Home - Články - Jak dostat workoholika na procházku do přírody

Jak dostat workoholika na procházku do přírody

sdílet článek na facebooku
vloženo 9. 5. 2016

Jak dostat workoholika na procházku do přírody

Venku je krásně, sluníčko konečně hřeje, ptáci se probouzí a všechno kolem kvete. Jen ten váš workoholik se hrbí nad počítačem a nanejvýš se podívá z okna. Věčně se vymlouvá. Od práce přes alergie až po obyčejnou únavu. S našimi typy bude venku cobydup!



Pozvěte ho i s prací

Jestliže váš dříč až dosud úspěšně odmítal veškeré pokusy vytáhnout ho ven, pozvěte ho tam i s prací. Přineste mu ven vychlazené pití, přepojte počítač a udělejte mu kancelář na terase. Třeba kvůli úklidu. Zkrátka nesmírně nutně potřebujete u něho pod stolem luxovat právě teď a ten prach se taky sám neutře.

Chronický pracant se stal na svých povinnostech doslova závislý. Pocit, že se bez něj všechno zhroutí, mu nedovolí ani na chvilenku polevit. Ovšem změna prostředí někdy dokáže zázraky a i když do procházky je zdánlivě daleko, první krok máte za sebou.



Jděte na to logicky

Lidský mozek pracuje lépe, když se pravidelně rozptýlí. To je ověřený fakt. Jasně a srozumitelně to svému workoholikovi vysvětlete. Když nebude zbytí, pošlete mu email. Ale pozor. Musíte stručně, abyste ho nerušili od práce!

Navrhněte i test: na deset minut jděte do jiné místnosti nebo uvařte kávu. Cokoli, co není práce. Ujistěte ho, že potom ho necháte se k ní v klidu vrátit! Pracantovi se po pauzičce bude skutečně pracovat lépe a vy si tak připravíte půdu pro budoucnost. Nejlepší na mozek je totiž zelené venkovní prostředí.

Slibte odměnu

Když všechno selže, slibte dříči odměnu. A to v závislosti na tom, jakou profesi vykonává. Mluvte stručně a věcně. Spíš než na city chtějte zapůsobit na jeho věčně pracující mozek.



Obchodníkovi nabídněte dohodu, za půl hodiny procházky ho necháte dvě hodiny nerušeně pracovat. Právníkovi vysvětlete vaše právo na jarní procházku, a že jeho další odmítání může vést až k rozchodu z důvodu odcizení se. Sportovci jiný typ tréninku. S kuchařem budete hledat a sbírat byliny. Nechte fantazii proudit.

Vytrvejte

Nenechte se odradit případnými neúspěchy. Vytrvejte ve svém úsilí vytáhnout dříče do přírody. Nakonec se vám to podaří. A třeba ho při tom vyléčíte i z jeho workoholismu. Hodně štěstí!

Jste spokojeni se svým zaměstnáním anebo toužíte tajně po změně? Znamení, ve kterém jste se narodili, vám mnohé prozradí. Podívejte se, jaké povolání vás učiní šťastnými. Přečtěte si: Ideální povolání podle znamení zvěrokruhu.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.