Home - Články - Rozhovory se stromy: Dobře maskovaný silák topol

Rozhovory se stromy: Dobře maskovaný silák topol

vloženo 22. 9. 2021
čas čtení: 4 minuty

Rozhovory se stromy: Dobře maskovaný silák topol

Topol je útlý, ale má v sobě skrytou sílu. Na spáleništích, které jsou územím smrti, vyrůstá jako první a vnáší sem nový život. Spojuje v sobě světlou i temnou sílu. Pokud od něho žádáte pomoc, hleďte ho vyhledat s dobrým úmyslem a čistým srdcem.

sdílet článek na facebooku

Bíločerná magie

Pokud jste se zarazili při čtení pojmu bíločerná magie, děláte správně. Nic takového není. Magie je jen jiný název pro síly přírody a vesmíru, kterým nerozumíme, ale víme, že tu jsou. Pokud je někdo chce využít k tomu, aby škodil druhým nebo světu, vrátí se mu vše plnou silou, nikoli jako pouhý bumerang, ale jako kladivo. Topol vás skutečně vidí. Nemá sice oči, ale cítí vaši energii. Podle toho vytvoří nabídku. Je to jako by se ptal: „Opravdu tohle chceš?“ Pokud si vzpomínáte, to samé jsme psali i o vrbě. Však je topol botanicky její příbuzný. Proto vyhledejte topol s čistým srdcem. Pokud jde o nápravu škod ve vašem nitru, úzkostlivost a strachy vyvolané výchovou, smutek a tíhu na duši, vyhledejte ho. Pokud jde také o obnovení přátelských kontaktů, harmonizování vztahů, hezký dialog namísto hádek, i s tím vám pomůže. A pokud jde o sílu žít, topol umí růst z popela jako skutečný Fénix.


Skrytá síla

Od nepaměti se topol vysazoval na březích rybníků a řek, aby svými kořeny zpevnil hráze. Na první pohled je štíhlý, ale pokud koření v březích, voda je nepodemílá. Sází se také v polích především proto, aby vítr neodnášel vyschlou ornici pryč, a také proto, aby dešťové mraky neodplouvaly s větrem, ale daly polím svou vláhu právě v konkrétním suchém kraji. Topoly mají také silnou výmladnost, to znamená, že klíčí po desítkách z kořenů, pařezů i semen – a velmi rychle roste. Jak už víme, to fyzické vždy souvisí s tím duchovním, a tak topol dělá našim duším stejnou službu jako polím a rybníkům. Zpevňuje nás, dává nám vláhu, požehnání a novou vitalitu. Stačí ho poprosit.

Zázračný balzám

Když zamneme v rukou brzy zjara topolové pupence, ucítíme silnou vůni „balzámu“. Dá se říci, že je to kouzlo topolu převedené do hmoty. Jde o aromatickou pryskyřici, která je velmi léčivá. Obsahuje totiž – řečeno odborně - sekviterpeny, karofylen a salicylové deriváty. Už svatá abatyše Hildegarda z Bingenu ve 12. století vyráběla mast a kapky z topolových pupenů. Používala je na úzkosti a strachy, které na člověka sedly z neznámých příčin. Také proti zánětu jakéhokoliv druhu, ať už jde o zánět po zranění, říznutí či ekzematický. Užívá se též vnitřně na angínu a zánět dutin nebo močových cest. Poslední výzkumy ukazují, že topolové kapky fungují i na lymskou boreliózu, která je v důsledku činnosti bakterie vlastně autoimunitním onemocněním. Neví se proč, ale výsledky jsou velmi přesvědčivé. Topol je prostě dobrý přítel a zabrání vám ničit sebe samotné. A nezapomeňte, že to samé, co s tělem, umí i s duší a myslí.


Ochrana proti zlému

Topol je spojený s bohem pohybu, dorozumění a léčení – Merkurem. Topolů u nás roste mnoho druhů, a jen jeden z nich je onen doutníkovitý strom z alejí, a to kultivar topolu černého – topol lombardský. Ten je u nás teprve od roku 1705, ale jeho starší bratři jsou tu odpradávna. Například topol osika, jehož lístky jsou neustále v pohybu a také tajemně šeptají. Když pod něj usednete a zavřete oči, uslyšíte pravé divy. Kolíkem z osiky se má proklát srdce upíra, aby více neškodil, a nebo zemřelého člověka, který byl za života tak zlý, že by se mohl po smrti upírem stát. Osikový kolík byl bezpečnostní opatření při pohřbu takového zlocha. Ve středověkých hrobech se i i na našem území najde pár nálezů, které to dokládají. Na osice se prý oběsil Jidáš, když viděl umučení Krista, které svou zradou způsobil. Topol tedy působí i proti zlým silám. Pokud se cítíte ohroženi, hledejte u něho zastání.

Rozhovor s topolem

Vyberte si statný topol, který něco pamatuje. Mělo by se vám líbit i prostředí kolem něho. Pokud je to tak, už se stromem nějak ladíte. Obejděte jej v kruzích, vaše energie se propojí. To je první kontakt. Zazpívejte mu něco, co máte rádi. Strom cítí vaše citové rozpoložení. Můžete říkat i báseň nebo se svěřit se svým trápením. Pohlaďte jeho kůru a poproste ho o pomoc. Pak odstupte tak dva metry a napřáhněte dlaně ke stromu. Dýchejte zvolna a nechte mysl volně plynout. To, co uvidíte a uslyšíte, je poselství topolu. Nezapomeňte mu také poděkovat. Zaslouží si to a úcta je prvním principem komunikace. Kdo to ví lépe, než on?

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.