Home - Články - Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

vloženo 5. 11. 2020
čas čtení: 6 minut

Peníze – každý by chtěl mít víc, ale co na to osud?

Taky toužíte po bohatství a tajně sníte, že jednou budete mít na svém účtu miliony? Osud nám však někdy dává znamení, že už máme dost anebo se s námi nehezky zahraje covidová krize. Umíte rozluštit, kdy je čas dát si pohov?

sdílet článek na facebooku

Peníze – věčné téma pro kartářku

Jedno z nejčastějších témat, na které se mě lidé ptají, jsou peníze. Na první příčce stojí problémy s láskou a vztahy, ale otázky o financích a majetku jsou za nimi hned v těsném závěsu. A není divu, vždyť peníze jsou jedním z hnacích motorů dnešní doby. Kdo je má, jako kdyby měl všechno, kdo je nemá, ten může o štěstí jen marně snít. Tedy – alespoň se nám to všichni snaží pořád vtloukat do hlavy.
Pokud jste při této mojí trochu provokační větě zbystřili pozornost a skepticky zakroutili hlavou, můžeme si podat ruce – vaše intuice vám stejně jako mně ta moje říká, že je spousta důležitých věcí, které si v životě za peníze koupit nelze!

Přišel o úspory, ale našel štěstí

Za ty roky, co vykládám karty jsem se setkala s mnoha lidmi, kteří si v souvislosti s penězi prožili zajímavé věci. Jako kdyby do jejich života zasáhl osud a právě prostřednictvím peněz jim seslal znamení, kam se ve svém životě mají a nemají ubírat.


Martin byl mladý a úspěšný podnikatel, vyhmátl ve správné době příležitost, našel mezeru na trhu a přišel si na dobré peníze, to všechno svojí vlastní prací a šikovností. Získané peníze se rozhodl investovat a rozšířit svůj majetek obchodováním s akcemi a nemovitostmi. Měl však smůlu – firma, do které vkládal velké naděje a zakoupil velké množství jejich akcí, nečekaně zkrachovala kvůli jedné podivné aféře. Podnikání však už Martinovi nevynášelo tolik co na začátku, protože v jeho oboru mu postupem času vyrostla značná konkurence. Nadešel čas uskromňování – nejprve si půjčil peníze od kamaráda, ale příjmy se mu nezlepšovaly, tak nakonec musel prodat velký nový dům a koupit si menší byt, už si nemohl žít na tak vysoké noze. A tehdy přišel za mnou – za kartářkou.

Karty Martinovi prozradily, že ztráta peněz byla pro něj ve skutečností pozitivní událostí – jakkoliv to může vypadat divně. Důležitá v jeho výkladu byla tarotová karta Věž, která značí, že se nám hroutí naše zažité představy o životě a pocity stability. To však zároveň představuje příležitost k novým začátkům a ke hlubšímu pochopení některých tajemství života i naší vlastní duše.

Po nějaké době jsem Martina náhodou opět potkala, již neseděl v nablýskaném Mercedesu a zrovna cestoval vlakem, ale hned na první pohled bylo vidět, že je mnohem šťastnější. Dověděla jsem se, že právě díky ztrátě peněz potkal svoji životní lásku a byli spolu moc šťastní. Vtipné bylo, že to byla zrovna slečna průvodčí. Kdyby si Martin zůstal žít na takové úrovni jako předtím, nejspíš by se nikdy nesetkali!


I pokuta může být znamení – chce to pauzu!

Stejně jako několik mých kamarádek mám jednu zajímavou zkušenost. Občas se nám stává, že nám intuice řekne, ať se v této chvíli vykašleme na peníze, ale my ji neposlechneme – vždyť každý z nás má v sobě aspoň malinký sklon k chamtivosti a hamižnosti, který je občas silnější než my. V takových situacích se obvykle objeví znamení osudu, které nám dá menší facku a připomene nám, že peníze zkrátka nejsou všechno!

Jedno léto jsem si například řekla, že kašlu na dovolenou, potřebuji si víc vydělat – bylo to již dávno a nevěděla jsem to, co vím teď. Táhla jsem v práci přesčasy, zastupovala postupně hned za několik kolegyň, i když jsem potají toužila po volných dnech a po sluníčku. Do práce jsem se musela vyloženě nutit, i když jindy mě bavila – zkrátka jasný signál, že člověk už opravdu potřebuje volno. Ale já jsem ho neposlechla!

A co se nestalo? Po dvou týdnech takového shonu a přesčasů mě v neděli večer v autě zastavili policisté a dostala jsem pěkně mastnou pokutu za rychlost – spěchala jsem totiž z práce domů abych ještě stihla udělat resty do druhé práce, tu jsem měla jako přivýdělek na doma po večerech. Když jsem si pak sečetla, co jsem za ten den vydělala a co prodělala, vyšlo mi, že pokuta mě stála víc než dva dny mojí práce. A pak jsem si už zbytečně nadávala, že jsem si měla raději dopřát volný víkend.

Ale nebojte se, napravila jsem to hned na další týden – nechtělo se mi čekat na další šťouchanec od osudu!


Umění říct si: „mám dost“ – klíč ke štěstí

Podobných příběhů bych vám mohla vyprávět desítky, jednu věc však mají společnou. Připomínají nám, že peníze rozhodně nejsou základem našeho štěstí – jsou i větší cennosti, které stojí nad nimi.

Většina z nás si uvědomuje, že láska je mnohem víc než peníze. Když však přijde na lámání chleba, kolikrát dáme přednost vydělávání peněz před časem stráveným s nejbližšími. Nebo nám kvůli tomu, že jsme neustále v práci, unikne cenná příležitost k seznámení.

Někdy máme sklon zapomínat, že i náš čas je důležitější než peníze – je to přece čas našeho života, který má každý z nás osudem přesně vyměřený, ale nikdo neví, kdy přijde jeho hodina. A přesto se kolikrát trápíme v práci, která nás ani nebaví, jen abychom vydělali peníze, které ve skutečnosti zas až tolik nepotřebujeme. No řekněte, nebylo by lepší občas si říct: „Ne, dnes chci mít volno – na peníze mě nikdo nenaláká!“

Mimochodem, víte, co jsem si nakonec koupila za peníze, co jsem si v to zmíněné léto našetřila? Nové auto... ale do roku a do dne mi ho ukradli!

Autor článku

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.