Home - Články - První dáma detektivní literatury Agatha Christie

První dáma detektivní literatury Agatha Christie

sdílet článek na facebooku
vloženo 19. 2. 2016

První dáma detektivní literatury Agatha Christie

Agatha Christie, žena narozená pod vládou Panny byla pevně ukotvená v realitě, ale v srdci měla sny, kterým věřila a šla za nimi. Stala se nejprodávanější a nejznámější spisovatelkou detektivek, která v mnoha zemích počtem prodaných knih předstihla domácí autory.



Smrt matky, nervové zhroucení, manželská krize a rozvod

Na cestě k úspěchu však musela překonat několik překážek. Na samém začátku 1. světové války, v roce 1914, se provdala za důstojníka Archibalda Christieho. Po dvanácti letech manželství se v důsledku manželské krize a smrti matky nervově zhroutila. Zmizela na jedenáct dní. Po jejím nalezení svůj útěk nijak nevysvětlila. V době jejího zmizení byl její manžel zatčen pro podezření z vraždy a ona byla dokonce úředně prohlášena za mrtvou, přestože se nenašlo tělo. Její manželství vydrželo ještě dva roky, než se rozvedla. Jméno svého prvního manžela si ponechala jako literární pseudonym, pod kterým je známá na celém světě.

Hercule Poirot přichází

Ještě v době prvního manželství vydala detektivku nazvanou Záhada na zámku Styles, kde se poprvé objevil detektiv Hercule Poirot, Belgičan žijící v Anglii. Proč se malý a obtloustlý Belgičan s navoskovaným knírem stal úspěšnější než ostatní detektivové.? Touto otázkou se trápí mnozí literární historici a kritici. Ale čtenáři mají jasno. Poirot vypadá podobně jako oni a pomáhá jim luštit křížovku, za kterou mnozí považují detektivní příběh.



Spisovatelka ve znamení Panny

Její literární dílo ukazuje na typické vlastnosti lidí narozených ve znamení Panny, tedy na pečlivost, trpělivost a logické myšlením. Právě logické myšlení je její velmi silnou stránkou, kterou mnohokrát použila při vytváření zápletek detektivních příběhů. Rozsah a různorodost jejího literárního díla dokládá velkou pracovitost a smysl pro detail, což jsou další typické vlastnosti zrozenců ve znamení Panny.

Agatha Christie byla praktická žena, která stála nohama pevně na zemi, a na všem, co dělala, si dávala velmi záležet. Tyto vlastnosti odpovídají silným stránkami žen v jejím znamení. Nezbývá než smeknout klobouk před touto geniální spisovatelkou, které královna Alžběta II. udělila titul „Dáma britského impéria“.

Přečtěte si náš Zimní tarotový horoskop práce a kariéry a prozradíme vám, co se v práci vyplatí a čemu se vyhnout! Čtěte zde...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.