Home - Články - Podzimní rovnodennost ve znamení Vah

Podzimní rovnodennost ve znamení Vah

vloženo 21. 9. 2021
čas čtení: 4 minuty

Podzimní rovnodennost ve znamení Vah

Podzimní rovnodennost – tedy doba, kdy je den stejně dlouhý jako noc, je letos 22. září, a to přesně ve 21:20 hodin. Léto končí a předává žezlo podzimu. V tomto okamžiku si rovněž předávají vládu Panna s Váhou. Jaká energie a rituály tuto dobu provázejí?

sdílet článek na facebooku

Co přinese Váha do našich životů

Počínaje rovnodenností, kdy je energie Vah jedna z nejsilnějších, zvláště ve chvíli, kdy si předává žezlo s Pannou, se do našich životů vrátí více harmonie. Váha potřebuje ke svému životu krásno, barvy, tvořivost. Vše tedy nebude už jenom o práci, jako v předchozím období, ale ke slovu se vrátí ideály.

Ovšem ani období Vah není o zahálce. Právě naopak plody jsou připraveny ke sklizni, a to nejenom v přírodě, ale i obecně v našich životech. Budeme mít sklon bilancovat. Co děláme dobře a co bychom raději měli dělat jinak, nebo pro změnu vůbec?

Je to výborná doba pro vychutnávání přítomnosti, protože sluneční paprsky mají ještě svou moc, nepálí, ale jemně hřejí. A zároveň je to ideální doba pro přemítání nad věcmi uplynulými, k čemuž budou svádět zvláště pak brzké večery, kdy nás přibývající tma donutí více odpočívat, a hlavně se věnovat sami sobě.

Do třetice je to pak vynikající období pro plánování do budoucna. Váha je vzdušné znamení a dovede dodat našim plánům křídla. Nebudeme mít problémy vymyslet nějaký nový podnikatelský záměr nebo si naopak uvědomit, která práce či koníček by nás bavily.


Rituály našich předků

Podzimní rovnodennost představovala pro naše předky především oslavy poslední sklizně a loučení s létem. Slavilo se podobně jako o našich posvíceních z dob nedávných. Hodovalo se, hudebníci vyhrávali a lid se veselil. K tradičním symbolům pak patřila jablka, hrušky, dýně, švestky a spousta dalších podzimních plodů.

K pěkným rituálům, které bychom si klidně mohli vyzkoušet, patřilo vyrábění slaměných panen. Ty se dělaly ze zbytků poslední sklizně a věšely se ke stropu. Představovaly prosbu o další hojnou úrodu na další rok.

Tradují se i pověsti z dob pohanských, kdy se členky ženského sabatu scházely v době podzimní rovnodennosti společně v lese. Na magické místo nanosily podzimní ovoce, kaštany, žaludy a další plodiny.

Pak kolem vytvořili kruh, chytily se společně za ruce a čerpaly energii z přírody a daného okamžiku rovnováhy pod taktovkou Vah. Zároveň děkovaly za projevenou hojnost a prosily bohy o pomoc do nadcházejících měsíců. Plody uprostřed byly právě určeny bohům, nebo duchům lesa či přírodě samé.

Pro plné sepětí s přírodou mnohdy tyto sabaty probíhaly zcela bez oblečení, kdy ženy nahé, bosé a s rozpuštěnými vlasy, vyjadřovaly ničím nespoutanou energii a zároveň tichou harmonii tohoto magického období.


Meditace a síla stromů

Pro čas podzimní rovnodennosti se hodí i meditace. Tu můžete volit tematicky k harmonizování těla i duše. Zvláště dobře se nám bude dařit při práci s harmonizováním čaker. Vizuální meditace ale budou mít také úspěch. Pokud se v daný den nemůžeme dostat nikam do přírody, můžeme okamžik podzimní rovnodennost v meditačním stavu prožít uprostřed krásné imaginární krajiny, která nám umožní čerpat energii přítomného okamžiku.

Pokud nám naopak čas na procházku najdeme, bude ideální oslavou rovnodennosti léčba pomocí stromů. Podle svého uvážení si vyberte strom, který vás přitahuje svou podzimní barvitou korunou. Přitiskněte se k němu, nebo na něj položte ruce a nechte na sebe působit jeho léčivý vliv, který bude ještě násoben dobou rovnodennosti.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.