Home - Články - Pozorujte přechod Merkuru před Sluncem!

Pozorujte přechod Merkuru před Sluncem!

sdílet článek na facebooku
vloženo 9. 5. 2016

Pozorujte přechod Merkuru před Sluncem! Dnes! Jen 13 x za století!

Dnes od 13:12 bude na obloze možné spatřit velmi vzácný přírodní úkaz!



Země, Merkur a Slunce se seřadí do jedné přímky, a my budeme moci proti Slunci pozorovat planetu Merkur. Tento mimořádný přírodní jev bude trvat do 20:42, na pozorování máte tedy více jak osm hodin času!

Tento ojedinělý jev máme možnost sledovat jen 13 x za století. Objevuje se převážně v květnu a listopadu. Zatímco květnový uvidíme již za 3 roky, na ten další si budeme muset počkat až do roku 2049. Proto neváhejte a vypravte se na nejbližší hvězdárnu či do planetária. Pokud tuto možnost nemáte, sledujte jej na webu české astronomické společnosti, která se rozhodla jej přenášet on-line, a to dokonce z několika míst světa!

http://www.astro.cz/clanky/ukazy/pozorujte-prechod-merkuru-pred-sluncem-online.html?utm_source=news&utm_medium=rss&utm_campaign=clanky


Sledovat neobvyklý úkaz přes vlastní zařízení se nedoporučuje, nechráněný pohled na oblohu totiž může vážně poškodit váš zrak.

Těšíme se na zajímavé fotky, o které se s vámi průběžně podělíme. Budeme rádi i za ty vaše! Posílejte!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.