Home - Články - Ubrečený Svatý Barnabáš

Ubrečený Svatý Barnabáš

vloženo 10. 6. 2021
čas čtení: 2 minuty

Ubrečený Svatý Barnabáš

Svatý Medard není jediný, kdo podle lidových pranostik přináší červnový déšť. Co na to ostatní jména z černového kalendáře?

sdílet článek na facebooku

Dnes, jedenáctého června, slaví v církevním kalendáři svátek Barnabáš, jehož nejslavnějším nositelem je jeden z prvních a nejvýznamnějších misionářů zmiňovaných v Novém Zákoně, apoštol Barnabáš, díky němuž je později křesťanští misionáři rozšířili po celém světě. Říká se o něm: "O svatém Barnabáši bouřky často straší."

Den po něm (12.6.) přichází Antonie, která, co se týče deště, nezůstává pozadu. Pranostiky říkají: "Svatá Tonička mívá často uplakaná očička." To rozhodně nepotěší sedláky, kteří se teď chystají sekat a sušit seno a déšť by pro ně znamenal pohromu. Jejich úkol jim připomíná rčení: "Na svatého Antonína broušení kos započíná." Z deště měli radost jenom vinaři: "Prší-li na svatého Barnabáše, padají hrozny do koše."


Právě včera byl Měsíc ve fázi Novoluní (10.6.), což je období, které vybízí k obrácení se dovnitř, k ukončení starého, očistě a novým začátkům. Červnové Novoluní je ve vzdušném znamení Blíženců. Blíženci symbolizují komunikaci a objevování nových myšlenek, které však provází nejistota o tom, kam vlastně patříme.

Pro čarodějky je teď správný čas pro meditaci a čarování týkající se sebevědomí, studia a vyřešení zmatků na cestě životem. Když si teď ujasníte, co vlastně chcete, a budete si to intenzivně přát, vaše sny se již brzo splní! Vyzkoušíte to?

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.