Home - Články - Čarování s bylinkami

Čarování s bylinkami

vloženo 25. 4. 2022
čas čtení: 5 minut

Čarování s bylinkami

Inspirujte se a přesvědčte se o čarodějné síle bylin, která opravdu pomáhá!

sdílet článek na facebooku

Od pradávných dob měly rostliny významnou a mocnou roli nejen v léčení, ale také v magii. Toužíte si přičarovat lásku? Nejen s tím vám poradíme v našem astročlánku!

Léčení a čarování

Většina z nás zná z vlastní zkušenosti léčivou moc bylinek, které nám pomáhají, když se potřebujeme zbavit nepříjemných zdravotních problémů. Tam však zázračná moc rostlin nekončí, protože díky své magické moci nám mohou pomoci i k nalezení štěstí, splnění našich přání a dosažení spokojenosti a štěstí. Nevěříte?

Jak rostliny pomáhají

Než rostlina vyroste, vykvete a odevzdá plody, shromáždí ve svém těle nejen spoustu zdraví prospěšných látek, ale také sílu čtyř živlů – země, vody, vzduchu a ohně v podobě slunečního záření. Stejně jako na lidi a na zvířata, i na ni působí síla planet, procházejících znameními zvěrokruhu, a síla přibývající a ubývající Luny. Tyto energie zde zůstanou i poté, co rostlinu sklidíme a usušíme či jinak zpracujeme, a můžeme je s úspěchem používat nejen v léčitelství, ale také v čarodějnických a věšteckých rituálech, na ochranu proti zlým silám, v aromaterapii nebo k tomu, abychom se dostali do té správné nálady, kterou v dané situaci potřebujeme.



Fotolia_zvyky_carovani_s_bylinkami.jpg.jpgByliny a planety

Každá rostlina a bylina je zasvěcená některé planetě nebo nebeskému tělesu, což souvisí s jejími účinky. Například růže je zasvěcena planetě Venuši a používá se při čarování spojeném s láskou nebo pro navození zamilované atmosféry. Třezalka je bylinou Slunce a používá se na zahnání depresí, přivolání štěstí a dobré nálady. Šalvěj, zasvěcena Jupiteru, planetě úspěchů a optimismu, má očistné účinky a chrání před zlými silami. Mezi byliny bojovné planety Mars zas patří například pelyněk, který chrání před zlem a podporuje schopnost nahlédnout do budoucnosti.

Jak je sbírat

Důležité je nejen to, kterou rostlinu vybereme, ale také to, jaké její části použijeme. Zatímco listy jsou zasvěceny živlu Vody, kořen patří Zemi, květy Vzduchu a plody Ohni. V neposlední řadě je důležitá i doba sběru. Odedávna se ví, že magické byliny je nejlepší sbírat za úplňku, protože tehdy mají největší moc. Pokud si však přejeme byliny sušit a dlouhodobě skladovat, může být vhodnější ubývající Měsíc. Nejlepší doba pro sběr bylinek nastává, když Luna prochází znamením Štíra.


Vůně nebo talisman – vyberte si

A jaké jsou možnosti použití? Při magických rituálech je nepostradatelnou pomůckou vykuřovadlo rostlinného původu, které očistí prostor a nabije ho tou správnou energií. Očistné vlastnosti kouře se nám však mohou hodit i jindy, například, když se stěhujeme na nové místo, a obáváme se negativních energií po předchozích majitelích, je vhodné vykouřit místo šalvějí nebo jinou bylinou s podobným účinkem.

Při čarování se však používají i celé části rostlin, jako například růžové lupínky při milostných kouzlech. Další rostliny si můžete pro štěstí a ochranu zasadit před domem, schopnost chránit před zlem se připisuje například bezu – jinou možností je pověsit si z něj na dveře větévku. Sušené bylinky zas lze nosit ve váčku u sebe jako talisman. Vybíráme je podle toho, kterou planetární energii zrovna potřebujeme získat, aby nám pomohla k úspěchům, ať už v kariéře či v lásce. A v neposlední řadě je zde aromaterapie, která nám pomocí vonných olejíčků z určitých druhů rostlin pomáhá nalézt psychickou pohodu, ať už potřebujeme energii, vášeň nebo naopak uklidnění.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.