Home - Články - Srpnový úplněk ve Vodnáři

Srpnový úplněk ve Vodnáři

vloženo 19. 8. 2021
čas čtení: 5 minut

Srpnový úplněk ve Vodnáři

Letos již podruhé přichází úplněk ve Vodnáři – užijeme si ho v neděli 22. srpna 2021 ve 14:01. Víte, co zajímavého nám přinese?

sdílet článek na facebooku

Dva úplňky v jednom znamení po sobě

Tento srpnový úplněk je výjimečný tím, že podruhé za sebou nastává ve stejném znamení. Již v červenci (konkrétně 24. července 2021) jsme měli úplněk s Měsícem ve Vodnáři a Sluncem ve Lvu, a nyní se opakuje opět to samé. Přitom je pravidlem, že stejně, jako je každý měsíc Slunce v novém znamení, vždy se i úplněk posunuje opět o jedno znamení dál do znamení protilehlému tomu, ve kterém je zrovna Slunce. To pramení ze samotné logiky věci – ze školy si asi pamatujete, že úplněk vzniká, když je Slunce na opačné straně zeměkoule než je zrovna Měsíc, a tím pádem osvětluje celý měsíční kotouč. A to přeloženo do astrologické řeči znamená, že ve zvěrokruhu je za úplňku Slunce vždy na přesně opačné straně zvěrokruhu, než je Luna, tedy v protilehlém znamení - říká se tomu opozice. Naopak za novoluní Měsíc na obloze nevidíme, protože je na obloze na stejném místě jako Slunce, vychází a zapadá společně s ním a není osvětlen. A v astrologii je za novoluní Měsíc vždy ve stejném znamení jako Slunce.

Ale vraťme se ke dvojici vodnářských úplňků jdoucích za sebou. Jak je to možné? Lunární cyklus od novu do novu (nebo od úplňku do úplňku) je o kousíček kratší, než je jedna dvanáctina kalendářního roku. Díky tomu je v některých letech úplňků nikoliv dvanáct, ale třináct. A to docela často – třináct úplňků bylo v roce 2020 a třináct jich zas bude v roce 2023. A někde se to musí projevit i ve znameních, protože těch je každý rok právě dvanáct. Takže pokud vyjde úplněk na začátek vlády Slunce v určitém znamení, může se stát, že ještě jednou na konci jeho vlády se zopakuje další úplněk ve stejném znamení. Například teď! V roce 2021 je Slunce ve Lvu od 22.7. do 22.8. pozdě večer. A díky tomu ten druhý úplněk ve Vodnáři se Lvím Sluncem ještě o chlup stihneme!


Překvapení ve Vodnáři

Vodnář je pověstný jako znamení plné překvapení, a když si to sčítáme s mocnou energii úplňku, můžeme se těšit na vskutku jiskřivý srpnový večer! Ale který vlastně? Když úplněk nastává během dne, tak jako nyní odpoledne, tradičně je zvykem slavit ho spíš v jeho předvečer. Tehdy se úplňkové síly sbírají ke svému vrcholu. Ale stejně tak se můžete rozhodnout i pro následující večer – to už naopak úplňkové napětí začíná po svém vrcholu trochu slábnout. A v konečném důsledku to znamená dva úplňkové večery místo jednoho, a to je fajn, nemyslíte?

Energie úplňku je vrcholem lunární síly celého měsíce, takže nám v našich životech budou vrcholit témata, které si řešíme minimálně již poslední dva týdny. Mohou mít různá zajímavá rozuzlení! Je to zároveň čas vášně a zábavy, takže si dopřejte společnost těch, s kým se cítíte skvěle – ať už je to váš partner nebo okruh přátel! Naopak, vyhýbejte se náročným pracovním činnostem, protože úplňkové soustředění může být docela těkavé!

Po zdravotní stránce si za Luny ve Vodnáři šetřete kotníky a pozor si dávejte taky na žíly. Šetřící režim se vyplatí hlavně lidem, kteří trpí na problémy s těmito částmi těla. Obecně je za úplňku velmi nevhodné podstupovat operace a jakékoliv lékařské zákroky. Tělo potřebuje spíš klid a odpočinek.


Srpnový úplněk, láska a vaše duše

Nejsilněji bude tento úplněk působit na ty z vás, kdo jste se narodili na samém konci znamení Vodnáře (po polovině února) nebo na samém konci Lva (nyní, po polovině srpna). Právě vy můžete očekávat zásadní zážitky a poznání ve vašem životě!

Pokud toužíte ještě stihnout úplňkovou letní romantiku, pak se vyplatí podívat na konstelace planety Venuše. Ta se nachází ve Váhách, odkud přeje Vodnářům, Blížencům a samozřejmě taky Váhám. Těžší to budou mít Berani, těm se nebude zamlouvat nutnost dělat v lásce kompromisy. Venuše tvoří příznivý trigon se Saturnem, a to přináší do partnerských vztahů stálost, odpovědnost a spolehlivost. A řekněte, co více si přát, než najít na sklonku léta tu pravou lásku, se kterou vám to vydrží!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.