Home - Články - Nov ve Štíru může bolet

Nov ve Štíru může bolet

vloženo 1. 11. 2021
čas čtení: 5 minut

Nov ve Štíru může bolet

Listopadové novoluní ve Štíru připadá na večer 4. listopadu 22 hodin a 14 minut. Přináší něco, čím se Štíři často trýzní, ale s čím zrozenci ostatních znamení nemají tak velké zkušenosti: Pocit viny. Je to bolestivé jako natahovat mysl na skřipec. Prostě štúrovské. Řekneme si, jak tomu čelit a jak toho správně využít.

sdílet článek na facebooku

Nejhlubší city

Ne nadarmo se o zrozencích Štíra říká, že jsou sebedestruktivní. Jejich zvířecí patron je znám svým jedovatým žahadlem na konci ocásku, kterým se nejen umí účinně bránit, ale jímž umí v jedné vteřině zlikvidovat svou vlastní bytost – zasadit sám sobě smrtící úder. Je to tím, že hluboké a introvertní znamení Štíra prožívá vše, radost, lásku i žal, velmi vášnivě. City a emoce v takové míře mohou být až zničující. No a co s tím máme společného my ostatní? Pro tento nov, tj. až tři dny před ním a po něm, Budeme tak trochu Štíry. Proto je dobré o zvýšené senzitivitě těchto dnů vědět. Prožijte intenzivní přítomnost pocitu života a přítomného okamžiku. Tento štírovský dar může nabýt až meditativních kvalit.


Hlas svědomí

Říká se, že svědomí je prstem Božím v člověku. Hlas vesmíru nám říká jako kompas, kdy jdeme správnou cestou a kdy ne. Záleží jen na naší ochotě tento intuitivní pocit slyšet a uvědomit si jej. Pokud jsme vedeni touhou dělat věci správně, pohybovat se v duchovním světle a udržet svou duši a mysl zdravou, pak instinktivně nasloucháme svému svědomí. Není to příjemné, když prožíváme pocit provinění, že jsme se hrubě utrhli na někoho laskavého a blízkého nebo že jsme se vymluvili za nesplněnou práci pomocí nebetyčných výmyslů. Je pak osvobozující přiznat sobě i druhým pravdu a prožít si ten pocit katarze. K tomu slouží hlas svědomí, který se v nás během štúrovského novu probudí. Pomocí této touhy dosáhnout duchovní svobody můžeme ukončit nezdravé procesy, které si ze strachu před pravdou pěstujeme. Takže i tento nov, jak už to za novoluní bývá, nám dává šanci zbavit se balastu, který nepotřebujeme, a začít znovu a lépe. Podstatné je uvědomit si, co jsme „zvorali“. Omluva nebo kytička bude už jen bonusem tohoto vnitřního vítězství.


Sebetrýznění

Každá mince má svůj rub a líc. O líci jsme psali v předchozím odstavci. Rubem přehnaného pocitu viny je sebetrýznění, které nám do života může Štír vnést, pokud ho necháme. Ve dnech štúrovského novu budeme všichni tak trochu postiženi snahou se obviňovat. Takže mějte nadhled na úvahami typu: Jsem nemožný nebo nemožná, vše dělám špatně, ostatní mi věří, ale jen já vím, že jejich očekávání nesplním, jak by mě mohl mít někdo rád, když já se rád nemám, k ničemu se nehodím, mnoho svých blízkých jsem zklamal či zklamala. Pokud se nacházím v dlouhodobém propadu sebeobviňování, pak si musíme uvědomit, že je to neužitečný rys naší povahy či zátěž, kterou na nás vložili rodiče, anebo prostě vliv tohoto novu. Myšlenka tvoří realitu, a tak nemá smysl věřit takovým bludům o sobě. Život je dar a každý z nás je také darem pro ostatní, vesmír neutvořil nikoho špatně, ale udělal nás právě takové, jací máme být. Tyto výkřiky produkuje naše mysl, které třeba pod vlivem novu není právě dobře. My ale nejsme naší myslí, jsme mnohem víc. Jsme napojeni na láskyplné vědomí Matky Země a Otce Vesmíru. Takže pofoukejme naši mysl jako odřené koleno a nedávejme jí hlavní slovo v našem životě.


Na zdraví!

…si můžeme připít čirou vodou, do které vložíme nabitý krystal křišťálu. Pomůže nám čistit bolavá místa v mysli. Pokud máme velký problém, je možné, že krystal i praskne. Z toho nebuďte smutní, naopak se radujte, kámen vzal vaši tíhu na sebe. Neseďte v tomto období na studené zemi, hrozí nachlazení močového a pohlavního ústrojí. Držte si své tělo i duši jako v teplé bavlnce.

Štírovský nov je jedním z těch, které nás mohou posunout na novou duchovní kvalitu. Hlídejte si proto mantinely, abyste neubližovali druhým ani sobě nějakým obviňováním, avšak snažte se co nejobjektivněji vidět chyby, které nechcete vůči sobě či druhým opakovat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.