Home - Články - Mimozemské setkání v Rusku

Mimozemské setkání v Rusku

vloženo 20. 9. 2017
čas čtení: 3 minuty

Mimozemské setkání v Rusku

Vesnička Robozero má pro obyvatele dodnes přídech tajemna. A to se událost, která se zde odehrála, datuje do roku 1663. Na otázky, které záhadná událost vzbouzí, dodnes nikdo nenašel odpověď.

sdílet článek na facebooku

Co se tehdy přihodilo?

Z názvu vísky se dá rozpoznat, že je pojmenovaná podle těsně přiléhajícího jezera: Ozero Rob. Stojí zde pravoslavný klášter sv. Cyrila, který byl vybudován právě na památku záhadné události, kterou si tehdejší církev vysvětlila jednoznačně jako zázrak. Stalo se to 15 srpna 1663. Zdejší věřící obec, což byli všichni obyvatelé vsi, byli právě shromážděni v kostele na bohoslužbě. Ta však byla přerušena neuvěřitelným rachotem, který ještě lidské ucho nezaslechlo. Lidé vyběhli ven z kostela a spatřili na nebi obří kouli řítící se přímo na ně. Její velikost si můžete představit zhruba jako dnešní patnáctipatrový dům. Lidé padali hrůzou na zem, mysleli si, že nastal soudný den. Na sobě cítili žár, který z této koule vycházel. Před koulí se táhly dva velmi jasné paprsky. K úlevě obyvatel ohnivá koule spadla do jezera. To však nebyl konec nevysvětlitelných úkazů. Hladina vzplála jasným ohněm, a to na obrovské ploše, asi třikrát větší než byla samotná koule.

Boží anděl v jezeře


Lidé si mysleli, že do jezera Rob spadl Boží anděl, a proto se vydali na loďkách po jezeře, aby ho zachránili. Dusil je však černý mastný dým a loďky vzplály. Někteří si způsobili popáleniny. Museli se vrátit na břeh s tím, že anděla nezachrání. Pod hladinou byl vidět velký hořící objekt. Asi za hodinu se od něho oddělily dvě menší koule a vylétly z jezera k nebi. V kronikách se pak našlo ještě svědectví jednoho sedláka, který v církvi pod přísahou vypověděl, že se jedna z koulí ještě vrátila. Létala křížem krážem nad hladinou, jako by cosi hledala, a pak opět odletěla. Pod přísahou vypovídalo několik set svědků, takže se jedná o raritu – nejlépe zdokumentované setkání s UFO, což je jedna z možných teorií. Lidé dodatečně vypověděli, že ohnivou kouli vídali už před havárií (Co jiného by to bylo, než havárie vesmírného plavidla?) a že zažili plno strachu, když se třeba půldruhé hodiny vznášela nad městečkem.



Teorie pravdě nejbližší


Shrňme si to: Obří létající objekt, patrně hodně osvětlený, si „vyhlédl“ městečko již dříve. Při třetí návštěvě se stala mimozemšťanům nehoda a loď spadla do jezera. Dva paprsky před lodí mohly být dva velké reflektory. Hořící hladina – jednoznačně na vodě planoucí palivo. Dvě menší koule, které odlétly z havarované lodi, byly patrně menší záchranné moduly, v nichž odlétla posádka. Návrat jedné z nich byl zřejmě motivován snahou cizí inteligence zdokumentovat havárii, případně zachránit někoho dalšího z potopeného vraku. Teorie o obřím kulovém blesku nebo meteoritu značně kulhají a nevěřilo by jim ani malé dítě. Ani jeden z těchto úkazů by nezapálil vodu, nedovedl stát několik hodin nad městem a nevysílal by inteligencí řízené menší bratříčky. Zdá se, že si musíme připustit, že mimozemská inteligence nás navštěvuje pravidelně a možná má nějaký záměr. Vzhledem k tomu, že jinak do našich životů nezasahuje, jedná se snad o záměr přátelský, což je stále mnohem lepší, než se dá tvrdit o lidstvu samém.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.