Home - Články - Fáze Měsíce a podnikání

Fáze Měsíce a podnikání

vloženo 27. 4. 2021
čas čtení: 5 minut

Fáze Měsíce a podnikání

Měsíc hýbe i oceány, poslouchá ho příliv a odliv, kvetení, zrání a uvadání v přírodě. Je evidentní, že každá jeho fáze je určena k podpoře určitých procesů. Můžeme to ignorovat, anebo moudře využít. Co preferujete vy?

sdílet článek na facebooku

Nalaďte se na společný rytmus

Mimo jiné hraje roli samozřejmě i citlivost neboli míra senzitivity u každého člověka. Příroda žije naladěná na stejné rytmy matky Země, ale m, lidé, jsme si už notně vsugerovali, že se tomto řádu vymykáme. Kdybychom rytmy Země poslouchali, žilo by se nám lépe, ale síla myšlenky je velká: Vyčlenili jsme se, ale bohužel jen svou myslí, která je racionální a potrpí si na logiku. Naše podvědomí dál touží bít se srdcem okolní přírody a snaží se o to, a tak jsou lidské bytosti roztříštěné a bojují samy se sebou. Není nutno podotýkat, že tímto vnitřním bojem mysli a vědomí ztrácíme spoustu energie, kterou bychom mohli vynaložit například na výsledky naší práce.

Luna absolvuje z pohledu ze Země čtyři fáze v měsíci. Jimi jsou novoluní, dorůstající Měsíc, úplněk a couvající Měsíc. Nejde pouze o takzvané esoterické nesmysly, protože Luna se střídavě méně či více přibližuje Zemi a její magnetické, přitažlivé, elektrické i dosud nezjištěné energie vůči naší planetě stoupají a klesají.

Novoluní neboli NOV

Měsíc se nachází mezi Zemí a Sluncem. Jeho zářivá tvář se dívá na Slunce a odvrácená na naši planetu. Protože pro nás je celý ve stínu, nevidíme ho. Nachází se také na nejvychýlenějším místě své oběžné dráhy vůči Zemi, je tedy nejdále. Měsíční energie je v tuto dobu nejnižší. A nejnižší je i naše síla. V tuto dobu podléháme skepsi a pesimismu, snižuje se naše výkonnost, máme sklony jen tak lelkovat či podléhat náladám. Každý nov má jinou energii, podle toho, v jakém znamení probíhá.


Obecně však platí, že bychom neměli být tolik aktivní jako jindy. I v přírodě touto dobou květy uvadají a nové nevykvétají, nerostou nové houby, procesy se přibrzdí a ze starých hub profitují jen červíci. Pokud v tuto dobu budete prořezávat stromy nebo sázet květiny, hodně si počkáte na nové výhony a část z nich se neuchytí. Chovejte se jako součást přírody, přibrzděte, meditujte, přemýšlejte, zkuste spatřit, co je pro vás dobré a co vůbec není. V myšlence se zbavte starých věcí, které nepotřebujete, a udělejte si plány na to, co by se vám líbilo a zdálo perspektivní. Řiďte se intuicí, vše si formulujte, nemusí to být závazné. Jen nechte své podvědomí pracovat. Proto je nov novem, protože začínají nové věci, jsou ve formě zárodku, ale to, co je dobré, se stane realitou. Proberte i své vztahy, ať už přátelské či pracovní. Které z nich stagnují? Které stojí za to „rozdýchávat“ a které ne?

Dorůstající Měsíc

V přírodě vidíme vyrážet nová poupata, zrát plody, z jehličí vykukují nové mladé houbičky, naroubované větvičky se uchytí. Ve vodě se líhnou pulci, žáby pořádají koncerty, ptáci se namlouvají. Tak pojďme i my poslechnout rytmus přírody. Plány, které jsme vymysleli během novu, možná uzrály. Těmi, co odpadly z naší mysli i vědomí, se už nezabývejme. Ty, které zůstaly, pojďme realizovat. Řekněme svým kolegům, podřízeným, spoluhráčům o našich nápadech a zeptejme se, co si o nich myslí. Uspořádejme brainstorming a ověřme si své teze. Uspořádejme si anketu, průzkum trhu, dotazníkový výzkum, vyjeďme si s týmem někam ven, pořádejme schůzky – nyní je vhodná doba pro komunikaci a porady. Nadefinujme si spolu s ostatními přesně své cíle, takže už nebudou jen na úrovni nápadů, rozdělme si úkoly – a skočme na zahájení realizace.


Úplněk

Mnoho lidí pociťuje plný Měsíc jako fázi emocionální krize, Luna je Zemi nejblíže a odráží naplno sluneční svit. Její magnetismus je největší. Naše emoce se rozvibrují na maximum, ale můžeme zůstat v klidu. Nikdo se nemusí hroutit, a pokud máte bezesné noci a nemůžete zamhouřit oko, sedněte si ke sklence vína (ale v tomto období jen jednu!) nebo se jděte projít a využijte měsíční sílu pro sebe. Může nastat až euforický stav plný inspirace, profitují z něho především umělci, mnoho geniálních děl vzniklo za úplňku, ale také umělecká interpretace pro herce, zpěváky, hudebníky dosahuje maxima. Nezapomeňme, že vše, co děláme od srdce je uměním, a proto, pokud jste podnikatelé a šijete třeba boty, je to úplně jedno, položte se do své činnosti. Ve firmě je dobré věnovat se marketingu a reklamě, protože v tuto dobu představíte světu své super nápady super způsobem. Uspořádejte prezentace pro klienty, tvořte reklamní spoty, spolupracujte s grafiky, vybírejte spolupracovníky, zaveďte nové systémy, pusťte své výrobky na trh. Pokud máte restauraci, jděte a oslovte hosty. Nabízejte, sbírejte názory, vše si pište, protože toto je nejvíce kreativní fáze. Zde se může z nápadu zrozeného v novu stát skutečně propracovaný a skvělý produkt.


Couvající měsíc

Na obloze můžeme vidět ubývající Lunu ve tvaru písmene C. A skutečně, je to doba destrukce, kdy život uhryzává z toho, co jsme vybudovali. Ale je to destrukce užitečná, jedná se o síto, co jím projde, bude trvalé. Není třeba se bát, spíše brát couvající Lunu jako test nás samých a všeho, co jsme vytvořili. Ukliďte si doma, na pracovišti, ve formě i v mysli. Zahoďte nepotřebné názory, balast, krámy, věci, které schováváte, projekty, které se nerealizovaly a na něž si léta nikdo nevzpomněl. Odmítněte nabídky, které necháváte viset ve vzduchu z pouhé zdvořilosti. Projekty, které jsou rozdělané a žijí, které zajímají kolegy, klienty a odborníky, dotáhněte do konce. Určete si priority a zmenšete jejich počet. Všechno přece prioritou být nemůže. Také svým podřízeným dávejte úkoly ve smyslu třídění a úklidu.

Tak co říkáte, bude vám v práci k něčemu poslouchat fáze Měsíce? Máme vyzkoušené, že s Měsícem jde všechno líp. Zkuste to sami.

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.