Home - Články - Rozhovory se stromy: Věčný cypřiš

Rozhovory se stromy: Věčný cypřiš

vloženo 2. 11. 2021
čas čtení: 5 minut

Rozhovory se stromy: Věčný cypřiš

Cypřiš je strom s velkou magickou silou. Vypadá jako dlaně sepnuté při modlitbě a opravdu má mystickou auru, která spojuje tento svět s oním světem a božskými bytostmi. Dovede také nás lidi propojovat navzájem. Vždyť jsme vlastně každý světem sám pro sebe.

sdílet článek na facebooku

Věčný život

Cypřiše žijí velmi dlouho. Nejstarší stromy tohoto druhu jsou na světě 4 700 let. Nacházejí se v saharském pohoří Tassili. Bohužel nenechavé lidské plemeno asi nezjistí, jak dlouho mohou cypřiše žít, protože od období antiky se je pilně snaží vyhubit. Na území starého Řecka i Říma a v celém Středomoří byly cypřišové háje a lesy, ale není po nich ani stopy, protože dřevo těchto stromů bylo žádaným stavebním materiálem. Dalším faktem je to, že lidé se možná sami sprovodí z povrchu zemského, než stihnou zjistit, jak dlouho dokáže žít ten nejstarší z cypřišových stromů.

Ve vykopávkách asyrského města Ninive byla objevena knihovna se 700 hliněnými tabulkami na téma lékařství. Významné místo mezi léčivými rostlinami zaujímal právě cypřiš. Léčí bolesti, zklidňuje nervy, uspává, uvolňuje svalové křeče, je protizánětlivý a léčí rány – a léčilo se také magicky: cypřišovou hůlkou pohybovala duchovní osoba nad nemocným, dotýkala se bolavých míst a poté se konec hůlky čistil v ohni k dalšímu použití. Staré národy aspoň věděly to, co my už ne – že medicína a duchovní život souvisí natolik, že je to v podstatě totéž.


Kde najít cypřiš

Možná vás napadne, kde najít dost silný a zkušený cypřiš, s nímž se můžeme poradit a porozprávět, pokud právě nechceme jet do zmíněného saharského pohoří. Inu, cypřiše už se vysazují na 99 procent uměle. Původní cypřiše najdete v Indii, Vietnamu, Tibetu a Číně nebo také v Mexiku a Kalifornii. Jeho šlechtěné druhy pak v mnoha evropských parcích a zahradách. Nutí to k zamyšlení – nejprve ohrožené druhy vyhubíme, a poté se je snažíme množit. Nebylo by lepší si vážit toho, co nám matka země dává, a snažit se to chránit? Přestože jsme cypřiši už tolik ublížili, je stále ochoten nám pomáhat.

Magie cypřišů

Kouř z cypřišového proutí prý zahání démony a zbavuje nás prokletí. Stejnou službu vám však udělá návštěva cypřišového stromu a vyslaná prosba. Nemusíte kvůli tomu nic lámat ani pálit. Po smrti milovaného člověka návštěva cypřiše pomáhá vyrovnat se s žalem a bolestí, už jen tím, že nám pomůže pochopit řád vesmíru, v němž žádná bytost nezmizí do ztracena, ale pouze mění formu. Může nám také pomoci dostat se do kontaktu s tímto drahým člověkem. A protože všichni jsme vlastně duchové v těle, pomáhá nám cypřiš navázat kontakt i mezi sebou. Tam, kde je spor, nepochopení, křivda, zlost, nenávist, přijďte s prosbou o mír k cypřišovému stromu. Energii, kterou vysíláte, ať je jakákoliv, umí změnit v sílu lásky. A nejen z vaší strany. Vzniká zde synergie, takže i ten, s kým se chcete dostat do harmonie, změní svou energii, aniž by věděl, proč se to děje.


Cypřiš je silný vysilač, zesílí váš signál, ale impulz k míru a lásce musíte dát vy sami. Stačí pokorná prosba. Vysazení cypřiše v blízkosti domova přináší požehnání a velkou ochranu od zlých sil, které přicházejí zvenčí, ale i zevnitř. Cypřiš zkrátka poskytuje spojení s božskou silou, a tím harmonizuje vše ve své blízkosti. Cypřiš harmonizuje i tělo, a tím léčí. Pokud vám dovolí vzít si větévku, bude požehnaná a vyplatí se vám nosit ji u sebe. Zasazení malého cypříšku v interiéru má také pozitivní vliv. Velmi pomáhají i vonné cypřišové esence.

Jak mluvit s cypřišem?

Přibližujte se zvolna a obejděte cypřiš v několika kruzích. Vaše i jeho energie se zvolna ladí na sebe navzájem a propojuje se, vzniká synergie, strom vás poznává a přijímá. Mluvte se stromem o tom, proč jste přišli. Uctivě jej poproste, aby vám pomohl se vztahy, se žalem, třeba i se vztahem k sobě samé. Pokud pro někoho truchlíte, požádejte, aby strom předal vaši lásku dotyčnému a aby vám pověděl, jak se mu daří. Může se vám vyjevit obraz, slovo, věta – a to je odpověď. Cypřiš má část svých kořenů v záhrobí a v jiných světech. Proto se také sází na hřbitově. Není třeba se bát. Strom je živá bytost, která propojuje oddělené světy. Je báječným přítelem.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.