Home - Články - Esoterika vyhrává v boji s vědou!

Esoterika vyhrává v boji s vědou!

vloženo 16. 8. 2021
čas čtení: 6 minut

Esoterika vyhrává v boji s vědou!

Lidé obecně vnímají vědu jako něco, co si mohou ověřit a esoteriku jako něco, co si ověřit nemohou. Toto přesvědčení však není podložené skutečností! Vzpomeňme si na mnohé schopnosti člověka v historii, které byly považovány za kacířství či nástroj ďáblův a později byly vědou vysvětleny.

sdílet článek na facebooku

Naši předkové nebyli hloupí, jen neměli k dispozici tolik možností jako my dnes. Vědecký pokrok proto měl a stále má mnoho přehmatů, o kterých všichni dobře víme. Velcí myslitelé a vědci v dávných dobách vypátrali neuvěřitelné „skutečnosti“ o našem světě a celé lidstvo jim bezpochybně věřilo. Stejně jako my nyní věříme všemu, co se v médiích šustne. Později se ale přišlo na to, že jsou to holé nesmysly. Představme si na chvíli, že esoterika je součástí vědy a že ji můžeme posuzovat úplně stejně.

Země je středem sluneční soustavy

Dlouhá staletí lidé věřili, že je naše planeta Země středem vesmíru a ostatní tělesa se kolem ní otáčí. S objevem přišel již starověký řecký astronom Ptolemaios a trvalo čtrnáct století, než Mikuláš Koperník vypátral, že je to obráceně.

Srovnejme si to například s mnoha léčivými energiemi jako je Shamballa či Tattatuo, které lidé objevují v moderních dobách. S úsměvem bychom mohli tvrdit, že praktikanti těchto učení mají také právo čtrnáct století na dodání důkazů o existenci takových vesmírných sil. Poté se vývoj lidstva opět posune natolik, že vyzařování těchto energií budeme schopni měřit. Zatím máme pouze tisíce svědectví po staletí sbíraná například se zkušenostmi s Reiki. Při něm přijímající cítí obrovskou úlevu a dávající cítí problém, který je schopen diagnostikovat. Svědectví však vědě nestačí, počkejme si tedy na další vývoj přístrojů.


Atom je nejmenší a nedělitelná část vesmíru

O existenci atomu věděli již staří Řekové v 5. stol. n. l. Za nejmenší složku hmoty jsme ho však s jistotou považovali až do počátku 20. století, kdy se o objev subatomárních částic zasloužili vědci jako pan Thompson, Rutheford, Chadwick či Bohr.

Opět dejme lidským objevům, jako je například astrologie a kartářství, stejnou možnost. Dejme jim dva a půl tisíce let na to dokázat, co se za nimi skrývá za nevysvětlitelné záhady, do kterých prozatím věda nevidí. Jaké síly přinášejí do hlav jasnovidně obdařených lidí všechny ty informace, které by o nás jinak nemohli vědět. Rovněž máme k dispozici pouze tisíce svědectví lidí, kteří si ověřili znalosti těchto věštkyň na vlastní kůži. Na přístrojovou měřitelnost tohoto vesmírného toku informací si opět budeme muset počkat.


Od nesmyslu k nesmyslu

Příklady z daleka nekončí. Staří vědci tvrdili, že svět byl stvořen v roce 4004 př. n. l., což odhalili v Bibli ještě v 17. století. Až počátkem 20. století bylo objeveno, že naše planeta stará asi 4,56 miliardy let. Dále objev geniálního antického Řeka Aristotela ze Stageiry, že těžší předměty padají rychleji, vyvrátili až na přelomu 16. a 17. století Galileo Galilei a Isaac Newton. A gravitaci upřesnil až náš drahý Einstein teprve přes sto lety. A co takhle Flogiston? Německý vědec Johann Joachim Becher přišel v roce 1667 s objevem zázračné neviditelné látky jménem Flogiston, která umožňuje hoření. Vůbec se nemusíte začít divit, tato látka skutečně neexistuje. Nebo slavný řecký lékař Galén věřil, že játra jsou hlavním hnacím orgánem našeho oběhu krve.

Hurá na výzkum!

Takových vědeckých přehmatů jsme se my, jako lidstvo, dopustili v historii nespočet. Pravá podstata některých objevů nám byla odhalena až po stovkách až tisících letech. A naše znalosti esoterických sil jsou v plenkách, stejně jako tenkrát byly vědecké objevy. Jednoho dne však dokážeme vysvětlit moc různých kouzel a rituálů a dokážeme s jistotou ověřit existenci duší a její vývoj přes inkarnace.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.