Home - Články - Magická moc letního slunovratu

Magická moc letního slunovratu

vloženo 20. 6. 2018
čas čtení: 5 minut

Magická moc letního slunovratu

Přichází nejkratší noci v roce, letní slunovrat a tajemná Svatojánská noc, které jsou zasvěceny magickým živlům ohně a vody – a taky sexuálním radovánkám!

sdílet článek na facebooku

Letos se můžeme těšit z letního sluníčka a vedra již od května, ale podle astronomů se léto teprve začne – a to přesně 21. června 2018 ve 12:08, kdy nastává okamžik letního slunovratu. Toto datum je významné i pro astrology, protože zároveň nám Slunce opouští znamení Blíženců a vstupuje do znamení Raka. Že už máte letního počasí po krk a o létě již nechcete ani slyšet? Dobrá zpráva, Rak je znamení vodního živlu, takže nám do letošního parného a suchého počasí přináší naději na nějaké ty osvěžující kapky a mírné ochlazení, ze kterého budete mít jistě radost nejen vy, ale také příroda!

Letní slunovrat znamená nejdelší den v roce a zároveň nejkratší noc. Od nynějška se dráha Slunce na obloze obrací a nyní se již budou pomalu ale jistě dny zkracovat a příroda pomaloučku a postupně naklánět k podzimní atmosféře. Ale opravdu jen velmi pomalu a zatím téměř neznatelně! Právě teď se nachází život v přírodě na svém maximu, sluneční síla na svém vrcholu, a to je důvod k oslavám! Odedávna se věřilo, že noc letního slunovratu má zvláštní a magickou moc, která byla spojena především se sexualitou, láskou, plodností a radostí ze života. V mnoha různých kulturách bylo zvykem pálit slunovratové vatry, a taky to bývala noc, kdy bylo dovoleno na chvíli zapomenout na milostná tabu a oddávat se nevázaným radovánkám a lásce na jednu noc!

Měsíční tarot - ČERVENEC. Zjistěte, čeho byste se měli v červenci vyvarovat a čemu jít naproti, abyste nepromeškali jedinečnou příležitost! Vydáte-li se totiž správnou cestou díky radám skrytým v tarotu, urychlíte si cestu k úspěchu! Vytáhněte si svoje 3 karty z pohodlí domova a získáte výklad připravený profesionální kartářkou.


Přestože astronomický slunovrat nastává již 21. června, jeho oslavy splynuly se svátkem svatého Jana Křtitele, neboli Svatojánskou nocí 24. června – snad proto, aby se alespoň navenek tento původně přírodní svátek stal přijatelným i v době po příchodu křesťanství. Kdo se však podívá pozorně do kalendáře, neunikne mu jedna zajímavá věc – přesným protipólem Svatojánské noci je Štědrý večer 24. prosince. Vánoční svátky přitom taky splynuly s oslavami slunovratu, ale toho zimního, který nastává 21. prosince. Posun největších oslav o magické číslo tři dny z 21. na 24. dne v měsíci v obou případech zřejmě není náhodný, ale tyto tři dny byly potvrzením, že noci se již skutečně začínají prodlužovat (o vánocích pak zkracovat). Důkazem, že letní slunovrat je slaven již od pradávných dob, je například slavné Stonehenge a další megalitické stavby, které vybudovala dávná civilizace ještě před příchodem Keltů. V den letního slunovratu vytváří paprsky Slunce mezi kameny zvláštní efekty, které chodí na toto magické místo do dnešních dob obdivovat stovky lidí.

Podívejme se však blíž na magickou moc, kterou nám letní slunovrat přináší! Ohně, které se v tuto noc pálily, měly očistnou symboliku ode všeho zlého. V dávných dobách provázely vatry, nebo alespoň svíčky, všechny velké svátky, ale ta svatojánská byla ze všech největší. Kromě ohně byl slunovrat v dávných dobách starých Slovanů nerozlučně spjatý také s dalším posvátným živlem – vodou. O slunovratové noci odcházeli lidé k nočním obřadným koupelím v řece, které je měli zbavit všeho nečistého. Mladé dívky měly ještě další zvyk – pouštěly po vodě své věnečky z květin, a podle jejich pohybu pak věštily, která se kdy provdá.


ZÁVIDÍTE SVÝM PŘÁTELŮM ŠŤASTNÝ VZTAH? Nebuďte pozadu a zavolejte mi! Karty mi ukážou, kde potkáte lásku! Volejte mi na telef. číslo 906 701 701! Paní Květa


Svatojánská noc je však především svátkem lásky a erotiky! Nahota nebyla výjimkou, jak při tanci u ohně, tak i při koupelích v řece. V tuto magickou noc padaly hranice běžné sexuální morálky a všechno bylo pro tento jeden večer dovoleno. Zamilované dvojice odcházely do lesa hledat slavný „květ kapradí“ (víme, že kapradí jako výtrusná rostlina nikdy nekvete), což byla spíš jen výmluva… co si budeme říkat!

Ale pozor, bylinky nasbírané o letním slunovratu nebo na svatého Jana jsou skutečně pověstné svou mimořádně silnou mocí – i když kapradí mezi ně zrovna nepatří! Takže vyrazit do lesů a na louky se vyplatí i osamělým čarodějkám! Nejmocnější bylinou tohoto svátku je třezalka, která svými sytě žlutými květy připomíná Slunce. V angličtině se jí proto říká „bylina svatého Jana“. Třezalka se mimořádně hodí pro milostné čarování, ke kterému je Svatojánská noc jako stvořena! Její souvislost s láskou nám pro změnu prozrazuje její slovenské jméno „ľubovník“. Kromě toho se podle mnoha pověstí o Svatojánské noci otevírají v lesích tajné skrýše pokladů, takže ani pokud se vám bylinky najít nepovede, nemusí být noční procházka lesem vůbec marná! Má to jen jeden háček, v těchto pověstech se pak mnohdy do rána zlaté mince z pokladu promění v tašce chamtivého nálezce v listí nebo kamení… Možná tedy bude přece jenom lepší hledat v nejkratší noc v roce lásku ukrytou v květu kapradí než falešný zlatý poklad!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.