Home - Články - Magický význam květin

Magický význam květin

vloženo 13. 4. 2021
čas čtení: 5 minut

Magický význam květin

Jaro je tady a všechno kvete! Magická moc květin měla odjakživa obrovský význam v čarování a ke květům se vážou nejrůznější zvyky a pověry. Určitě víte, že rudá růže symbolizuje lásku – jak je to však s dalšími květy? A jak nám mohou květy pomoct při magických rituálech?

sdílet článek na facebooku

Za časů našich prababiček byla v módě takzvaná květomluva – ta dnes upadla trochu v zapomnění, což je možná škoda. Vždyť je přece tak hezké, když můžete sdělit své pocity prostřednictvím výběru darované květiny, a když obdarovaný váš tajný vzkaz rozluští!

Barva na prvním místě

Kromě druhu květu má velký význam také barva – zatímco červená růže je vyznáním lásky, bílá vyjadřuje čisté svědomí, růžová obdiv nebo také odpuštění a žlutá zase žárlivost!

Lilie je symbolem čistoty a nevinnosti, fialky představují skromnost a narcis varuje před přílišnou sebeláskou! Konvalinka značí hlubokou lásku nebo pevné přátelství a kosatec je znakem něžné a opatrné lásky. Červený tulipán značí lásku spíš fyzickou než duševní a žlutý zase vyjadřuje nedůvěru. Orchidej a levandule v sobě spojují lásku a úctu k obdarované osobě.


Pozor na chryzantémy – tyto působivé podzimní květiny, ať už v jakékoliv barvě, jsou vyhrazeny hřbitovům a pohřbům! I o karafiátu se někdy říká, že přináší smůlu, proto není právě nejlepší volbou jako dárek! Podobný symbolický význam mívají květiny i na starých obrazech a uměleckých dílech, kterých skrytý význam můžeme často „číst“ právě jen na základě znalosti symboliky květů!

Rituály a síla přírody

Při magických rituálech jsou květiny nepostradatelné! Jsou symbolem života. Zejména v jarním a letním období a při obřadech zaměřených na lásku, plodnost a sexualitu jsou nezbytným doplňkem, který bude váš domácí oltář nebo místo, kde rituál provádíte, nejen zdobit, ale propůjčí mu i svou magickou sílu!

Symbolika je zde velmi důležitá – jednotlivé rostliny mají vlastní astrologické a planetární přiřazení, a to často velmi složité! Pokud ho ovšem neznáte, nic nezkazíte, když se budete řídit vaší vlastní intuicí – ta vám poradí nejlépe! Pro inspiraci – při obřadech vítání jara, očisty a nových začátků se uplatní sněženka, s letním slunovratem se neodmyslitelně spojuje třezalka a milostná kouzla se neobejdou bez okvětních lupínků z růží – ať už červených pro vášeň nebo růžových pro něžnou lásku!

Kromě toho se květy, ale i další části rostlin při rituálech a čarování používají ve formě kadidla. Při pálení lístků nebo okvětních lupínků se uvolňují magické vůně, které posilní účinky vašich kouzel a navodí tu správnou mystickou atmosféru! I zde je ovšem třeba pamatovat na symboliku jednotlivých rostlin a na jejich konkrétní význam!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.