Home - Články - Feng Shui – Očistěte svůj domov

Feng Shui – Očistěte svůj domov

vloženo 12. 6. 2018
čas čtení: 5 minut

Feng Shui – Očistěte svůj domov

Každý občas bojuje s úbytkem energie či špatnou náladou. Pokud se však tyto pocity stávají každodenní realitou a omezují se především na pobyt v rodinném hnízdečku, je na čase zamyslet se nad tím, zda je bydlení zařízeno v souladu s feng-shui. Generální úklid se neomezuje pouze na jaro, tak proč s ním nezačít právě teď!

sdílet článek na facebooku

Dokonale ovládnout umění Feng Shui není nic jednoduchého, a proto se mu stále ještě velká část české populace neotevřela. Přitom osvojit si některé prvky je snadné a efektivní. My se v aktuálním článku podíváme na to, jak pomocí tohoto prastarého čínského učení zbavit domácnost všeho negativního.

Feng Shui doporučuje důkladnou očistu domácnosti alespoň jednou do roka, případně po citově vypjatých momentech, jako je např. rozchod, rozvod, úmrtí nebo větší hádky. Generální očista by měla být samozřejmostí při stěhování, abyste nemuseli bojovat se zátěží, kterou v místě zanechali předchozí obyvatelé.

Aby mohla pozitivní energie proudit naplno, odkryjte všechna okna a byt pořádně vyvětrejte. Zbavte se všeho, co zadržuje prach i staré, depresivní vzpomínky. S odhozením nepořádku, zbytečných bytových doplňků i dlouho nenošeného šatstva se vám začne ulevovat. Vyvětrejte peřiny, nebo je rovnou odneste do čistírny.



Stejný osud by měl postihnout i rozbité věci. Ty buď nechte opravit, nebo se s nimi rozlučte. Nic nefunkčního by nemělo mít v domácnosti místo. Jestliže takové věci doma schraňujete, může vás to brzdit v rozvoji. Například staré nefunkční hodiny vás udržují v minulosti, ať už jde o vztahy či pracovní záležitosti.

Jedním z klíčových pravidel Feng Shui je zbavit se všech ostrých úhlů, aby energie mohla volně proudit. Hranaté stoly, židle nebo svítidla vyměňte za nábytek s oblými liniemi. Zbavte se lapačů prachu a nahraďte je živou energií ve formě květin. Zakázanými prvky jsou však zvadlé či sušené květiny, žádnou pozitivní sílu nemůžete samozřejmě očekávat ani z umělohmotných okvětních plátků. Velmi vítané jsou svíčky, které dodávají interiéru ohnivou energii, ta nám pomáhá lépe se soustředit.

Jedním z nejčastěji využívaných doplňků do domácnosti je zrcadlo bagua, které se umisťuje naproti vchodu do domu. Má za úkol odrážet negativní energii a nevpouštět ji do rodinného hnízda. Ke vchodu nebo do rohu místnosti umístěte zvon, ideálně jich rozmístěte několik v jedné domácnosti. Svou myslí se snažte zvony rozehrát a představte si, jak se spolu se zvonivým zvukem po celém interiéru rozšiřuje klid a pohoda.



Zklidněte atmosféru pomocí vonných tyčinek, čerstvých květin nebo bylinek. Odborníci doporučují především vůni pomeranče, který povznáší náladu a navozuje pocit slunečného dne. Velmi populární je také vykuřování domácnosti šalvějí. Začněte u vchodových dveří a pokračuje v očistě jednotlivých místností ve směru hodinových ručiček. Šalvěj zbavuje špatné energie. Stejně může pomoci i sůl. Stačí ji nasypat do rohů místnosti a nechat působit 48 hodin, poté sůl vysajte nebo zameťte a vyhoďte. Krystaly soli do sebe absorbují vše zlé. Do místností můžete také umístit křišťál, který harmonizuje a pročišťuje atmosféru.

Závěrečnou tečkou je vytvoření „obranného valu“ domácnosti. Aby se nic špatného nedostalo dovnitř, připravte si ošetřující roztok z vody, citronové šťávy, octa a soli, a tím otřete prahy, kliky i okenní parapety. Tuto proceduru byste měli opakovat několikrát měsíčně.

Nevíte-li si rady, jak dostat svůj život zpátky do rovnováhy? Zavolejte odbornici na Feng Shui Karmen na tel. 906 701 701 a najděte odpověď na to, co vás trápí.

|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.