Home - Články - Prokletý diamant zvaný Hope

Prokletý diamant zvaný Hope

sdílet článek na facebooku
vloženo 21. 4. 2016

Prokletý diamant zvaný Hope

Diamanty jsou podle legend slzy bohů. Pochází prý z jiného světa. Jako jediné drahokamy se nachází nejen na Zemi, ale i na vychladlých hvězdách vesmíru, tak zvaných bílých trpaslících. Jeden z nejkrásnějších a nejžádanějších diamantů tohoto světa se nazývá Hope. A nosí smrt.



Socha bohyně Síty v hinduistickém chrámu měla nádherné modré oči. Dva neobvyklé modré diamanty. Kdysi dávno se do chrámu v plížil jakýsi neznaboh a nožem jedno božské oko vyloupl. Skončil na mučidlech, ale diamant už byl pro chrám ztracen. Podle legend byla kdysi Síta unesena démonem a její muž, bůh Ráma, démona pronásledoval a získal Sítu zpět. A tak i dnes je Ráma v patách každému, kdo diamant získá.

Neštěstí na francouzském trůnu

Do Francie přicestoval modrý diamant s Jeanem Baptistem Tavernierem roku 1642. Ten jej prodal králi Ludvíku XIV., a notně na tom vydělal. Obchodníkův nezdárný syn však nadělal haldu dluhů a všechny peníze přišly vniveč. Tavernier se vydal opět do Indie, aby si ztrátu vynahradil. Kdo ví, snad pomýšlel na druhé oko bohyně? Brzy poté, co vstoupil na indickou půdu, jej však roztrhala smečka divokých psů.

Ludvík XIV. byl diamantem okouzlen. Co se však stalo s jeho životem? Jeho jediný syn, dauphin Ludvík, zemřel roku 1711. Následnictví přešlo na vnuka, Ludvíka Burgundského, avšak on i jeho manželka zemřeli oba roku 1712 na záhadnou nemoc, možná otravu. Posledním dědicem se stal vnuk Ludvík, teprve pětiletý, avšak zemřel i on. Král Ludvík XIV. pak propadl depresím a zemřel na následky gangrény.



Další vlastníci, Ludvík XVI. a Marie Antoinetta, prožili dlouhé věznění za francouzské revoluce a skončili pod gilotinou. Z jejich rodiny přežila jediná dcera, které se podařilo uprchnout ze země. Za francouzské revoluce diamant zmizel. Ačkoliv to byla doba, kdy byly ničeny celé paláce, umělecká díla a všechny známky přepychu, kámen musel někdo opatrovat doslova jako oko v hlavě, jako Glum svůj prsten.

Nezdárný Falsův syn a naděje

Po letech se diamant objevil v Amsterodamu a byl zadán k přebroušení u firmy Wilhelm Fals. Falsův syn neodolal a kámen odcizil. Celá rodina se tak dostala do potíží, otec onemocněl a trápil se tak dlouho, až zemřel. Syn neunesl následky svého činu a sáhl si na život.

Roku 1830 získal diamant bohatý bankéř Henry Hope, který bez úmyslu daroval diamantu své jméno. Od jeho časů nese kámen jméno Naděje, které je pravým opakem jeho existence. Potomek lord Francis Hope se ocitl na mizině a jeho manželství se rozpadlo. Traduje se, že jeho žena cítila vliv prokletého diamantu a za neštěstí rodiny jej přímo vinila.

Řetězec nehod a zločinů


Poté zakoupil diamant Jacques Colot. Během krátké doby zešílel a spáchal sebevraždu. Sudba neušetřila nikoho. Další dva majitelé se postupně stali obětmi vraždy. Roku 1908 zakoupil Hope turecký sultán za 400 000 dolarů. Nedlouho potom probodl svou ženu a byl svržen.



Dalším „šťastným“ majitelem se stal řecký obchodník Montharides. Při nehodě kočáru pak zemřela celá jeho rodina. Je s podivem, že po tom všem si troufl ještě diamant koupit mediální magnát Edward McLean. Nechal vsadit drahokam do náhrdelníku a daroval jej své ženě. Nebyl to samozřejmě pouze dar z lásky, ale hlavně společenská prezentace. Poté diamant opět udeřil. Devítiletý syn skončil pod koly automobilu, pětadvacetiletá dcera spáchala sebevraždu a sám McLean skončil v psychiatrické léčebně, kde roku 1941 zemřel.

Božské oko je nyní zavřené

Jediným způsobem, jak se osvobodit z moci modrého diamantu, je prý nezištně jej darovat. Právě to učinil americký klenotník Garry Winston. Daroval jej Smithsonovu institutu ve Washingtonu a vyvázl bez úhony. Zde je Hope k vidění jako jeden z divů přírody, ale možná také jako nositel osudové kletby. S diamanty nejsou žerty.

Udělali jste v životě špatný krok? Nevíte, jak svou chybu napravit? Ráda vám poradím, zavolejte mi na tel.: 906 701 701 nebo mi pošlete SMS ve tvaru SMS ADELA na 904 30 44! Kartářka Adéla

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.