Home - Články - Muzikoterapie - tóny podle zvěrokruhu

Muzikoterapie - tóny podle zvěrokruhu

vloženo 12. 2. 2024
čas čtení: 5 minut

Muzikoterapie - tóny podle zvěrokruhu

Muzikoterapie je v současnosti nástroj k tomu, jak zharmonizovat duševní a někdy i tělesné zdraví. Staví na tom, že každý se může naučit hrát na hudební nástroj a provozování hudby mu dává radost do života i nové možnosti. Jaký je váš nástroj podle zvěrokruhu?

sdílet článek na facebooku

Beran zaduní na bicí
Beran většinou není žádný beránek a za harfou bychom ho obvykle hledali marně, kde se naopak vyřádí bude za bicími nebo bubny. Ty totiž dovede ovládnou se svým typickým hlomozným kouzlem, a ještě u toho pustit energii poměrně neškodným způsobem.

Býk se chopí tahací harmoniky
Býk nebývá obvykle řádná třasořitka a potrpí se na místa, kde se hoduje a lidé se baví. Proto pokud si osvojí zásady hry na tahací harmoniku, spojí příjemné s užitečný – pobaví se, a ještě se i dostatečně umělecky vyžije. I jemu totiž vládne Venuše.

Blíženci rozbrnkají kytaru
Blíženci dlouho neposedí, a když už někde, tak se rádi postarají o zábavu. K takové pravé nespoutané zábavě patří i kytara a zpěv. A protože jsou blíženci velmi učenliví, rychle si dovedou hru na struny osvojit, a navíc k tomu přidají svůj osobitý melodický zpěv.

Rak upoutá flétnou
Raci mají velmi romantickou a rodinnou povahu. Proto je potěší ovládnutí hry na flétnu, ta nezabere moc místa, znalosti se potom budou hodit i pro jejich děti, a navíc mohou tvořit doprovod svým přátelům nebo rodinným příslušníkům v malém orchestru.


Lev rozezní klavír
Lvi mají rádi luxus a nespokojí se příliš s drobnostmi. Ideálním nástrojem pro jejich velkolepou povahu je klavír. Navíc dovednosti, které získají, mohou s pompou prezentovat na večírcích pro své známé a přátele. Stejně jako při hře uklidnit svou náročnou duši po náročném dni.

Panny se chopí dud
Panny mají rádi tradici a zároveň hluboký zvuk nástrojů. Moderní tóny je nelákají, za to jejich nitro dovedou naplnit tóny venkova a keltské tradice. Dudy pro ně budou ideálním nástrojem, který když ovládnou, tak se jim otevře nový přitažlivý svět.

Váhy rozehrají lyru
Lyru v minulosti užívali rádi starověcí umělci a byl to také nástroj, na které v legendách hrály múzy, zatímco básníci tvořili. Její tóny jsou líbivé, doznívají v nitru a umožňují ponořit se do světa hudby a nespoutané fantazie, což Váhy milují.

Štír zasedne za harfu
Svět Štírů je spojen s tajemstvím a žádostivostí. Milují napětí i svůdnost, a právě to sebou nese umění hry na harfu. Její tóny jsou svébytné a umí navodit kouzlo okamžiku, stejně jako zanést do tajemné minulosti minulých století, či do ještě se klubající budoucnosti.


Střelci si vyřežou píšťalu
Střelci milují cesty, dobrodružství a nové výzvy. Nemají však velkou trpělivost a rádi vidí výsledky svého snažení hned. Proto je pro ně ideálním nástrojem píšťala, kterou si ještě mohou pro větší zábavu sami vyrobit a klidně hned v několika provedeních.

Kozoroh půjde do houslí
Přestože se housle v minulém století používaly spíše jako trest než odměna pro příliš rozjívenou mládež, jejich podmanivý zvuk si dovede okouzlit mnoho lidí. A právě mezi ně patří i kozorozi milující výzvy, stejně jako dobrou hudbu.

Vodnář to roztočí s ukulele
Ukulele vypadá jako taková malá několikastránková kytara. Jejím ideálem je, že se dá snadno přenášet a dají se na ni hrát jednoduché písničky. A to je něco pro vodnáře, kteří milují svobodu a zpívají klidně i sami pro sebe.

Ryby se zamilují do tónů saxofonu
Ryby umí plout v hloubkách tónů, a proto není divu, že jim může zcela učarovat saxofon. Romantika ošuntělých barů, pouliční hra nebo kouzlo oprýskaných vagónů – to vše a mnohem víc v nich evokuje saxofon, stejně jako nutnost zapojit do hry celé tělo.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.