Home - Články - Jak fungují rodinné konstelace?

Jak fungují rodinné konstelace?

vloženo 29. 9. 2023
čas čtení: 5 minut

Jak fungují rodinné konstelace?

Konstelace jsou metodou duševní hygieny, sebepoznání, rozvoje osobnosti a také psychoterapie. Každý pocházíme z rodiny, která má významný vliv na náš současný život. Nahlédněte do jejích vztahů. Na vlastní kůži tak pocítíte, jak na vás skutečně působí každý člen rodiny. Prožijete někdy až nepříjemné prozření!

sdílet článek na facebooku

Ale nebojte se! Výsledkem je vždy uzdravení. Otevřou se vám oči. Pochopíte, proč ten dělá to a ten zas něco jiného. Kde je původ konfliktů a nenávisti, stejně jako lásky. Nakonec zjistíte, že mnohé věci se mají jinak, než jste si představovali.

Rodinné konstelace jsou pro každého

Nechte si vytvořit svoji vlastní konstelaci. Nepotřebujete mít nějaké zvláštní schopnosti na to, abyste se mohli zúčastnit semináře. Postavená konstelace na vás působí, ať už jste si ji rozestavěli vy, nebo někdo jiný. Můžete třeba stát v rolích zástupců jiné rodiny nebo být jen v roli diváka. Nejlepší je ale ta vlastní.

Nechte si odblokovat vztahový problém!

Na semináři rodinných konstelací vysvětlíte všem svůj problém. Vyberete si lidi ze skupiny a rozestavíte je v místnosti podle své představy. Některý cizí člověk z vaší skupiny bude reprezentovat vašeho tátu, někdo mámu, sourozence, babičku s dědečkem a také vás. Vodíte je oběma rukama za ramena. Při tom vás vede váš vnitřní obraz. Vše probíhá v klidu. Vy určujete vzájemné vztahy jednotlivých zástupců, tak jak je vnímáte. Ne jak byste chtěli, aby to vypadalo.


Terapeut je přenechá jejich samovolnému pohybu. Na jeho vyzvání lidé vyjadřují, co cítí. Při tom se uvolňují emoce. Zajímavé je, že zástupci postav cítí, co se děje pod povrchem. Jak to skutečně se vztahy je. Po ukončení všichni vystoupí krokem z role ven a otřepou se. To je důležitá součást rituálu. Pozitivní účinek působí i na členy vaší rodiny, kteří nebyli přítomni a o konstelaci ani nevěděli!

Nahlédněte pod pokličku skrytých souvislosti

Konstelace je nejlépe zažít na vlastní kůži. Těžko metodu popsat někomu, kdo seminář nikdy nevyzkoušel. Je to pohled na celek, do kterého patříte - rodina, partnerský vztah, pracovní kolektiv, stát. K pochopení toho, co se vám děje, je nutné nevidět jen individuální problémy. Tak pochopíte souvislosti.

Při konstelaci pracujete s obrazem vaší reality. Ten vás podporuje nebo brzdí. Ukazuje se jiný obraz, který není pravdivější nebo lepší. Je to možnost. Když ji přijmete, okolí pak reaguje jinak. Vy buď zůstanete ve starém, nebo přijmete nové. Měníte věci, které leží mimo vás.

Konstelace umožňují zažít pocit sounáležitosti. Vše je propojeno se vším. Dostanete se ke kořenům, předkům, ke zdroji vaší síly. A tím ke své podstatě. Přijmete skutečnost takovou, jaká je a zbavíte se růžových brýlí. Dostanete zároveň sílu jít dál. Už nepotřebujete svět iluzí. Žene vás touha objevovat a vyvíjet se!


Odhalíte své skryté JÁ

Jste spojeni generacemi předků. Rodina vás nevědomky formuje téměř ve všem. V ní jsou ukryty příčiny kvalit vašich vztahů, vašeho zdraví a všeho, co děláte. Pokud vztahy nefungují, podíváte se na ně pravdivě. Jestli si myslíte, že vás rodina nijak zvlášť neovlivnila, hluboce se mýlíte!

Odhalíte hluboká spojení a spoustu netušených zápletek. Kde nepomůže tradiční psychoterapie, tam vás konstelace vedou do centra problému! Nebude to zrovna procházka růžovým sadem, ale dozvíte se pravdu a uvolníte napětí. Najdete řešení i harmonii, o kterou všichni tak usilujeme.

Rozmotaná záhada všechny vyléčí

Tajemství jsou odhalena a rozmotána, jednání druhých je vysvětleno. Protože jste to procítili a přijali. Druzí vnímají situace ze svého úhlu pohledu a vy chápete, proč jednají tak, jak jednají. Konstelace končí v případě, že je nalezeno dobré řešení pro všechny zúčastněné. Jste vyléčeni.

Pravá změna je vždy výsledkem vlastního vnitřního náhledu. Rozvoj má být součástí našeho života, protože je stejně důležitý jak pro jednotlivce, tak pro osud naší krásné planety. Konstelace jsou darem, který bychom měli využívat jako součást duševní hygieny!


 

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.