Home - Články - Totemové zvíře pro týden 15.-22.10.: JEŠTĚRKA

Totemové zvíře pro týden 15.-22.10.: JEŠTĚRKA

vloženo 14. 10. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 15.-22.10.: JEŠTĚRKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím JEŠTĚRKA.

sdílet článek na facebooku

Ještěrku nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Ještěrka je tajemné zvíře, není rybou ani hadem, je to obojživelník a její domovinou jsou dva různé světy, svět pozemský i vodní. V obou světech provozuje ještěrka svou typickou činnost, zastaví se a bez pohnutí zůstává ponořena do svého prožívání světa – sní. Ať už na vyhřáté skále nebo ukrytá v bažině pod kamenem. Právě proto je ještěrka patronkou všech snílků, kteří jsou zahleděni do svých myšlenek. A toto záhadné zvíře má ještě jednu úžasnou vlastnost: Pokud ještěrku chytí predátor, například ježek nebo vodní pták, zůstane mu v tlamě nebo v zobáku jen mrskající se ocásek. Lovec je zaneprázdněn tímto ocáskem, jenže se vydrží mrskat klidně deset minut, ale ještěrka zatím uteče do bezpečí a skryje se. Fakt, že se s ještěrkou setkáváme právě nyní, má svou váhu. Na náš indiánský horoskop jistě narazí ti praví příjemci ještěrčího poselství. Tyto důležité zprávy jsou tři:



1. Naslouchejte vlastním snům, dobře je pozorujte, občas o nich meditujte, abyste pochopili, co vám vaše sny sdělují. Vnímejte sny, které se vám zdají ve spánku, ale také myšlenky, které vám přicházejí ve chvílích odpočinku nebo když se jen zahledíte kamsi do prázdna. I denní snění má svou hodnotu. O čem se vám v noci zdává? Pokud v noci prožíváte boj, napětí, stres, sny vám ukazují, že je nutné něco změnit, abyste se harmonizovali. Pokud se při práci, u jídla či v tramvaji zahledíte do dálky a v hlavě řešíte stále stejné situace, máte zároveň odpověď, co je třeba řešit, abyste byli klidnější. Je to vyhrocená situace se šéfem, s partnerem, s dětmi? Je to práce, ve které jste nespokojeni, a kterou toužíte, ale netroufáte si změnit? Může to být i nenaplněná milostná touha nebo touha změnit prostředí, jednoduše vypadnout. Plňte si své sny, řešte to, z čeho vzniká stres. Najděte odvahu sočit z prosluněné skály do hluboké vody a podívat se, co se v hlubině vašeho podvědomí skrývá. Pak budete mít klidné sny, ale i během bdění budete vyrovnaným člověkem.

2. Věnujte pozornost oběma světům, v kterých se pohybujete. U každého z vás to budu světy jiné. Může jít například o dualitu mezi rodinou a partnerem. Jeho rodinný svět versus váš. Může jít o svět profesní a soukromý. Nebo o nějakou bohémskou zálibu kontra seriózní pozici v práci. O touhu po svobodě, kterou cítíte, a spoutanost v profesní rovině. O vaši lásku, kterou k někomu cítíte, která je možná v rozporu s tím, že vás nějakým způsobem omezuje právě tento objekt vaší lásky. Oba světy, ať už jsou jakékoliv, vám patří. Jen je nutné sladit je, aby harmonizovaly a nebyly ve vzájemném rozporu. Pak budete spokojení a vyrovnaní. Pokud tedy například prožíváte napětí, protože ten, koho milujete, není tolerantní a sráží vám sebevědomí, je nutné s ním promluvit na téma: „Já toleruji, toleruj také, potřebuji více laskavosti.“ Je nutné sladit vaše dva světy jako světy ještěrky, která je doma i na slunci, i ve vodě, a v obou světech je šťastná, svobodná a sama sebou.

3. Buďte si vědomi, že těžkosti, které jiní lidé nezvládnou, vy zvládnete. Právě nyní je čas tuto pravdu o sobě pochopit. Tam, kde jiní klesají, vy své břemeno jen nadhodíte a jdete dál. Jako ještěrka, která za cenu ztráty kousku sebe – ocásku – zachrání svůj život a stane se zase celou bytostí. Nebojte se něco cenného obětovat, pokud jde o vše. Zraněné srdce se zahojí, zasažená mysl zregeneruje, jede se dál. Trable i bolest k životu patří, ale život je přesto nejcennějším darem.



Typické indiánské hodnoty, které nám přináší ještěrka, jsou ponor do svého nitra, intuice, meditace, pochopení sama sebe, umění snít, schopnost vykládat sny, přizpůsobivost v různém prostředí, sebezáchrana a radost ze života. K jejich pochopení postačí trochu meditovat s pohledem na vodu nebo do zeleně. Představte si smaragdově zelenou zářivou ještěrku, pramáti ještěrek, a poproste ji, aby vám předala tyto dary.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.