Home - Články - Karmické čištění

Karmické čištění

vloženo 20. 2. 2023
čas čtení: 5 minut

Karmické čištění

Uf, tak náročná věc. Je to tak trochu jako čistit koberec v chodbě, kde všichni chodí stále v zablácených botách. Myslíte si, že bude někdy čistý? Asi ne, viďte. Proč takovou věc tedy vůbec dělat? Abychom se zalíbili Bohu – vesmíru? Ale jemu už se líbíme. On nás přeci stvořil.

sdílet článek na facebooku

Karma je zdarma

No ano, učení karmy říká, že jakmile byla duše stvořena, to jest oddělena od nejvyššího zdroje, materializuje se zde na Zemi v podobě lidí, ale i zvířat a někdy i věcí. To záleží, jak moc lásky v sobě bytost nalezne, anebo naopak, jak moc egoistická zůstává navzdory božímu hlasu, který v nás promlouvá. Podle toho, jak bytost zlobí, nebo poznává Boha, zdroj Lásky, a přibližuje se k němu, vede její cesta po smrti – až se tělo amortizuje – buď do horší nebo lepší existence zde na Zemi. A tak se můžeme stát žebrákem nebo vrahem, princeznou nebo vílou, slonem nebo pavoukem. Je to tedy lopota, takový duchovní vývoj, to vám povím!

Zapomeňte na všechny popsané úrovně bytí, na jména dobrých či zlých bytostí, které nás posunují nahoru nebo dolů. Vesmír nechce, abychom z duchovních nauk dělali vědu, duchovní postup je dán každé bytosti, i kdyby měla nejnižší IQ na Zemi. To vytýkal i Kristus rabínům, že si udělali z duchovního vedení Židů byznys, protože si bez jejich rad nikdo netroufne ani obout boty. Každý člověk má své spojení a svůj dialog s vesmírem. Tam je uložena všechna moudrost, nekonečný božský cloud s odpověďmi na všechny naše otázky. Připojte se!


Kouzelné sluchátko

… máme všichni přímo v sobě. V srdci, v hlavě, všude. Kdopak tu mluví? Odnikud se tam neproboural, ani nás neobsadil, jsme to přece my sami! Kdyby se kousek božství neoddělil a nestal se naší duší, vůbec bychom tu nebyli. Je to tak, my jsme On a On je námi. Pokud se naučíme umlčet ego, anebo, což je daleko jednodušší, nechat ho žvanit a neposlouchat ho, můžeme slyšet tento hlas. Stačí prostě rozpoznat ego od Božství v nás. Jak to poznáme? Ego se hodně bojí, takže nás straší, vydírá a manipuluje: „Co když nebudu nejlepší ze třídy? Co když neseženu práci? Co když všichni poznají, jak jsem neschopný? Co když moje manželství nevydrží?“ Božství je klidné a má smysl pro humor, váží si nás i světa. Bavit se s ním je zábava, radost a klid. Učí nás, mít se rádi tak, jak nás má On. Můžeme mu pokládat otázky a on nám vždy odpoví. Máme od Zdroje takový servis a nevyužíváme ho! Že by nás stvořil hloupé? Nene, příčinou jsou vzorce, které jsme sami sobě namluvili a podle nich myslíme a jednáme. Vytvořila je racionální mysl, která vychází z ega. Avšak intuice vycházející z Božství ví své: Jsme dokonalí a milovaní. Proč jsme si namluvili tolik hrůz, pokud nebudeme „dobří“?

Bylo by nejspíš moc jednoduché myslet si, že máme v sobě zdroj informací, kde najdeme ihned odpověď na všechny své otázky. Jsme zvyklí snažit se, pídit se, klopýtat, chybovat, plazit se z posledních sil, nabít si čumák a veskrze si duchovní posun vydřít. Bez práce to nejde! Nebo ano?

Sisyfovská práce

Ten pověstný Sisyfos valil kámen na kopec a na vrcholu mu šutrák vždy sklouzl zpátky. Prý ho tak potrestal Zeus. Dnes už ale víme, že Sisyfos potrestal sám sebe. Jeho ego se Boha bálo a vymyslelo si, že dostává trest. Až Sisyfos pochopí, že celé věky lidských dějin valil balvan zbytečně, bude jistě dost naštvaný. My, jeden každý z nás, si můžeme vybrat: Buď půjdeme Sisyfovou cestou, anebo najdeme toho Boha v sobě: Kuk! Je tam! Celou dobu čeká, aby si s námi mohl popovídat. Má všechen čas světa (resp. On ví, že čas ve skutečnosti neexistuje), a tak na nás nespěchá. Čeká, až přijdeme na to, že Sisyfos se zbytečně dře, že ani žádné peklo není, že si ho vymysleli lidé a Dante to jen stvrdil svým literárním dílem. Vesmír, ten nejvyšší zdroj tvořivé lásky, pro nás žádné peklo nestvořil, protože nás má rád a chce pro nás jen dobro, lásku a krásu. Pokud se Ho zeptáte (Zkuste si to!), řekne vám, že už nám vše dobré dal a už to máme. Dávno.


Jsme přece kousek Boha a v tom kousku je obsažen On celý. Je to zákon vesmíru, že je to tak zařízeno. Ale co je nám to platné, když to nechceme vědět? Neřekl snad v Bibli Kristovými ústy: „Dá snad rodič svým dětem k jídlu hada? Ne, dá jim chléb. Pokud otec dává svým dětem dobré dary, jaké dary dávám asi svým dětem já, Hospodin?“

Pochopení v jednom okamžiku

Nemusíme odžít 500 životů, abychom pochopili, jak je správné žít. Stačí, pokud se napojíme na božství uvnitř nás. Není to nikdo druhý, jsme to my, jak jsme byli stvořeni, nezatíženi pověrami, vzorci a systémy. Stačí přimknout se k Lásce s velkým L, která je stvořitelským prinicipem vesmíru. Stačí jen být poctivý a vzít si, co je nám dávno dáno. Otevřít oči, uvidět ten dar, dovolit svému vědomí si ho vzít. Pokud uděláme chybu, pak si netvořit pro sebe masochistické tresty, ale ani ji nehodit za hlavu. Jen si říct: „Aha, to byla chyba a už ji neudělám.“ Máme shoda dar svobodné vůle, takže pokud se rozhodneme karmicky se plazit k cíli, bude nám to dáno. A pokud se rozhodneme, že naše duše bude žít v láskyplném spojení s božským principem, je nám to dáno od počátku věků. Stačí říct ANO.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.