Home - Články - Červnový SUPERúplněk ve znamení Střelce

Červnový SUPERúplněk ve znamení Střelce

vloženo 13. 6. 2022
čas čtení: 5 minut

Červnový SUPERúplněk ve znamení Střelce

V úterý 14. června 2022 ve 13:51 nás čeká krásný úplněk v ohnivém znamení Střelce. A navíc to bude superúplněk!

sdílet článek na facebooku

Extra velký Měsíc

Dny jsou již dlouhé, letní slunovrat je za dveřmi a v této kouzelné době květin, Slunce a dlouhých dnů se můžete těšit na jeden z největších úplňků v roce! Superúplněk se říká úplňku, který nastane v perigeu, tedy tehdy, když je Měsíc k Zemi nejblíž. Díky tomu vypadá úplňkový kotouč Měsíce na obloze větší než jindy! Není to sice nějaký propastný rozdíl oproti běžným úplňkům, ale přece jen pozornému oku neunikne, že právě toto je superúplněk! A cítí to i příroda – za superúplňků jsou například na moři výraznější přílivy! Pokud si to chcete ověřit na dovolené, máte šanci nejen teď, ale i za měsíc – v červenci bude druhý letošní superúplněk!

Nejlépe si všimnete rozdíl ve velikosti úplňkové Luny večer, když bude vycházet, nebo ráno při západu, tedy vždy když je nízko nad obzorem. A protože úplněk nastane uprostřed dne, máme to štěstí, že úplňkové noci budou v podstatě dvě za sebou – ta předchozí i ta následující!


Pravý čas pro párty!

Luna ve Střelci nám přináší témata jako stvořená pro začínající léto – naše myšlenky se teď budou točit kolem cestování, poznávání světa a dobrodružných nápadů! Oproti Luně ve Střelci stojí Slunce v Blížencích, a to nás zas vybízí k poznávání nových lidí a zajímavým rozhovorům. Vypadá to tedy, že toto bude jeden z nejpříjemnějších a nejzábavnějších úplňků v roce, který si budeme opravdu užívat! Všechny úplňky se skvěle hodí pro zábavu, společenské akce a večírky, ale tento červnový ještě o to víc! Tak neváhejte a zorganizujte něco pro své přátele – k dokonalosti už chybí jen to, že to bohužel nebude víkend!

Nejsilněji bude červnový úplněk působit na lidi narozené ve Střelci a Blížencích. Pro vás je to příležitost ujasnit si důležitá témata ohledně dalšího směrování vašeho života! Podobné to bude i v případě, že máte v některém z těchto znamení ascendent, případně měsíční znamení. Můžete si pomoct například i výkladem karet.


Úplněk ve Střelci a naše tělo

Jako každý úplněk, i tento bude mocnou sílou působit na naše tělo a zdraví. Obecně způsobují úplňky neklid a nespavost, a kratičké letní noci mohou spánek ještě zhoršit – možná vám však pomůže zatemnit si ložnici tmavými zatemňovacími závěsy nebo si pomoct maskou na oči. Nedostatek úplné tmy totiž způsobuje, že tělu chybí spánkový hormon melatonin. Úplňkové rozvířené energie často taky vedou k nepozornosti, takže ideální bude vyhýbat se pokud možno pracím, kde může chvilková nepozornost vést k úrazu. A pokud to nejde, pak v tento den dbát na maximální opatrnost a veškerá bezpečnostní pravidla.

Střelec ovlivňuje svaly a pohybový systém, a tak je zde rovněž vyšší riziko různých úrazů a přetížení při sportu nebo náročnější fyzické práci. Nezapomínejte tedy na opatrnost! Ale aby to nebylo tak pesimistické, úplněk a nadcházející dva týdny couvající Luny vám přináší jedinečnou a poslední šanci zhubnout ještě letos do plavek! Diety i cvičení budou odteď extra efektivní, tak neváhejte a jděte do toho!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.