Home - Články - Hvězdný osud od hvězdného astronoma

Hvězdný osud od hvězdného astronoma

vloženo 4. 4. 2019
čas čtení: 4 minuty

Hvězdný osud od hvězdného astronoma

V době kdy byl Albrecht z Valdštejna jen chudým šlechticem, kontaktoval astrologa Jana Keplera. Toužil se dozvědět svůj osud. Dostalo se mu předpovědi nadmíru uspokojivé, která se do detailů splnila...

sdílet článek na facebooku

Proslulý horoskop

Mladý Albrecht se dozvěděl o zázračných horoskopech Jana Keplera. Kepler byl především astronom, který si astrologií dobře přivydělával. Valdštejn ale neváhal a na Keplera se obrátil roku 1608 prostřednictvím svého známého. Přál si totiž zůstat v anonymitě. Poskytl hvězdáři jenom své přesné datum narození. Stačilo to. Kepler odpověděl velmi přesnou charakteristikou svého klienta: „Jde o bystrou inteligentní osobnost s vysloveně asociálními sklony. Klient projevuje odpor k všednosti a naopak touhu po výjimečnosti. Bude lakotný, ukrutný k poddaným, svárlivý, k nikomu nenajde bližší vztah. Za vyhlídky na vlastní vzestup bude ochoten upsat duši třeba ďáblu. Ožení se s bohatou vdovou. A postupně se dopracuje vysokých hodností i bohatství...“

Pravdivé předpovědi

Za rok od předpovědi se skutečně oženil s bohatou vdovou Lukrécií Nekšovnou. Sňatkem tomuto chudému šlechtici připadlo panství Vsetínska a Lukavska. Byl to pomyslný začátek jeho závratné kariéry.



I v povahových rysech vévody frýdlantského se Kepler strefil. Uměl být sice velkorysí, avšak čišel z něj vždycky chlad. Byl až emocionálně chudý. Proti konkurenci znal jedinou obranu, být silnější.

Nadšenec astrologie

Valdštejna horoskop natolik oslnil, že pro svůj život nutně potřeboval další. V roce 1624 proto vyhledal Keplera znovu. Tentokrát vznikl druhý horoskop, v němž ho astrolog varoval, že rok 1634 pro něj bude krajně nepříznivý. Skutečně byl v tomto roce vévoda Albrecht zavražděn v Chebu.

Je osud Albrechta z Valdštejna opravdovým důkazem platnosti astrologie? Víme jen to, že mezi horoskopem a skutečným životem vévody frýdlantského je příliš mnoho shod, aby šlo jen o náhodu.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.