Home - Články - Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

vloženo 5. 11. 2020
čas čtení: 6 minut

Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

Taky toužíte po bohatství a tajně sníte, že jednou budete mít na svém účtu miliony? Osud nám však někdy dává znamení, že už máme dost anebo se s námi nehezky zahraje covidová krize. Umíte rozluštit, kdy je čas dát si pohov?

sdílet článek na facebooku

Peníze – věčné téma pro kartářku

Jedno z nejčastějších témat, na které se mě lidé ptají, jsou peníze. Na první příčce stojí problémy s láskou a vztahy, ale otázky o financích a majetku jsou za nimi hned v těsném závěsu. A není divu, vždyť peníze jsou jedním z hnacích motorů dnešní doby. Kdo je má, jako kdyby měl všechno, kdo je nemá, ten může o štěstí jen marně snít. Tedy – alespoň se nám to všichni snaží pořád vtloukat do hlavy.
Pokud jste při této mojí trochu provokační větě zbystřili pozornost a skepticky zakroutili hlavou, můžeme si podat ruce – vaše intuice vám stejně jako mně ta moje říká, že je spousta důležitých věcí, které si v životě za peníze koupit nelze!

Přišel o úspory, ale našel štěstí

Za ty roky, co vykládám karty jsem se setkala s mnoha lidmi, kteří si v souvislosti s penězi prožili zajímavé věci. Jako kdyby do jejich života zasáhl osud a právě prostřednictvím peněz jim seslal znamení, kam se ve svém životě mají a nemají ubírat.


Martin byl mladý a úspěšný podnikatel, vyhmátl ve správné době příležitost, našel mezeru na trhu a přišel si na dobré peníze, to všechno svojí vlastní prací a šikovností. Získané peníze se rozhodl investovat a rozšířit svůj majetek obchodováním s akcemi a nemovitostmi. Měl však smůlu – firma, do které vkládal velké naděje a zakoupil velké množství jejich akcí, nečekaně zkrachovala kvůli jedné podivné aféře. Podnikání však už Martinovi nevynášelo tolik co na začátku, protože v jeho oboru mu postupem času vyrostla značná konkurence. Nadešel čas uskromňování – nejprve si půjčil peníze od kamaráda, ale příjmy se mu nezlepšovaly, tak nakonec musel prodat velký nový dům a koupit si menší byt, už si nemohl žít na tak vysoké noze. A tehdy přišel za mnou – za kartářkou.

Karty Martinovi prozradily, že ztráta peněz byla pro něj ve skutečností pozitivní událostí – jakkoliv to může vypadat divně. Důležitá v jeho výkladu byla tarotová karta Věž, která značí, že se nám hroutí naše zažité představy o životě a pocity stability. To však zároveň představuje příležitost k novým začátkům a ke hlubšímu pochopení některých tajemství života i naší vlastní duše.

Po nějaké době jsem Martina náhodou opět potkala, již neseděl v nablýskaném Mercedesu a zrovna cestoval vlakem, ale hned na první pohled bylo vidět, že je mnohem šťastnější. Dověděla jsem se, že právě díky ztrátě peněz potkal svoji životní lásku a byli spolu moc šťastní. Vtipné bylo, že to byla zrovna slečna průvodčí. Kdyby si Martin zůstal žít na takové úrovni jako předtím, nejspíš by se nikdy nesetkali!


I pokuta může být znamení – chce to pauzu!

Stejně jako několik mých kamarádek mám jednu zajímavou zkušenost. Občas se nám stává, že nám intuice řekne, ať se v této chvíli vykašleme na peníze, ale my ji neposlechneme – vždyť každý z nás má v sobě aspoň malinký sklon k chamtivosti a hamižnosti, který je občas silnější než my. V takových situacích se obvykle objeví znamení osudu, které nám dá menší facku a připomene nám, že peníze zkrátka nejsou všechno!

Jedno léto jsem si například řekla, že kašlu na dovolenou, potřebuji si víc vydělat – bylo to již dávno a nevěděla jsem to, co vím teď. Táhla jsem v práci přesčasy, zastupovala postupně hned za několik kolegyň, i když jsem potají toužila po volných dnech a po sluníčku. Do práce jsem se musela vyloženě nutit, i když jindy mě bavila – zkrátka jasný signál, že člověk už opravdu potřebuje volno. Ale já jsem ho neposlechla!

A co se nestalo? Po dvou týdnech takového shonu a přesčasů mě v neděli večer v autě zastavili policisté a dostala jsem pěkně mastnou pokutu za rychlost – spěchala jsem totiž z práce domů abych ještě stihla udělat resty do druhé práce, tu jsem měla jako přivýdělek na doma po večerech. Když jsem si pak sečetla, co jsem za ten den vydělala a co prodělala, vyšlo mi, že pokuta mě stála víc než dva dny mojí práce. A pak jsem si už zbytečně nadávala, že jsem si měla raději dopřát volný víkend.

Ale nebojte se, napravila jsem to hned na další týden – nechtělo se mi čekat na další šťouchanec od osudu!


Umění říct si: „mám dost“ – klíč ke štěstí

Podobných příběhů bych vám mohla vyprávět desítky, jednu věc však mají společnou. Připomínají nám, že peníze rozhodně nejsou základem našeho štěstí – jsou i větší cennosti, které stojí nad nimi.

Většina z nás si uvědomuje, že láska je mnohem víc než peníze. Když však přijde na lámání chleba, kolikrát dáme přednost vydělávání peněz před časem stráveným s nejbližšími. Nebo nám kvůli tomu, že jsme neustále v práci, unikne cenná příležitost k seznámení.

Někdy máme sklon zapomínat, že i náš čas je důležitější než peníze – je to přece čas našeho života, který má každý z nás osudem přesně vyměřený, ale nikdo neví, kdy přijde jeho hodina. A přesto se kolikrát trápíme v práci, která nás ani nebaví, jen abychom vydělali peníze, které ve skutečnosti zas až tolik nepotřebujeme. No řekněte, nebylo by lepší občas si říct: „Ne, dnes chci mít volno – na peníze mě nikdo nenaláká!“

Mimochodem, víte, co jsem si nakonec koupila za peníze, co jsem si v to zmíněné léto našetřila? Nové auto... ale do roku a do dne mi ho ukradli!

Autor článku

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.