Home - Články - Tajemství svatojánského kvítí

Tajemství svatojánského kvítí

vloženo 23. 6. 2022
čas čtení: 4 minuty

Tajemství svatojánského kvítí

Svatý Jan Křtitel se zapsal do dějin tím, že pokřtil Spasitele v Jordánu. Kritizoval hříšný život Herodův a zaplatil za to životem. Právě on vám prý zjeví na svůj svátek, který je přesně půl roku od oficiálního narození Krista, a to 24. června, koho pro vás budoucnost chystá jako životní lásku.

sdílet článek na facebooku

Starodávný návod

Z Hájkovy kroniky můžeme čerpat pro dnešní nezadané dívky tento recept, jak vše udělat správně při nočním trhání devatera kvítí:

„...když ho jdou trhati, ať nemluví, nesmějí se a neohlížejí. Když si to devatero kvítí byly natrhaly, ať jdou, opět zticha, nemluvíce, nesmějíce a neohlížejíce se, domů a doma ať si vloží toto devatero kvítí do své postele pod podhlavničku. O půlnoci svatojánské zjeví se jim jistojistě jejich nastávající manžel a dá-li Pán Bůh, budou do roka svatby...“

Magické kvítky

A jaké druhy kvítí že si má dívka natrhat? Recepty se liší, takže nám poskytují příjemnou možnost volby náhrady, pokud nenajdeme jmenované druhy. Je nutné si také uvědomit praktickou věc: Pokud okolí vašeho domova podrobně neznáte za dne a nevíte, kde co roste, těžko to najdete v noci. Dobrá příprava je tedy nezbytná.


A tady je máme: svatojánský květ, růže, smolnička, chrpa, rozchodníček, čičmundíček, mateřídouška,fialka a zvonek. Nelekejte se, že některé neznáte. Svatojánský květ je kopretina, nejčastěji používaná na tento svátek (ta by tedy v kytici či věnečku chybět neměla). Smolnička je luční kohoutek. Rozchodník žlutě kvetoucí na skalách nebo i na skalkách u domů, jistě znáte. Některé druhy jsou bílé, i ty můžeme použít. Legrační čičmundíček je „tlustý mužíček“ neboli netřesk. Nezoufejte, jak dáte jeho masitou růžici do kytice. I on touto dobou vyhání dlouhé kvítky. Fialky už odkvetly, ale v tomto případě se míní violka trojbarevná neboli maceška. A je to jasné.

Pokud některé druhy nenajdete, můžete je nahradit často používaným kapradím, pelyňkem, bazalkou, majoránkou, dobromyslí a dokonce i libečkem, takže zahrádka je velké plus. Nezapomeňte, že po celou dobu trhání, dokud nevložíte kytičku pod polštář, nesmíte promluvit, zasmát se, ani leknutím vykřiknout. Pro koumavé hlavy dodávám, že nesmíte ani psát sms na mobilu, to se počítá jako mluvení – a mobil s sebou vůbec neberte, mohl by svou energií starodávnou magii pokazit.

Věštění z kopretiny

Pokud chcete vědět i takový „detail“, jak se se svým budoucím partnerem budete mít, vyzkoušejte před úsvitem otrhávat lístky kopretiny a namísto známého „má mě rád nemá mě rád“ opakovat „chalupa, zahrada, statek, mlýn“. Chalupu chápejme jako domek, zahrada je jasná, statek by mohly být rozsáhlejší pozemky a mlýn jakákoliv živnost. Pokud se chcete dozvědět víc, přijdejte klidně mercedes nebo vilu na Mallorce, to už záleží jen na vás :-)



|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.