Home - Články - Kontroverzní bůh. Čert, který pomáhá plodit!

Kontroverzní bůh. Čert, který pomáhá plodit!

sdílet článek na facebooku
vloženo 25. 4. 2016

Kontroverzní bůh. Čert, který pomáhá plodit!

Rohatý bůh, který ztělesňuje svou vládu nad zvířecí říší a rovněž se stal symbolem hojnosti, pozemských sil, ale i mužské plodnosti. Lesní démon, jenž je ztotožňován se samotným čertem, či ďáblem však prokáže dobrou službu i čarodějným rejům a magickým rituálům. To je bůh Veles!



Magické triky našich předků k získání hojnosti úrody

Pokud byste si chtěli tohoto živočišného boha plného síly naklonit a získat tak něco z bohatství a plodnosti úrody, měli byste z posledních klásků obilí zavazovat „bradu Velesovi“. To by vám mělo zajistit úspěch, ochránit vaše vlastnictví, dříve i dobytek a zajistit dobrou úrodu. Může povzbudit naši sexualitu a plodnost, pokud se tedy marně snažíte o potomka, není na škodu tohoto boha vyzvat k nápomoci.

Rovněž je dobrým pomocníkem při čarodějnictví a magii a jako vládce podsvětí může pomoci překonat strach ze smrti. Veles však podporuje i umění. Pokud tedy máte umělecké sklony, vystavte mu „svatyni“, kde nebude nouze o falické symboly a k umělecké práci si vždy zapalujte svíčku. Oheň je životodárný a zároveň smrtící – dokonalý symbol pro tohoto dualistického boha.



Mocný vládce podsvětí

Veles má však i svou temnou stránku. Křesťanská víra jeho postavu ztotožňuje dokonce s čertem, krutým démonem, či ďáblem. Perunův protějšek, který vládl mocným, temným i přírodním silám a zejména tajemnému slovanskému podsvětí. V našem prostředí byl tento bůh uctíván zejména v temných lesích daleko za vesnicemi, neboť zde probíhaly divoké sabaty čarodějnic a magické rituály, kterými je Veles patronem.

I přesto, že je považován zejména za plodného boha hojnosti, dobytka a úrodného bohatství, tak jeho temnější stránka má podobu hrozivého medvěda, či chlupatého rohatce, který v podsvětí vládne pevnou rukou.

Sexuální i černá magie

V dávných dobách měl Veles mnoho svých příznivců. Bůh hojnosti, který přebýval v temných hvozdech, kde v tichosti vládl zvířecí říši a tajemnému slovanskému podsvětí, přitahoval veškerou pozornost. V lesích se scházeli kulty jeho příznivců, kteří se ho snažili naklonit na svou stranu magickými rituály. Mezi nejčastější znaky Velese patří falické symboly, které ve spojení se sexuálními rituály údajně dodávaly mužům plodnou sílu a zjitřovaly použitou magii. K magickým rituálům se používalo zejména afrodiziakum Kozlík lékařský, nebo například zvířecí, či lidské ostatky, které pomáhali vyvolat halucinace a tajemné přeludy. Podobné atributy se používaly i pro použití černé zlovolné magie, pokud jste tedy chtěli někomu uškodit, použili jste stejné předměty jako k přivolání lásky, či erotické aktivity.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.