalezly klid a proto zde zůstaly připoutány. Takových duší však naštěstí není mnoho.

Přestože duše lidí jako takové náš pozemský svět opouštějí, něco zde z nich i přesto zůstává. Jejich životní zkušenost, jejich pocity a myšlenky se stávají součástí „kroniky světa“, které se někdy říká Akáša, a která obsahuje záznamy o všem, co se kdy na Zemi událo a o tom, co zde její obyvatelé prožili. Ať už o tom víme nebo ne, právě tyto minulé zkušenosti do značné míry ovlivňují nejen běh událostí ve světě, ale dokonce i naše vlastní chování. Když jsme totiž v nějaké vypjaté nebo kritické situaci, dokážeme se podvědomě napojit na tuto zkušenost všech minulých generací a vyvodit z toho řešení, které je dle tohoto velkého souboru znalostí v dané situaci nejvhodnější!

clanek_zvyky_Ucta_k_predkum.jpgNerozuměli jste si z babičkou? Její energie je přesto s vámi!

Ne každý z nás má to štěstí, že má nebo měl se svými pokrevními předky dobré vztahy. Není vůbec výjimkou, když se nepohodneme třeba s dědou, a nyní, když už není na tomto světě, mu sice prokazujeme úctu, ale přitom dobře víme, že kdyby věděl, co v životě děláme, zřejmě by to neschvaloval.
To však neznamená, že životní zkušenost našich předků má v našich životech menší cenu než kdybychom spolu ve všem souhlasili. Nejenže jejich geny žijí dál v našich tělech, ale zůstáváme s nimi energeticky propojeni i na nehmotné úrovni. V určitém smyslu neseme jejich odkaz dál do dalších generací, ať už byly naše vztahy jakékoliv.


Je potřeba si uvědomit, že každý z nás je dítětem své doby – někdo více, jiný méně, ale nikdo se zcela neubrání tomu, aby ho formovala společenská atmosféra doby, ve které vyrůstal. To platí stejně tak pro vaši prababičku jako i pro vás a v budoucnu pro vaše vnoučata. Je celkem dobře možné, že kdyby vaše prababička ještě žila, zhrozila by se například nad tím, jak můžete se svým životním partnerem žít v jedné domácnosti, aniž byste se vzali. V její době to zkrátka bylo nemyslitelné, zatímco dnes je to zcela běžné. A nikdy nevíte, nad čím v životě vašich potomků byste se stejným způsobem zděsili vy, i když za dvacet nebo padesát let to bude naprosto běžná věc!

Naštěstí duše lidí, kteří opustili náš svět, vidí věci v širší perspektivě než je viděli za svého života. Kdyby se tedy vaše prababička nyní mohla vrátit, už by vás za tyto věci jistě neodsuzovala a pochopila by je!

Tři typy předků – nejsou to jen pokrevní příbuzní!

Ovšem naši předkové, to nejsou pouze naši pokrevní prarodiče, ale z energetického hlediska mezi ně patří mnohem širší okruh lidí!
Stará druidská tradice rozlišuje tři typy předků – s jedněmi nás spojuje pokrevní pouto, se druhými místo, kde žijeme, a se třetími „řemeslo“, tedy práce nebo něco, čemu se v životě věnujeme. A všechny z nich je potřeba si ctít, protože navazujeme na jejich odkaz a můžeme se toho z jejich životů hodně naučit.


Předky po krvi známe všichni, jak je to však s dalšími dvěma skupinami?
Každý z nás má nějaký vztah ke svému domovu, ať už v užším nebo širším smyslu – může to být místo, kde bydlíte teď, místo kde jste vyrůstali, vaše město nebo obec, region nebo také celá naše republika. Každé místo, kde přebýváme, má v sobě určitou energii, k jejíž formování přispívaly nejen přírodní síly, ale také dlouhé generace lidí, které zde žily před námi. Ať už to byli vaši příbuzní nebo nikoliv, zanechali na daném místě sílu a energií, která nyní působí i na vás. Pokud je tato energie pozitivní, zaslouží si za to vděčnost a úctu. Pokud je energie nevyrovnaná, je potřeba uskutečnit očistné rituály pro její smíření, které pomohou nejen vám, ale zároveň také duším lidí, kteří zde žili v minulosti.

Předkové po „řemeslu“, to jsou lidé, od kterých jste se v životě učili, a také lidé, od nichž se učili vaši učitelé a jejich učitelé. Jsou to dlouhé generace vědomostí a znalostí, které se předávaly dál a každý další člověk něco nového přidal a vylepšil. Předků tohoto typu má každý z nás hodně, a je jich tím víc, čím více věcem se aktivně věnujete – patří mezi ně zaměstnání, koníčky, ale třeba i esoterika. Každý, kdo se esoterikou zabývá hlouběji, totiž zjistí, jak důležitý je přínos všech, kdo v minulosti zdokonalili astrologii, věštecké techniky, vykládací karty a mnoho dalšího.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.