Home - Články - Konec letního času

Konec letního času

vloženo 25. 10. 2022
čas čtení: 3 minuty

Konec letního času

30. října 2022, v noci ze soboty na neděli, nám končí letní čas a začíná ten zimní. Ručičky se posunou o hodinu zpátky a přispíme si. Pro někoho končí nemilé období, které je obestřeno mnohými unikátními tajemstvími a dosud nevysvětlenými událostmi.

sdílet článek na facebooku

Historie letního času

Údajně se princip letního času objevil v ironicky míněném dopise Benjamina Franklina z roku 1784, kdy Franklin přímo nenavrhoval letní čas, ale to, aby lidé chodili spát i vstávali dříve, aby lépe využili denní světlo. Vážně míněný návrh se však poprvé objevil u stavitele Williama Willetta z roku 1907, návrh se však nepodařilo prosadit. Poprvé byl však oficiálně letní čas zaveden v roce 1916, byl však natolik nepopulární, že byl v roce 1919 zrušen.

Zajímavosti letního času

Šeptá se, že letní čas ovlivnil mnoho dosud neobjasněných událostí. Podle některých snižuje účast na volbách, údajně znemožnil teroristický útok. Jsou důkazy i o tom, že mnoha lidem znepříjemňuje život, ale mnohým jedinečný letní čas prý život zachránil!


Skutečné události

Palestinští teroristé v září roku 1999 nachystali bomby pro své kumpány v Izraeli. V Izraeli byl však na rozdíl od Palestiny normální čas a tak bomby vybuchly o hodinu dříve a místo nevinných lidí v autobuse zemřeli tři teroristé. Další příběh mluví o lidech, kteří se narodili na přelomu letního a zimního času a díky tomu se vyhnuli některým nepříjemnostem v jejich životě a mluví dokonce o tom, že je provází až nepřirozené štěstí.

Proč je změna času tak nepopulární?

Změnu letního času mnohdy provázejí nevysvětlitelné záhady a neskutečné situace. Dlouhé zimní večery vybízí k vyprávění neskutečných duchařských historek o ztracených osobách v čase, či nalezení zapomenutých rodinných pokladů. Na mnoho lidí působí změna času negativně, provází ji migrény, náladovost, nervozita a zejména nespavost.

Dlouhé zimní večery

Končí nám období vlahých letních nocí a čekají nás pověstné dlouhé zimní večery, které vybízí k posezení s přáteli v teple rodinného a přátelského krbu. Vybízí k čtení a vyprávění strašidelných historek, legend a pověstí. Nechte se unést touto jedinečnou tajuplnou atmosférou a nepodléhejte zbytečně stresovým situacím. Každé období má něco do sebe! Nechte se svést magickou atmosférou a podlehněte kouzlu změny času. S pozitivní energií se daleko lépe snáší veškeré nepříjemnosti, které změna času přináší!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.