Home - Články - Jak nás ovlivňuje tajuplný Měsíc?

Jak nás ovlivňuje tajuplný Měsíc?

vloženo 29. 8. 2022
čas čtení: 3 minuty

Jak nás ovlivňuje tajuplný Měsíc?

Vliv Měsíce na lidský organismus není stále ještě dokonale odhalen, avšak Měsíc vždy byl dáván do spojitosti se změnami v lidských tělech i duších. Zejména patrné jsou tyto změny u ženského pohlaví, a to kvůli tomu, že u nás žen, probíhají každý měsíc v roce. Pojďme si společně poodhalit, na jaké změny v našem těle má vliv právě Měsíc.

sdílet článek na facebooku

O jakých změnách zde hovoříme? Ano, správně, o menstruačním cyklu. Ne nadarmo ho nazýváme měsíčky, periodou či měsíčním krvácením. Paralelu najdeme snad ve všech jazycích. Měsíčky jsou stejně tak stálé a periodické jako cykly měsíce. Rozeberme si to společně podrobněji.

Paralela mezi ženským a měsíčním cyklem

Měsíc je mocný čaroděj, který ovlivňuje mnohé procesy zde na Zemi. Vezměme si příliv a odliv. Kdo by si pomyslel, že tak vzdálené těleso, které se nám ukazuje v noční hodiny, může ovlivňovat stoupání a klesání vodní hladinu. Ženská perioda poukazuje taktéž na určitou paralelu s Měsícem. Mají společné mnohé. Ať už jsou to dva vrcholy, kdy nov a úplněk může symbolizovat menstruační krvácení a ovulaci. Ustupující a dorůstající Měsíc zase předovulační a poovulační fázi. Podobnost najdeme i v pravidelnosti a délce cyklu.


Úplněk

Úplněk je zahalený tajemstvím, tkví v něm neskutečná síla. Proudí z něj nezměrná životní síla, touha a odhodlání. Ukazuje nám, jak může být život plný. Stejně tak ženy ve většině případů prožívají svoji ovulaci. Je to nejvhodnější období pro počatí nového života. Žena je na vrcholu sil a dává to najevo i svému okolí. Je kontaktní a přitažlivá.

Nov

Naopak nov je obdobím tmy, kdy Měsíc neozařuje krajinu kolem nás. Je to doba odpočinku a uvědomění si důležitých věcí v našem životě. Noříme se hlouběji do sebe a přemýšlíme o našem bytí. Stejné pocity zažívá žena při menstruaci. Touha po kontaktu s lidmi je menší a žena se uzavírá do sebe a zkoumá svoji duši. Je jemnější a citlivější.

Věnujte si chvilku

V takovýchto paralelách bychom mohli pokračovat. Nejlepší však bude, pokud se ve svém často zrychleném životě na chvíli zastavíte a uvědomíte si své pocity. Věnujte chvíli pozornost tomu, jak vás ovlivňuje cyklus Měsíce i měsíčků. Zkuste si zavést deník, do kterého budete své pocity psát. S odstupem času uvidíte, jak moc se během jednotlivých cyklů mění.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.