Home - Články - Mezinárodní den ozónové vrstvy

Mezinárodní den ozónové vrstvy

vloženo 16. 9. 2017
čas čtení: 4 minuty

Mezinárodní den ozónové vrstvy

Již pár let můžeme 16. září oslavit cosi významného. Jedná se o něco, bez čehož by se nám na naší matičce Zemi nežilo dvakrát nejlépe - ozonovou vrstvu. A protože je za posledních několik desetiletí alarmujícím způsobem ztenčována, vznikl nápad oslavit její den a pomoci jí.

sdílet článek na facebooku

Ozónová vrstva a pár faktů

Ozónovou vrstvu si můžeme představit jako ochranný štít, který se rozprostírá kolem naší planety. Díky němu k nám neproniká z vesmíru škodlivé záření a můžeme si dovolit chodit ven i bez namazání opalovacími krémy či přírodními oleji.

Pokud nyní kroutíte hlavou a vybavuje se vám ono známé mezi jedenáctou a třetí hodinou odpoledne nechodit raději vůbec ven, pak se vaše myšlenky ubírají správný směrem. V současnosti je totiž ozónová díra natolik poškozená, že jsou v ní díry, kterými nás může zasáhnout škodlivé záření z vesmíru.

Největším viníkem není jenom rychlý rozvoj průmyslu v několika posledních staletích, ale také látka zvaná freony – ta se uvolňuje například při používání sprejů s voňavkami. Členské země OSN tedy v roce 1987 podepsaly dohodu o snižování podobných látek, ničících náš ochranný obal.



Tato tzv. montrealská dohoda by měla přinést výsledky do roku 2050, kdy by měly extrémně nízké hodnoty ozonu (zvláště potom nad Evropou) znovu vzrůst a náš vesmírný štít by měl být opět vyspraven.

Jak pomoci s trochou magie Zemi

Naší planetě můžeme samozřejmě pomoci fyzicky, zvláště pokud se budeme vyhýbat látkám, které ozonovou vrstvu ničí (například freony v rozprašovačích a flakonech). Jedním z dalších nástrojů je ale i metafyzická pomoc.

V současnosti existuje několik zájmových skupin, které se společně scházejí a meditují na počest naší planety. Zemi můžeme posílat také pozitivní energii nebo se prostě jenom soustředit na lásku, kterou k naší domovině cítíme. Vibrace lásky mají velkou moc, i když je nemůžeme spolehlivě změřit fyzikálními přístroji – existují.

Aby byl rituál na počest naší planety co nejsilnější, často se přistupuje ke sdíleným meditacím či zasílání energie. Zkuste se tedy podívat, zda již na 16. září někdo podobnou sdílenou meditaci nebo zasílání energie nevyhlásil, a pokud ne, zkuste být klidně tím prvním, kdo stanoví hodinu, v níž se začne s prováděním rituálu.



Spojeni můžeme být potom s lidmi z celého světa (hodiny jsou stanovány i s mezinárodním přepočtem času), a to už je pořádný příval energie! Nicméně nepatříme-li mezi organizátory a raději preferujeme klid a možnost nahlížet do svého nitra více individuálně, pak můžeme meditaci provádět zcela na vlastní pěst.

Začneme jako obvykle zklidněním dechu a celkovým uvolněním těla. Pak už si jen postupně budeme vizualizovat, jak sledujeme naši krásnou Zemi zvenčí jako oko kamery z vesmíru. Vidíme oceány, pevninu, lesy i ochranný obal, který by měl být v našich představách neporušený a plný síly.

Nějakou dobu si tuto vizualizaci užíváme a pak můžeme přejít k vysílání energie do míst, kde cítíme, že naše planeta potřebuje pomoci. Energii si můžeme představit jako zářící paprsky, které hřejí. Meditační cvičení klidně můžeme opakovat každý den, nebo si jej ponechat jen jako rituál na Mezinárodní den ozonové vrstvy.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.