Home - Články - Proč mě už zase zlobí nachlazení?

Proč mě už zase zlobí nachlazení?

vloženo 23. 9. 2021
čas čtení: 4 minuty

Proč mě už zase zlobí nachlazení?

Naše tělo s námi umí komunikovat jediným způsobem - co se mi onemocněním snaží říct?

sdílet článek na facebooku

Přišel víkend, vytoužená dovolená, konečně čas na oddych. Venku modrá obloha jak dělaná na výlet. A jako na potvoru mě zase škrábe v krku, zase přišel ten protivný kašel, zase mě pobolívá hlava. Vždycky když se to hodí nejmíň! Že vám tenhle scénář přijde povědomý?

Proč přijde nachlazení vždy v tu nejnevhodnější dobu?

Našemu unavenému tělu je jedno, jestli máme právě uzávěrku v práci nebo se chystáme na chatu. Opravdu bychom teď zrovna potřebovali být zdravý! Tělo reaguje na náš životní styl. Je-li dlouhodobě přetíženo, jednoho dne ten boj s námi vzdá a položí nás do postele. Je to jeho jediná obrana. Jediný nástroj jak nás konečně přimět zastavit ten kolotoč. Zpomalit a dát mu zasloužený odpočinek.

Nemějme to našemu tělu za zlé! S obětavou láskou k nám se snaží vždy vydržet do poslední chvilinky. Vydává energii ze zbytků našich zásob, dokud jedeme naplno. Dokud cítí, že bychom se zbláznili, kdybychom v práci nestihli dokončit projekt, kdybychom doma nevydrhli každý záhyb kuchyňské linky, kdybychom dětem nezkontrolovali všechny úkoly, nenavařili jim na další den a pak nelehli po půlnoci zbití do němoty. Po každodenním kolotoči náhle přijde den bez povinností, který si chceme konečně užít! Namísto toho se dostaví nemoc.


Nemoc je odpovědí našeho těla na nedostatek odpočinku a dlouhodobou přetíženost. Co se nám tělo snaží sdělit?

Bolest v krku jako zpráva od našeho těla

Oheň nespokojenosti ve vašem krku uhasíte zařazením relaxace do každodenního života. Zastavte se, svět se bez vaší aktivity nezhroutí. Oddychněte si s kávičkou v měkkém křesle s úžasnou muzikou. Projděte se přírodou a načerpejte tu krásu kolem. A uvidíte! Náhle vás osvítí zcela jednoduché řešení vašeho problému.

Kašel jako zpráva od našeho těla

„Já už se na to vykašlu!“ Naříkáte na dění ve vašem životě a váš organismus na to reaguje totožně. Nejlepší prevencí proti zánětu horních cest dýchacích je otužování. Připravíte-li svoje tělo na chladný vzduch a vodu, připravíte ho také na odměřené vyčítavé chování lidí. Tentokrát ho přijmete s vyspělým nadhledem. Už vás nic nezaskočí!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.