Home - Články - O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

vloženo 22. 9. 2022
čas čtení: 5 minut

O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

Podzimní rovnodennost je předzvěstí období houstnoucí tmy, protože po něm bude Slunce i nadále klesat a zmenšovat se (což se děje již od letního slunovratu), takže noci jsou delší než dny a se změnou ročních období se přiblíží i chlad a smrtící sevření zimy.

sdílet článek na facebooku

Je zajímavé, že na severní polokouli, slunce o dnešní podzimní rovnodennosti vstupuje do astrologického znamení Vah (23.09.2022 - 03:04 hod), které je znamením rozvahy a rovnováhy. Symbol pro Váhy představuje západ či východ slunce, tedy vyjadřuje rovnováhu mezi dnem a nocí.

Každý by měl čelit svým temným stránkám

Jedná se o čas rovnováhy mezi dnem a nocí, než vládu převezme temnota a přinese zimu, tmu a zánik. Tato dualita světla a tmy existuje i v každém z nás a je prostředkem duchovní proměny. Vše musí nejdříve zemřít před tím, než může být znovu zrozeno, každý duchovní vzestup je nejprve podmíněn sestupem a každý, kteří touží po světle, musí nejprve čelit svým temným stránkám a překonat je. Podzimní rovnodennost symbolizuje fázi vnitřní přípravy v procesu osvícení. Připraví tak cestu pro zrození Syna o zimním slunovratu.

Spirituální význam rovnodennosti

Zbytky tohoto esoterického smyslu podzimní rovnodennosti lze jen s námahou nalézt v přetrvávajících tradicích z dob starověkých národů, které je oslavovaly a věděly o jeho skutečném významu. Objevit esoterický význam při pohledu na rituály a tradice není snadné. Existuje mnoho tradic, které byly předávány až dodnes, ale ty se odchýlily od svých původních významů. Různé civilizace a kultury přidaly vlastní příspěvky, které změnily či nahradily původní odkazy, o kterých nakonec ztratily pojem.


Nejen oslava sklizně

Tradičně je podzimní rovnodennost oslavou sklizně, protože léto odevzdalo své plody, které se shromažďují v rámci přípravy na zimu. Existují však i jiné aspekty, které pocházejí z nejstarších posvátných míst, jež poukazují na podzimní rovnodennost: sestup do podzemní jámy osvětlené hvězdou dračího souhvězdí Velké pyramidy v Egyptě, sedm světelných opeřených hadů slézajících z obří pyramidy v Mexiku, obří pyramida Slunce orientovaná podle rovnodennosti, která je postavená nad jeskyni symbolizující podsvětí, a dokonce i obří sochy čelem otočené na západ slunce, který vede k prodlužující se tmě na Velikonočním ostrově.

Hledejte v mýtech

Našim pradávným předkům byla dobře známa úloha temnoty pro spirituální transformaci. Pověrčiví lidé se jí obávají, a mnoho moderních lidí ji zcela ignoruje. Ale v den podzimní rovnodennosti ji lze nalézt v přírodních cyklech, v rovnováze mezi planetami a její stopy najdete tu a tam i v dávných legendách a mýtech, které byly v průběhu času zkresleny.

|<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.