Home - Články - Středověký idol jménem Robin Hood

Středověký idol jménem Robin Hood

sdílet článek na facebooku
vloženo 12. 2. 2016

Středověký idol jménem Robin Hood

Statečný hrdina žil s milovanou Marianou a svojí družinou v lese Sherwoodu blízko Nottinghamu na přelomu 12. a 13. století. Pod přezdívkou se skrýval šlechtic Robert z Locksley, kterého ženy měly rády, neboť jim svým vztahem k Marianě ukazoval, co všechno je schopen dokázat pro milovanou ženu.



Krach a odchod do Sherwoodu

Robert z Locksley byl středověký anglický šlechtic, který se za vlády Richarda Lví Srdce vrátil z křižáckých výprav domů. V Anglii přišel o všechen majetek. Ten mu ukradl princ Jan Bezzemek, který měl za spojence nottinghamského šerifa. Proto Robert odešel z Nottinghamu do Sherwoodského lesa, kde si našel nové přátele - Malého Johna a mnicha Tucka, kteří mu začali říkat Robin Hood. Vytvořil kolem sebe skupinu, která si ho zvolila za vůdce. Poté začali okrádat šlechtice a obchodníky, kteří projížděli po stezce vedoucí Sherwoodským lesem. Proto, aby získal podporu chudiny, tak jim rozdával majetky uloupené bohatým. Na jeho hlavu nechal nottinghamský šerif vypsat velkou odměnu.

Vášnivá láska Robina a Mariany

Jak praví romantická legenda, tak se Robin tajně zúčastnil proslulé Nottinghamské lukostřelecké soutěže. Aby ho nepoznali, převlékl se za chuďase, a nakonec vyhrál zlatý šíp. Po této soutěži unesl Marianu, která byla do něj zamilovaná, do Sherwoodu. Tam je potulný mnich Tuck oddal. Jejich vztah čelící nepřátelům okouzlil ženy na celém světě a stal se symbolem romantické lásky.



Jiná legenda vypráví o tom, že se milenci Robin a Mariana rozešli. Znovu se setkali až po dlouhých dvaceti letech. Mariana, která se mezitím stala jeptiškou, zjišťuje, že k Robinovi i po jeho návratu z dlouhé křížové výpravy stále cítí silnou lásku. Robin jí navštíví a jejich silný cit se obnoví. Stárnoucí Robin zachrání Marianu z opatství a vzkřísí jejich dávnou lásku.

Jedna z nejznámějších milostných dvojic Robin a Mariana by v dnešní době určitě slavila svátek lásky – Den svatého Valentýna, který připadá letos na neděli 14. února. Svátek je pojmenovaný po knězi Valentýnovi, který navzdory římskému císaři oddával zamilované páry. Proto byl zatčen a popraven. Na jeho počest se v den jeho smrti slaví svátek zamilovaných. Přejeme našim čtenářům, aby našli svojí Marianu a čtenářkám, aby objevili svého Robina, který je bude vášnivě a nezkrotně milovat.

Chcete taky vzkřísit plamínek vášně u své drahé polovičky? Podívejte se, čím ji (ho) na Valentýna obdarovat a jakým dárečkem uděláte radost! Čtetě ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.