Home - Články - Jen tušíme, nebo opravdu víme

Jen tušíme, nebo opravdu víme

vloženo 4. 5. 2022
čas čtení: 5 minut

Jen tušíme, nebo opravdu víme

Kdyby lidé více poslouchali své předtuchy, mohla by se posádka Titaniku zachránit? A co množství havarovaných letů a zmrzlých polárních výprav? Ukazuje se, že tento užitečný dar spojený s pravou mozkovou hemisférou, mají všichni. Ne všichni jsou však ochotni mu naslouchat.

sdílet článek na facebooku

Stává se nám to všem a denně. Intuice se projevuje většinou v maličkostech. Ve frontě vám někdo dýchá na krk a vy najednou víte, že je to spolužák ze základní školy. Učíte se v tramvaji slovíčka a najednou vás nějaký vnitřní impulz vyzve, abyste zvedli hlavu. Venku na refýži stojí vaše sestra nebo bratr. Než stačíte zamávat, tramvaj jede dál. Vycítili jste přítomnost blízkého člověka.

Záchranné vize

Jindy se projeví tohle nadání i ve věcech zásadních, či dokonce v takových, na kterých závisí náš život. Nemusíte být žádnou novodobou Sibylou, abyste poznali nebezpečí. Palubní vstupenky na Titanic vrátilo několik desítek lidí a kapacita lodi nebyla zdaleka plná. Ti, co uposlechli svou předtuchu, si zachránili život. Průmyslový magnát Vanderbild měl již na Titaniku své služebnictvo a zavazadla – přesto nechal vše vyložit na břeh a rozhodl se nevycestovat. Předtuchu měla jeho matka. Takovým šťastlivcem byl i John Pierpont Morgan, jeden z členů vedení společnosti, která vlastnila Titanic, White Star Line. Na lodi měl připraveno luxusní apartmá, ale cestu zrušil.


Jednomu z pasažérů dokonce rozmluvila cestu jeho malá dcerka. Ti, kteří předtuchu měli, ale rozhodli se pokládat ji jen za rozmar, na to doplatili životem. Je to případ dvou námořníků, jejichž hovor vyslechl kapitán lodi těsně před odplutím. Povídali si o tom, že žádná loď na světě není nepotopitelná a jeden z nich podotkl, že nemá z plavby dobrý pocit. Nakonec se však nalodili.

O mnoho lépe dopadli topiči, kteří snad právě kvůli této předtuše popíjeli v přístavu tak dlouho, až loď zvedala můstek a oni již nebyli na palubu vpuštěni. Nechali si utéct velký kšeft, a to jim zachránilo život. Podobné příběhy naleznete v historii každého neúspěšného letu. Pokud se létat bojíte, pak tento pocit nevypovídá o ničem, než o vaší fobii z létání. Pokud však jindy býváte v klidu, je nutné vzít předtuchu vážně.


Varovný pocit

Jaký je to pocit, mít takovou vizi? Jedna čtenářka nám jej přesně popsala. Ztratila cestu v neudržované části Vítkova a nechtěla se vracet. Nacházela se nad tři metry vysokým železničním náspem, na kamenné stěně. Chtěla se ujistit, že ještě není tak stará, aby nemohla skočit, a tak hupla ze stěny přímo na trať. Skok byl báječný a docela ji rozjařil. Čekal ji však ještě jeden skok. Z trati dolů do pražského Karlína. Pojednou ji přepadl TEN pocit. Popsala to jako černou deku, která na ni padla.

Věděla, nikoli tušila, ale věděla, že jestli skočí, dopadne to špatně. Popsala ten pocit, jako by měla skočit „přímo do smrti“. Běhala po náspu, hledala vhodné místo dopadu, prozkoumala tunel, ale je tak dlouhý, že si netroufla jím projít až na Hlavní nádraží. Nakonec usoudila, že jí nezbývá, než opravdu skočit. Dopadlo to tříštivou zlomeninou nohy, vrchní tkáň pak v sádře odumřela a lékaři měli co dělat, aby nohu zachránili. „Ten pocit varování si s ničím nespletete,“ řekla nám dlouho potom.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.