Home - Články - Rozhovory se stromy: Kaštanový muž

Rozhovory se stromy: Kaštanový muž

vloženo 7. 7. 2021
čas čtení: 6 minut

Rozhovory se stromy: Kaštanový muž

Když zoufale potřebujeme zastání, pevnou paži kolem ramen, někoho, kdo nás podepře, moudrého otce nebo mocného krále, který bude na naší straně, pak vyhledejme v krajině kaštan neboli jírovec. Ztělesňuje mezi stromy mužský a zároveň božský princip. Nezapomeňme, že ke králi se musíme na audienci objednat a nastudovat protokol. To samé udělejme, chceme-li hovořit s tímto stromem.

sdílet článek na facebooku

Bůh plodnosti

Kaštan je vysoký a silný strom s košatou korunou, který dobývá prostor kolem sebe. Jeho „pětiprsté“ listy připomínají dlaně připravené k uchopení světa nebo také k pohlazení či objetí. Má vrásčitou, drsnou kůru jako větrem ošlehaný bojovník. Jeho květy jsou něžné a svěže vonící, ale i ony trčí do vzduchu jako svíce či meče, je vlastně zázrak, že strom udrží naráz takové množství těžkých vztyčených květů. Je zřejmé, že i květy zosobňují mužský princip, dobyvačný, ale jemný a životodárný. Keltové uctívali parohatého boha plodnosti Cernuna a Slované zase Lešije. Tento mužný tajemný bůh s vysoko vztyčenou korunou paroží, porostlý mechem a kůrou je jistým způsobem vtělen do kaštanového stromu. Bez požehnání jeleního boha by se v lese nemnožila zvěř – a staré národy věřily, že Cernunos dává také plodnost mužskému semenu a pomáhá otěhotnět ženskému lůnu. Cernunův mýtus se celé věky vztahuje také na kaštan. Plod kaštanu všichni dobře známe: lesklý hnědý zázrak v měkké, hedvábím vystlané kolébce, zevnitř jako mateřské lůno, zvenku jako naježený bojovník. Lepší symbol plodnosti snad v přírodě ani nenajdeme.


Ochránce a lékař

Pokud oloupáte a nastrouháte deset kaštanů a nasypete je do rozpuštěného sádla, získáte po měsíci macerování perfektní mast na problémy s kůží, oděrky, spáleniny a ekzémy. Pokud naložíte nastrouhané kaštánky do lihu a po měsíci scedíte, pronikne toto mazadlo až do bolavých kloubů a pomůže vám jít volně a bez bolesti životem. Pro uklidnění je dobré dávat si kaštánky pod polštář nebo do kapsy jako „hmatky“, nezapomeňte je však měnit po té, co se scvrknou. Nasají do sebe vaše smutky a skepsi, vy je pak s díky vraťte do přírody a použijte nové. Dobře poslouží v misce na stole, pokud v práci nepanuje nejlepší atmosféra, a ochrání vás před „digitálním smogem“.

Nejlepší terapeut

Kdo z nás trpí depresí, úzkostmi a strachem, kdo je nervózní a roztříštěný na mnoho kusů, udělá dobře, když si sedne pod kaštan. Pro začátek nemusíte zapřádat hovory, stačí jen s ním být. On bude s vámi, a to tak, že jeho silnou energii opravdu pocítíte. Pokud právě kvete, přivoňte si. Pokud má plody, nasbírejte si je a hlaďte je v dlani. V jakémkoli ročním období hlavně zhluboka dýchejte, zastavte se v čase, nechte strom, ať vás léčí. Kaštan dokáže proměnit vše negativní v dobrou sílu. Nemusíte ho objímat, leda pokud to dělá dobře vám. Strom nemá hmat a necítí vaše objetí, ale cítí vaši energii, cítí vás. Jeho aura je obrovská, představte si ji jako obří vejce, které má skořápku vysoko nad korunou stromu a hluboko pod jeho kořeny. Jste jako kuře v tomto vejci a strom vás chrání a mění. Jako se ze žloutku a bílku stane živá bytost, tak aura kaštanu změní vás v tu nejlepší verzi vašeho já, beze strachu a v klidu. Pomaličku a bez plynutí času, zcela vědomě, si prožijte tuto proměnu.


Rozhovor s kaštanem

S terapeutem je dobré hovořit. Pokud jste absolvovali svou klidnou proměnu, pravděpodobně nebude problém, abyste se otevřeli a svěřili se tomuto mocnému stromu se svými strachy a trápením. Nemusíte to říkat nahlas, ale můžete. Je to dobré pro vás, protože vyslovit své smutky nahlas vám pomůže otevřít se hlasu stromu. Toto otevření mysli je vlastně jen naladění na stejnou frekvenci, sdílení energie. Není to nic nemožného, naopak je to dáno nám všem. K zastavení racionální mysli, která nám vše zbytečně komplikuje, poslouží také lidová píseň. Zazpívejte nějakou, kterou milujete. Navodí správnou emoci. Představte se mu, a to nejen jménem, které máte v občance, ale řekněte mu, jak se cítíte, kým jste a kým byste chtěli být. První kontakt ze strany stromu bývá jeho jméno. Objeví se v mysli jako pojem, který si vzápětí „přeložíte“ do své řeči. Můžete dostat také pokyn. I kdyby zněl v první chvíli bláznivě, uvidíte, že vám za chvilku „doklapne“, co strom míní. Sledujte přírodu, která při vašem příchodu nejprve ztichne, a pak se vše živé naopak přiblíží k vám, ptáci, veverky, žáby – začnou komunikovat. To je posvátná chvíle, kterou můžeme mít téměř kdykoliv. Využijte jí!

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.