Home - Články - Tajemství spokojeného života! Nekazte si své štěstí!

Tajemství spokojeného života! Nekazte si své štěstí!

vloženo 1. 8. 2022
čas čtení: 7 minut

Tajemství spokojeného života! Nekazte si své štěstí!

Máte pocit, že se vám v životě nedaří? Nezoufejte, někdy stačí změnit pár drobností a stanou se zázraky. Prozradíme vám, kterými chybičkami si nejčastěji kazíme své štěstí!

sdílet článek na facebooku

Nežijte v minulosti a ani v budoucnosti

Zkuste jeden den sledovat své myšlenky během svých každodenních činností. O čem uvažujete, z čeho máte radost, co vám dělá starosti? Většina z nás věnuje neuvěřitelné množství času a energie přemýšlení o minulých událostech nebo uvažování o budoucnosti, a zatím nám přítomnost uniká mezi prsty. Jistě, člověk může být šťastný ve vzpomínkách, které mu dodávají sílu, když si zrovna prochází těžkým obdobím. Stejně tak vám mohou dodávat sílu do práce myšlenky na optimistickou budoucnost. Je v pořádku utěšovat se tím, co bylo nebo co bude, když je vám zrovna těžko. Ale problém je v tom, že ještě častěji to děláme přesně opačně! V hezkých chvílích myslíme na starosti a trápení!
Kolikrát jste si již nemohli užít víkendový výlet, protože jste uvažovali nad tím, co bude v pondělí v práci? Kolikrát jste si neužili večírek, protože jste se trápili například kvůli nějaké drobnosti, kterou řekl váš protějšek? Šťastný život se skládá ze šťastných chvílí – žijte tedy v přítomnosti a vychutnejte si je! Když si je užijete naplno, dodají vám sílu i do těžších životních úkolů, které pak nebudete brát jako starosti, od kterých je potřeba utíkat, ale spíš jako výzvu!

Odhoďte předsudky, očekávání a konvence

Takhle se to dělá, takhle se to nedělá. Kolikrát jste již něco takového za svůj život slyšeli - to snad ani nelze spočítat! Uměním na cestě ke štěstí však je naučit se rozpoznat, která z těchto ponaučení do života mají smysl, a na která se můžete s klidným svědomím vykašlat!


Je až neuvěřitelné, nakolik přizpůsobuje většina z nás své životy tomu, co si myslíme, že chtějí druzí lidé a společnost. Ne, neradíme vám, abyste se na ně vykašlali, problém je v tom, že to, co si myslíme, že ostatní chtějí, se obvykle radikálně liší od toho, co chtějí doopravdy. Zapomeňte tedy na předsudky o ideálním vztahu, odhoďte konvenční názory na ideální práci nebo bydlení. Důležité není to, co se vám snaží vnutit společnost, ale to, co chcete vy sami a vaši nejbližší lidé.

Často se stává například to, že v partnerském vztahu děláme něco, o čem si myslíme, že to chtějí všichni muži nebo všechny ženy. Když si však popovídáte se svým protějškem, možná zjistíte, že váš muž netouží po dokonale uklizené domácnosti, jak vám říkala maminka, ale po tom, abyste s ním občas vyrazila někam ven. Vaše žena by možná víc než tučnou výplatu za přesčasy ocenila, kdybyste občas vzal děti na výlet. Něco podobného platí i v pracovním životě. Na zaměstnavatele v práci, která pro vás bude skutečně ta pravá, nejvíc zapůsobíte, když budete sami sebou – ne když se budete stylizovat do něčeho, čím nejste!

Negativní myšlení vám krade sebejistotu!

Taky máte sklon všímat si na všem nejdřív nedostatky a až pak to dobré? Na lidech kolem vás, na vaší práci, na novinkách a zprávách, které se doslechnete... Tak na to pozor! Pesimistické myšlení je totiž jeden z nejčastějších způsobů, jak si nechtěně kazíme své štěstí. Vždyť jak si může užívat radost ze života člověk, který vidí všechno jen v černých odstínech?


A co je možná ještě horší, černé brýle si často nasazujeme, i když se díváme sami na sebe. Nepodceňujte své schopnosti a možnosti jen kvůli pár dílčím neúspěchům nebo kritice na vaší adresu. Když se na sebe a na svět kolem vás podíváte optimisticky, všechno bude rázem jednodušší. Možná to zní jako fráze, ale zkusili jste to někdy doopravdy? Dejte tomu šanci – budete překvapeni! Pozitivní energie ve vašem nitru k vám totiž přitahuje pozitivní energii zvenčí – tak praví esoterické zákony!

Pozor na stres - dopřejte si relaxaci!

Když jste unaveni a vyčerpáni, pak i příjemné věci jsou najednou zbytečná námaha. Proč vůbec o víkendu vstávat z postele a něco podnikat? K čemu vám je romantický večer s protějškem, když jediné co toužíte dělat v posteli je usnout a spát až do rána? Ve stresu je i všechna práce mnohem náročnější, a to, co byste jindy s přehledem zvládli, vás děsí víc, než by byla potřeba. Jen další povinnosti, halda povinností, kterým není konce...
Jistě, stresu se člověk občas nevyhne. Důležité je, aby neovládal celý váš život. Jestliže žijete v notorickém stresu, stojí za to zjednodušit trochu svůj život. Zamyslete se nad tím, co opravdu musíte udělat a co může udělat i někdo jiný. Nepouštějte se do aktivit, o kterých tušíte, že budou na hranici vašich časových možností – alespoň ne dlouhodobě. Nestálo by to za to. Méně je někdy více. Raději udělat méně věcí pořádně a mít dobrý pocit z vykonané práce, než toho udělat spoustu, ale ve spěchu a stresu.

Nezapomínejte ve svém životě na odpočinek a relaxaci. Tak jako ukazuje čínský symbol Jin Jang, skládá se život ze dne a noci, aktivity a pasivity, a tyto dvě věci nemohou fungovat jedna bez druhé.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.